بهگزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران چوان، احمدرضا توکلی با بیان این مطلب اظهار داشت: با اجرای یک سری راهکارهای ساده برای کاهش مصرف انرژی گرمایشی در بخش ساختمان کشور از جمله عایق کاری سامانه تأسیسات و لولهها، عایق کاری جدارۀ خارجی ساختمان و نصب پنجرههای دوجدارۀ استاندارد علاوه بر ایجاد فضای مناسب برای زندگی ساکنین و افزایش سطح رفاه میتوان مصرف انرژی در این بخش را حدود 35 درصد کاهش داد.
وی با بیان اینکه پوستۀ بیرونی ساختمان در مصرف برق و انرژی فسیلی بسیار مؤثر است، ادامه داد: معمولاً در طول فصل سرد حرارت از ساختمان خارج و در فصل گرم هوای بیرون به داخل ساختمان نفوذ می کند، بنابراین نصب پنجرههای دوجداره با قابهای فلزی ترمال بریک، چوبی و یا PVC استاندارد باعث به حداقل رساندن نفوذ هوا از بیرون به داخل ساختمان و جلوگیری از اتلاف انرژی میشود.
به گزارش پاون ،توکلی ادامه داد: عایق کاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنک کردن آن در تابستان دارد؛ به طوری که با عایق کاری میتوان دمای داخلی یک ساختمان را در زمستان 5 درجه گرمتر و در تابستان 10 درجه خنک تر نگه داشت.
وی یادآور شد: هرچه میزان مقاومت حرارتی عایق بالاتر باشد، آن عایق حرارت کمتری را از خود عبور میدهد.
توکلی درزبندی درب و پنجرهها را یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان عنوان کرد و گفت: عدم درزگیری مناسب پنجرهها، درب ورودی و نیز عملکرد نامناسب دمپرها باعث هدررفت انرژی موردنیاز برای گرمایش و سرمایش ساختمان میشود.
وی ادامه داد: با به کارگیری یک درزگیر بادوام میتوان از نفوذ و خروج هوا به داخل ساختمان جلوگیری کرد و معمولاً اولین اقدام با درزبندی منابع یا مکان های غیرمتحرک آغاز میشود که بیشترین اتلاف را بهخود اختصاص میدهند. بهتر است درزگیرهایی انتخاب شوند که علاوه بر منعطف بودن، طول عمر بالایی نیز داشته باشند.
انتهای پیام/