سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه به کار خود پایان داد

پرونده بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه با معرفی برگزیدگان هر بخش، شامگاه روز جمعه 17 مهرماه در تالار اندیشه حوزه هنری بسته شد.

به گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گروه‌های شرکت‌کننده در بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه،  شامگاه روز جمعه- هفدهم مهرماه- در تالار اندیشه گردهم آمدند، تا نتیجه یک هفته رقابت صمیمانه خود را در کنار مسئولان، مدیران فرهنگی و هنرمندان  عرصه‌ی نمایش کشور به تماشا بنشینند.
 
رحمت امینی؛ مدیر هنری جشنواره و مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ تنها سخنران مراسم شب اختتامیه بود. وی گفت: هرگاه که در مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر سوره ماه حاضر می‌شوم، چشم امیدم به برگزاری این جشنواره در سال آتی آن است. معتقدم جشنواره سوره‌ی زیبای ماه باید بدرخشد تا قلب تئاتر مراکز حوزه هنری در سرتاسر کشور به تپش درآیند.
 
مدیر مرکز هنرهای نمایشی  ادامه داد: باید از آقای محسن مومنی شریف- رییس حوزه هنری- تشکر ویژه داشته باشم چراکه در طی این سال‌ها با وجود مشکلات و موانع مالی، همواره حامی این جشنواره بوده‌اند. ما نیز کوشش کرده‌ایم که با ارائه آثار نمایشی خوب چه از لحاظ موضوعی و چه به لحاظ کیفی، پاسخ این اعتماد را بدهیم. ما نیز خون دل می‌خوریم تا جشنواره به نحو احسن برگزار شود. همچنین جا دارد از آقای فاضل نظری- معاون هنری حوزه هنری- که به هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن این رویداد هنری کمک کردند سپاس‌گزاری کنم.
 
وی تصریح کرد: مراکز استانی، چشم و چراغ حوزه هنری هستند و هدف ما بر این است که با همراهی هنرمندان سراسر کشور، در طی مسیرمان قله‌های بیش‌تری را فتح کنیم. جشنواره تئاتر سوره ماه تلاش دارد تا چند هدف عمده را محقق سازد. نخست آن‌که آثار نمایشی در مراکز استانی اجرای عمومی داشته باشند تا تئاتر در استان‌ها زنده بماند. دوم، حضور اساتید و پیشکسوتان هنر در این جشنواره است. امسال بنا به همین خواسته، بخش مهمان را در جشنواره گنجاندیم تا جوانان علاقه‌مند بتوانند از تجربیان ایشان بهره ببرند. آموزش و برپایی کارگاه‌های آموزشی از دیگر اهداف جشنواره تئاتر سوره ماه است که ما نگاه ویژه‌ای به آن داشتیم.
 
امینی در خاتمه عنوان کرد: امسال عنوان سوره ماه را با صفت زیبا همراه کردم و در تمام  یادداشت‌ها و عرایضم از عنوان تئاتر سوره‌ی زیبای ماه استفاده کردم. چراکه معتقدم هنرمندان ما در حوزه هنری موفق شده‌اند به آن چیزی که معنویت، اندیشه و هنر را می‌سازد، دست پیدا کنند.
 
در ادامه‌ی مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه، مستندی از چگونگی برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای، صحبت‌ها، نظرات مدیران، داوران و شرکت‌کنندگان این رویداد پخش شد.

در این فیلم کوتاه، محمد زرویی نصرآبادی؛ مدیر اجرایی جشنواره؛ تاکید کرد: جشنواره تئاتر سوره ماه هیچ گاه ادعای حرفه‌ای بودن نداشته است اگرچه حرفه‌ای برگزار می‌شود. این جشنواره محلی برای بروز استعدادهای ناب جوانان مستعد به‌خصوص در مراکز استانی‌ست و این مایه مباهات ماست.

در بخش دیگری از این فیلم، محمدعلی خبری؛ داور جشنواره؛ تنوع موضوعات و حضور کارگردانان جوان از استان‌های مختلف را از نقاط مثبت این جشنواره برشمرد.
 
