وی وقوع اینگونه حوادث در مراسم حج را ناشی از بیتوجهی کارگزاران و برگزار کنندگان مراسم حج دانست و افزود: اگر در 50 سال اخیر کاووشی داشته باشیم پی میبریم که دولت عربستان همیشه درباره مدیریت حج و تامین امنیت حجاج نارساییهای زیادی داشته و هر ساله شاهد مشکلات عمدی یا غیر عمدی در حج بودیم.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سالهای 1366 در مراسم حج به صورت عمدی 400 نفر از حجاج ایرانی به خاک و خون کشیده شدند، تصریح کرد: حکام عرب مردمی رشد یافته از بین مردم نیستند آنها فرزندان آل سعود و رشد یافته در کاخهای اروپا و انگلیس و سواحل دریا هستند و افرادی اند که در ناز نعمت پادشاهی را به ارث گرفتند.
یوسفیانملا اظهار کرد: با توجه به همه نارساییها و ضعف مدیریتی آنان در اداره کردن حجاج، مردم دنیا نمیتواند بپذیرد که به آن سرزمین خانواده خود راهی سرزمین وحی کنند ولی در بازگشت جنازه آنان را تحویل بگیرند و اینجاست که ضرورت دخالت کشورهای مسلمان در مدیریت و امنیت حجاج احساس میشود.
وی با بیان اینکه حضور افرادی از کشورهای مختلف برای تامین امنیت حجاج در عربستان به معنای دخالت رد کشور میزبان نیست، افزود: بیشترین کشتهها در وقایع اخیر مراسم حج از کشورهای پاکستان، سومالی، مصر، و ایران بوده و این کشورها باید برای حفظ جان هموطنشان در مدیریت مراسم نقش داشته باشند تا شاهد وقوع این حوادث تلخ نباشیم.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه از این پس اعتمادی به اعزام حجاج نیست، افزود: ما منتظریم تا کشورهای مسلمان با عرق ملی و برای حفظ نوامیس و شهروندان خود در مراسم حج برنامهای ارایه کنند.
انتهای پیام/ح