سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استحصال ماهی خاویار از سه هزار تن به 250 تن رسید

در دو دهه قبل میزان استحصال ماهی خاویار بیش از سه هزار تن بود ولی اکنون این آمار به 250 تن رسیده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خاویار و تخم ماهیان خاویاری از گرانترین غذاهای جهانی است و دریای خزر به عنوان بزرگترین منبع ماهیان خاویاری در جهان است که بیش از 90 درصد خاویار جهان را تامین می کند و فیل ماهی، تاس ماهی روسی یا چالباش، تاس ماهی ایرانی یا قره برون، ماهی شیب و ماهی ازون برون یا سوروگا، گونه‌های اصلی ماهیان خاویاری دریای خزر هستند ولی هم اکنون حضور این گونه‌ها و حتی صید آنها به شدت کاهش یافته است ولی اکنون دلیل کمرنگ شدن ماهیان خاویاری در دریای خزر چیست؟

*صید و استحصال خاویار کاهش پیدا کرده است

این روزها اعلام کرده‌اند که صید ماهیان خاویاری کاهش یافته و استحصال آنها به 250 تن در سال رسیده است در حالی که میزان برداشت سالانه دو دهه قبل بالغ بر سه هزار تن بوده است.

*دلیل کمرنگ شدن ماهیان خاویار

آلودگی و آسیب‌های زیست محیطی حفظ خطوط پنج هزار و 800 کیلومتری سواحل ایران و 30 جزیره کشورمان را تهدید می‌کند.

پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این خصوص می‌گوید: سواحل شمالی کشور به واسطه آلودگی‌ ناشی از فعالیت‌های کشاورزی با آسیب‌های زیست محیطی از قبیل کاهش آبزیان و افت کیفیت آب روبرو شده است.

*آلودگی سواحل جنوبی

متاسفانه بیش از 60 درصد آلودگی‌های خشکی مانند پساب‌های صنعتی وارد دریاها می‌شوند.

فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص معتقد است: سواحل جنوبی در اثر آلودگی‌های صنعتی با افزایش ناگهانی آب، افزایش جلبک و پدیده کشنده قرمز نوعی پلانگتون مواجه شده است.

*سوء مدیریت و بروز مشکلات محیط زیست

سوء مدیریت در عملکرد، عامل معضلات زیست محیطی دریاها است و باید علاوه بر توجه به این مهم بر مدیریت ساخت و سازها در سواحل و اقدامات جدی‌تر در عرصه‌های داخلی و بین المللی برای کاهش آسیب‌های زیست محیطی دریاها توجه داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.