تقدیر از مدیران استانی
تقدیر از مدیران مراکز حوزه هنری میزبان چهارمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر سوره ماه  بخش بعدی مراسم بود. دکتر رحمت امینی به همراه فاضل نظری؛ معاون هنری حوزه هنری؛ و مهدی حبیی؛ معاون فرهنگی اداره کل امور استان‌ها؛ از مدیران برگزیده این بخش با  اهدای لوح، به شرح  زیر تقدیر کردند:

حمیدرضا اسماعیلی؛ رئیس حوزه هنری استان زنجان
مجید کریمیان؛ سرپرست حوزه هنری استان خراسان جنوبی
علیرضا چرخابی؛ سرپرست حوزه هنری استان خوزستان
 
تقدیر از یک عمر دستاورد هنری و  پژوهشی هنرمندان
تندیس جشنواره بیست و چهارم تئاتر سوره ماه به پاس یک عمر فعالیت ارزنده هنری به آقایان کریم اکبری مبارکه و حسین  فدایی حسین اهدا شد.
 
برگزیدگان بیست و چهارمین جشنواره تئاتر سوره ماه
اهدای جوایز برگزیدگان بخش بعدی این مراسم بود. هیئت داوران متشكل از ایرج راد، محمدعلی خبری و اصغر همت نفرات برتر بیست و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه را به شرح زیر معرفی کردند:
 
*موسیقی
 
لوح تقدیر و جایزه سوم موسیقی به طور مشترك به  احسان تارخ برای موسیقی نمایش «آقای الف» از تهران و محمد فرشته‌نژاد برای موسیقی نمایش «نی نوا» از تهران اهدا شد.
 
لوح تقدیر و جایزه دوم موسیقی به بهنام رحیمی برای موسیقی نمایش «چهل گیس» از تهران اهدا شد.
 
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول موسیقی به خشایار شاهانی برای موسیقی نمایش «زخمه» از استان مازندران تقدیم شد.
 
*طراحی صحنه
 
لوح تقدیر و جایزه سوم طراحی صحنه به  مهرداد هنرمند و مهرداد بخشی برای طراحی صحنه نمایش «مثل یه گوله برف كوچیك» از استان گیلان اهدا شد.
 
لوح تقدیر و جایزه دوم طراحی صحنه به مهیار هزار جریبی برای طراحی صحنه نمایش «زخمه» از استان مازندران تعلق گرفت.
 
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول طراحی صحنه به میثم نویریان برای طراحی صحنه نمایش «چهل گیس» از تهران تعلق گرفت.
 
*بازیگری
 
در این بخش جایزه ویژه هیئت داوران به  گروه بازیگران نمایش «كاست محزون» از استان چهارمحال و بختیاری تعلق گرفت.
 
- بازیگری زن
 
لوح تقدیر و جایزه سوم بازیگری زن به طور مشترك به پرستش سلطانی برای بازی در نمایش «میدان مقاومت» از استان خراسان رضوی و سارا یزدانی برای بازی در نمایش «زخمه» از استان مازندران و مریم‌السادات صدرپور برای بازی در نمایش «آنكه گفت نه، آنكه گفت آری» از تهران تعلق گرفت.
 
لوح تقدیر و جایزه دوم بازیگری زن به  سما استیفا برای بازی در نمایش «مثل یه گوله برف كوچیك» از استان گیلان اهدا شد.
 
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول بازیگری زن به مائده وحید برای بازی در نمایش «اینجا خونه‌ی منه» از استان اصفهان اهدا شد.
 
- بازیگری مرد
 
لوح تقدیر و جایزه سوم بازیگری مرد به طور مشترك به وحید فخر موسوی برای بازی در نمایش «مثل یه گوله برف كوچیك» از استان گیلان و سید محمد حسینی  برای بازی در نمایش «آنكه گفت نه ، آنكه گفت آری» از تهران و حامد مكملی برای بازی در نمایش «خاك شیرین» از استان قزوین اهدا شد.
 
لوح تقدیر و جایزه دوم بازیگری مرد نیز به فرزین محدث برای بازی در نمایش «آقای الف» از تهران تقدیم شد.
 
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول بازیگری مرد به حسین پوركریمی برای بازی در نمایش‌های «نی‌نوا» و «چهل گیس» از تهران تعلق گرفت.
 
