سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف: پیگیر دستورات رهبر انقلاب در مورد اجرای برجام هستیم/ مشغول پیگیری هستیم تا ببینیم در منا چه اتفاقی افتاده است

وزیر خارجه ایران درباره کمیته نظارت بر برجام، نشست وین 2 و فاجعه منا توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "محمدجواد ظریف" وزیر خارجه کشورمان در همایش روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست که امروز( سه شنبه 19 آبان ماه) در پارک پردیسان تهران برگزارشد، گفت: خانم ابتکار رئیس سازمان محیط زیست افتخاری برای کشور و به خصوص دیپلماسی کشور هستند.

ظریف تصریح کرد: موضوعی که امروز ما را در این جمع در همفکری جمع کرده از دو منظر قابل بررسی است. یکی آثار جنگ بر محیط زیست و دیگری ارتباط صلح و محیط زیست.

وزیر خارجه با اشاره به نگرانی عمده بین‌المللی در خصوص خطرات جنگ بر محیط زیست گفت: منطقه ما در 30 سال گذشته شاهد جنگ‌هایی بوده از جمله جنگ‌های اول و دوم خلیج فارس که عوارض آن بر محیط زیست غیرقابل چشم‌پوشی است.

وی با بیان اینکه دولت کویت در سال 2001 پیشنهاد روز مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد، افزود:‌ امروز ما این روز را گرامی می‌داریم و در مورد این بلیه و خطر بزرگ همفکری و برنامه‌ریزی می‌کنیم.

وزیر خارجه با اشاره به تعالیم اسلامی که در آن به بحث جنگ و حقوق جنگ پرداخته شده، اشاره کرد و افزود:‌ یکی از موضوعاتی که در تعالیم اسلامی به آن پرداخته شده آثار جنگ بر محیط زیست و ممنوعیت استفاده از ابزارهایی که در جنگ می‌تواند محیط زیست را متاثر کند.

ظریف با اشاره به حرمت سلاح‌های کشتار جمعی، شیمیایی و هسته‌ای از سوی علمای اسلام و همچنین اخبار و احادیث پیامبر اسلام در خصوص ممنوعیت مسموم کردن آب، از بین بردن محیط زیست در جنگ، خاطرنشان کرد:‌ اینها برای ما مسلمانان افتخارآمیز است که قوانین حاکم بر مخاصمات مسلحانه 1400 سال پیش در تعالیم، احکام و سیره پیامبر بزرگ اسلام وجود داشته است.

وی با اشاره به افراط‌گرایی در منطقه خاطرنشان کرد: جامعه بین‌المللی باید توجه کند افراط‌گرایی که امروز به نام اسلام در منطقه ما جنایت می‌آفریند ارتباطی با اسلام ندارد و اسلامی که در 1400 سال پیش بر رعایت حفظ محیط زیست در مخاصمات مسلحانه تاکید داشته نمی‌تواند اجازه دهد انسانی زنده زنده سوزانده و یا گردن زده شود.

وزیر امور خارجه همچنین گفت:‌ما امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که از محیط زیست تا امنیت همه به عنوان کالاهای عمومی مطرح است و هیچ کدام را نمی‌توان به قیمت مانع شدن دیگران از این کالاها، به دست آورد.

ظریف به آثار و عواقب بی‌احتیاطی در حمایت از محیط زیست اشاره کرد و افزود: این برای دولت‌ها درسی است که نمی‌توانند به قیمت وارد کردن خسارت به دیگران برای خود منفعت کسب کنند.

وی گفت: اگر این منظومه فکری جدید را بپذیریم که ضرورت دنیای جهانی شده است آنوقت باید بپذیریم که نمی‌توان به قیمت ناامن کردن دیگران برای خود امنیت ایجاد کرد.

وزیر خارجه با اشاره به تاثیر گازهای گلخانه‌ای بر محیط زیست اظهار داشت: باید بپذیریم که نمی‌توان با سرمایه‌گذاری بر روی گروه‌های تروریستی،‌افراط، سلاح‌های مخرب و حمایت از رژیم‌های صهیونیستی که اصل وجودی آن بر غارت و تجاوز بنیان نهاده شده برای خود امنیت ایجاد کنیم.

وزیر خارجه ادامه داد:اگر آمریکا بپذیرد که نمی‌تواند امنیت خود را با حمایت از اسرائیل طلب کند و دوستان ما در منطقه بپذیرند که داعش قبل از اینکه خطری برای سوریه وعراق باشد خطری برای خود آنهاست واگر دنیا بپذیرد که نمی‌تواند با حمایت گروه‌های تروریستی برای خود منافعی را کسب کند آن زمان می‌توانیم بگوییم وارد پارادیم جدیدی در عرصه بین‌المللی شدیم.

به گفته وی تنها زمانی برای یک کشور صلح و پیشرفت و محیط زیست سالم داریم که برای همگان داشته باشیم. اینها حوزه رقابت نیست اینها حوزه منفعت جمعی است.

ظریف ادامه داد: باید به جای شعار دادن در مورد جهانی سازی و جهانی شدن واقعیات جهانی شدن را بپذیریم و بپذیریم که امنیت همچون محیط زیست، رفاه و بهداشت کالایی عمومی است نه کالایی انحصاری که بتوان با هزینه ناامن کردن عقب راندن و محروم کردن دیگران آن را به دست آورد.

وی گفت: اگر امروز یا هر روز دیگر برای محیط زیست گرد هم می‌آییم این جسارت را باید بپذیریم که در مورد مسائلی فکر کنیم که نیاز به تغییر دارد و می‌توانیم به جهانی باثبات‌تر، تمیزتر و با آرامش بیشتری فکر کنیم.

*دستگاه دیپلماسی مشغول پیگیری دستورات مقام معظم رهبری در مورد اجرای برجام است


همچنین وزیر خارجه کشورمان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی کشور مشغول پیگیری دستورات مقام معظم رهبری در مورد اجرای برجام و مسائل مرتبط با آن است، گفت: در اجلاس گذشته وین در ارتباط با سوریه مباحثی را با طرف‌های مقابل مطرح کردیم و گفت‌وگوهایی را انجام دادیم که این گفت‌وگوها ادامه دارد.

ظریف همچنین در مورد اجلاس وین در ارتباط با سوریه و اینکه آیا وی ریاست هیأت ایرانی را در این اجلاس بر عهده خواهد داشت، گفت: با توجه به اینکه برگزاری این اجلاس با سفر رئیس جمهور به اروپا همزمان شده است،‌ ما هنوز تصمیم نگرفته‌ایم که در چه سطحی شرکت کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با فاجعه منا و پیگیری‌های وزارت امور خارجه در ارتباط با این موضوع خاطرنشان کرد: ما همچنان مشغول جمع‌آوری مستندات هستیم و تأکید داریم که باید بررسی‌های لازم صورت بگیرد تا مشخص شود چه اتفاقی افتاده است.

وزیر امور خارجه کشورمان به اهمیت پیگیری حقوق جان‌باختگان این فاجعه اشاره کرد و با تأکید بر اینکه وزارت امور خارجه در این ارتباط پیگیری‌هایش را ادامه می‌دهد، افزود: متأسفانه عربستان در این زمینه همکاری‌های کافی را شکل نداده و ما در حال گفت‌وگو و مذاکره با کشورهای دیگر هستیم تا ببینیم چه اقدامات دیگری می‌توانیم انجام دهیم.



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.