به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت قم علی اکبر حق ویسی با اشاره به بیماری کم خونی و عوارض جدی آن عنوان کرد: کم خونی فقط فقر آهن نیست در واقع عوامل مهمی در بروز کم خونی موثر هستند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: کم خونی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبولهای قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر بافت های بدنتان وجود ندارد از این رو مشکلات تنفسی و ضعف و احساس خستگی از جمله مشخصات این بیماری است.
وی در خصوص اهمیت تغذیه در بروز کم خونی تصریح کرد: هرچند کم خونی عوامل مختلفی همچون ناهنجاری های ژنتیکی دارد اما تغذیه ناصحیح نیز نقش مهمی در ایجاد کم خونی دارد.
حق ویسی خاطرنشان کرد: شایع ترین علت کم خونی فقر آهن می باشد که بانوان بیش از همه درگیر این نوع کم خونی می باشند.
وی گفت: یکی از علائم کم خونی می تواند میل به خوردن مواد غیر خوراکی مانند خاک و کاغذ باشد که در این زمینه باید فقر آهن را از طریق دارو و یا تغذیه جبران کرد.
این کارشناس تغذیه بیان داشت: برخی از رژیم های غذایی فاقد ویتامین های مورد نیاز به ویژه آهن، ویتامین B12 و فولیک اسید می تواند خطر ابتلا به کم خونی را افزایش دهد.
وی افزود: زنان باردار نیز در معرض بیماری کم خونی هستند که باید برای جلوگیری از بیماری حتما زیر نظر پزشک به تغذیه صحیح روی بیاورند چرا که کم خونی موجب پرخاشگری و اضطراب می شود که در این راستا باید به تغذیه صحیح در جهت کنترل بیماری توجه داشت.
حق ویسی در مورد تامین آهن برای مقابله با کم خونی خاطرنشان کرد: غذاهای سرشار از آهن همچون سبزیجات سبز تیره برگدار، اسفناج، کنگر فرنگی، زرد آلو، لوبیا، عدس، نخود، سویا، گوشت سفید و قرمز، تخم مرغ، آجیل، آلو بخارا و کشمش است که باید در رژیم غذایی گنجانده شود.
این کارشناس تغذیه در پایان گفت: این غذاها باید با موادی حاوی ویتامین c مصرف شود چرا که این ویتامین به جذب بهتر آهن کمک کند.
انتهای پیام/ پ