گفتنی است حسین پورکریمی جایزه خود را به دو شهید غواص آرمیده در حوزه هنری تقدیم کرد.
 
*نمایش‌نامه‌نویسی
 
لوح تقدیر و جایزه سوم نویسندگی به مهیار هزارجریبی برای نویسندگی نمایش «زخمه» از استان مازندران تعلق گرفت.
 
لوح تقدیر و جایزه دوم نمایش‌نامه‌نویسی به  مهرداد هنرمند برای نویسندگی نمایش  «مثل یه گوله برف كوچیك» از استان گیلان تعلق گرفت.
 
هیئت داوران در این بخش هیچ اثری را شایسته دریافت جایزه تشخیص نداد.
 
*كارگردانی
 
لوح تقدیر و جایزه سوم كارگردانی به مسلم سلیمانیان و جلال نجفی برای كارگردانی نمایش «كاست محزون» از استان چهارمحال و بختیاری تعلق گرفت.
 
لوح تقدیر و جایزه دوم كارگردانی تعلق نیز به مهیار هزار جریبی برای كارگردانی نمایش «زخمه» از استان مازندران اهدا شد.
 
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه اول كارگردانی نیز به پوران مرادی برای كارگردانی نمایش «چهل گیس» از تهران اهدا شد.
 
*نمایش برگزیده تماشاگران
 
ستاد جشنواره از میان آراء و نظرات تماشاگران یك نمایش را نیز به عنوان نمایش برگزیده تماشاگران انتخاب و معرفی نمود كه جایزه این بخش شامل  تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه نمایش برگزیده تماشاگران به نمایش «خاك شیرین» به كارگردانی «مرتضی نجفی» از استان قزوین اهدا شد.
 
*نمایش‌های برگزیده جهت اجرای عمومی
 
هیات داوران هشت نمایش را برای اجرای عمومی در تهران و معرفی به جشنواره‌های معتبر تئاتری کشور به شرح زیر اعلام کردند:
 
«خاک شیرین» از استان قزوین
«کاست محزون» از استان چهارمحال و بختیاری
«کیفر» از استان تهران
«میدان مقاومت» از استان خراسان رضوی
«چهل گیس» از استان تهران
«زخمه» از استان مازندران
«مثل یه گوله برف کوچیک» از استان گیلان
«اینجا خونه منه» از استان اصفهان
 
*آثار نمایشی جهت ساخت تله تئاتر
 
پنج نمایش جهت تولید تله تئاتر به شرح زیر اعلام شدند:
«خاک شیرین» از استان قزوین
«کاست محزون» از استان چهارمحال و بختیاری
«میدان مقاومت» از استان خراسان رضوی
«مثل یه گوله برف کوچیک» از استان گیلان
«آن‌که گفت نه، آن‌که گفت آری» از استان تهران
 
*حواشی اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره تئاتر سوره ماه

• محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری مهمان ویژه این مراسم بود.

• اجرای پانتومیم "آخرین بند" با بازی ساسان قجر، آغازگر مراسم اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره تئاتر سوره ماه بود. وی در سخنانی کوتاه، خود را فرزند حوزه هنری دانست و خرسندی‌اش را از بازگشت به حوزه هنری پس از پانزده سال و اجرای نمایش خود در محضر هنرمندان تئاتر سوره ماه ابراز کرد.

• جوایز برگزیدگان توسط رحمت امینی، قاسم زارع، عزت‌اله مهرآوران، محمدعلی خبری، بهزاد خداویسی، شهره سلطانی، شکرخدا گودرزی، جمشید جهانزاده، ابراهیم آبادی، اسماعیل خلج، شهرام کرمی، هادی مرزبان، ایرج راد، رسول نجفیان و اکبر زنجانپور اهدا شد.

• به احترام شهدای غواص و جانباختگان فاجعه‌ی منا، حاضران در مراسم، قیام و سکوت کردند.

• اجرای با نشاط نیما کرمی که برای دومین بار اجرای مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر سوره را بر عهده داشت هیجان مضاعفی را به مراسم بخشید.

• اجرای موسیقی زنده توسط حجت اشرف زاده همراه با  کمانچه‌نوازی و ساز پیانو، لحظات دلنشینی را برای حضار پدید آورد.



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.