به گزارش خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ فاطمه طارمی دانش آموخته رشته ادبیات در مقطع كارشناسی ارشد است. «از كبوتر تا كبوتر»، «كتیبهای به روایت زلیخا» و «راستی صدرا چقدر نام تو با صلح قرابت دارد» برخی از مجموعه شعرهای منتشر شده فاطمه طارمی است.
وی درباره تعیین مولفه برای شعر انقلاب گفت: نمیتوانیم كتمان كنیم كه اتفاقات اجتماعی یک جامعه، در هنر و ادبیات آن جامعه تاثیر شگرف دارند. مثال این واقعیت در دوران مشروطه قابل درک است؛ در آن دوران شعر مشروطه كه بر مبنای آزادیخواهی سروده میشد رقم خورد.
طارمی ادامه داد: بدین ترتیب نمیتوانیم واقعه مهمی مانند انقلاب اسلامی را در هنر و ادبیات بیتاثیر بدانیم. حال اگر این مقدمات را بپذیریم و این تحول هنری و ادبی كه در نتیجه انقلاب اسلامی را در نظر بگیریم، نمیتوانیم بگوییم كه شعر انقلاب اسلامی بدون مولفه و مشخصه است. قطعا این شعر شاخصههای ویژه خود را دارد.
این شاعر جوان اظهار كرد: تعیین مولفه برای شعر انقلاب اسلامی لزوما به معنای محدود كردن ذوق هنری و محصور كردن محتوای این نوع شعر نیست، شعر انقلاب و مولفههای آن فقط بیانگر این حقیقت هستند كه ادبیات از اتفاق اجتماعی و مذهبی ویژهای كه در بهمن 57 اتفاق افتاده تاثیر گرفته و حوزه معنایی و مضمونی آن به سمت و سویی غیر از آنچه پیشتر بود گرایش یافته است.
وی با اشاره به شعارها و آموزههایی كه در انقلاب اسلامی و پس از آن مطرح شد، توضیح داد: به هر حال همه این حال و هوا و حتی شعارهایی كه مردم در آن دوران در كوچهها و خیابانها سر میدادند، در هنرمندان و هنرشان تاثیر داشته و همین تاثیرپذیری كه به نوعی ناگزیر اتفاق میافتد، یک جریان شعر خاص را رقم زده است. این همان شعر انقلاب اسلامی است و نباید گفت كه ورود معانی تازه، شعارهای نو و حال و هوای انقلابی و اعتقادی در ادبیات و هنر، موجب محدود شدن و محصور شدن شعر شده است.
طارمی با بیان اینكه بررسی قوت و ضعف شعر شاعران این جریان، جای بحث دیگری دارد و باید آن را به طور مجزا بررسی كرد، افزود: چیزی كه درخصوص شعر انقلاب اسلامی اهمیت دارد و باید مد نظر همه شعردوستان و منتقدان قرار بگیرد، این است كه انقلاب اسلامی سمت و سوی شعر را تغییر داد.
وی ادامه داد: با وقوع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی مفاهیم تازهای پیدا شد و تحول مضمونی شگرفی در ادبیات و هنر ایجاد گردید. بنابراین ما با جهان تازه و فضای تازهای روبهرو شدیم و این فضا شاعران انقلاب اسلامی را پرورش داد. بنابراین قطعا جریانی با عنوان شعر انقلاب وجود دارد كه مولفههای خاص و ویژهای برای خود ساخته است.
این شاعر گفت: البته باید دانست كه نمیتوان گفت كسی كه نشانههایی از انقلاب اسلامی در شعرش دیده نمی شود، شاعر انقلاب نیست. به نظر من آنچه یک شاعر امروزی را شاعر انقلاب میسازد، این است كه شعرش، شعر معرفتی باشد و بتواند با شعرش دانش و معرفتی را به مخاطب انتقال دهد. این معرفت شاید یكی از مهم ترین مولفههای شعر انقلاب اسلامی باشد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/