سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طلوع ماندگار استاد مهدی علمداری

آیین تجلیل از استاد پیشکسوت مهدی علمداری در فرهنگسرای فردوس برگزار شد

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیین تجلیل از استاد پیشکسوت قلم‌زنی مهدی علمداری طی مراسم «طلوع ماندگار» برگزار شد.

دراین مراسم که جمعی از پیشکسوتان هنرهای تجسمی شرف حضور یافتند پس از قرائت قران کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران احسان کاظم رئیس فرهنگسرای فردوس به ایراد سخنرانی پرداخت.

*پاسداشت مفاخر هنری از اولویت‌های کاری ماست

احسان کاظم رئیس فرهنگسرای فردوس و مدیر فرهنگی هنری منطقه 5 تهران گفت: پاسداشت مفاخر هنری و نزدیک کردن توده مردم و مخاطبان فرهنگسرا با مفاهیم هنری کشور یکی از دغدغه‌های جدی ماست. خدا را شکر می‌کنم که به مدد همکارانم در مجموعه برنامه طلوع ماندگار میزبان این مفاخر بودیم و این نشست‌ها به اعتقاد من منشأ خیر و برکت است.

وی افزود: با توجه به اعتماد مردم به مراکز هنری و فرهنگسراها یکی از خدمات ما در این مجموعه خدمات آموزشی است که از نتایج آن می‌توان به ایجاد فضای آموزشی سالم و حرفه‌ای برای مردم اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: امروزه مردم اقبال زیادی به زمینه‌های گوناگون هنری دارند که نقش بزرگان هنر برای انتقال تجربیات گران‌بها به مخاطب را نباید نادیده گرفت درحالی‌که متأسفانه در این مورد کاستی‌های زیادی به چشم می‌خورد و افرادی که برای تدریس شاخه‌های مختلف هنر به ما مراجعه می‌کنند دانش و صلاحیت کافی ندارند و از سوی دیگر حضور بزرگان در چنین مجموعه‌هایی کم‌رنگ است و ما امیدواریم به‌واسطه برگزاری این نشست‌ها کاستی‌های تا حد قابل‌توجهی برطرف شود.

*وقتی فلز به سخن درمی‌آید

پس از وی بهمن نامور مطلق معاون صنایع‌دستی کل کشور ضمن تشکر از مسئولین فرهنگسرای فردوس برای اجرای این کار پسندیده گفت: امیدوارم سایر فرهنگسراها هم‌چنین روندی را پیش گیرند و به تجلیل از هنرمندان پیشکسوت بپردازند.

وی افزود: به استاد مهدی علمداری استاد برجسته قلم‌زنی کشور تبریک عرض می‌کنم و می‌گویم که ایشان شایسته مراسم‌های بزرگ هستند و این ما هستیم که به چنین تجلیل‌هایی نیاز داریم نه شخص استاد چراکه با این کار موجب اعتلای فرهنگ و تشویق جوانان می‌شویم.

وی ادامه داد: همه جای دنیا در ترویج هنرهای کهن فعالیت‌های ملی انجام می‌دهند چراکه هنر مختص یک سازمان یا وزارت خانه خاص نیست.اساتید برجسته هویت هنری ما را حر است و منتقل می‌کنند و اگر تمثال علمداری‌ها نباشند ما چگونه بگوییم که ایرانی هستیم.

نامور مطلق خاطرنشان کرد:‌ صنایع‌دستی در کشور ما مظلوم است و یک معاونت کوچک دارد که در یک سازمان کوچک نمی‌شود کار بزرگ کرد. باید همه بسیج شوند و هنر فاخر ایران را به نسل بعد منتقل کرده و سبک الگوی مصرف جامعه را تغییر دهند. اگر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به‌عنوان المان‌های هویت انتقال پیدا کند اتفاق بزرگی خواهد افتاد.

وی اذعان کرد: ما در دوره پسا تحریم بیم آن را داریم که فرهنگ غربی بیاید و حاکم شود که برای جلوگیری از آن باید تدابیر ایجابی اتخاذ شود که یک نمونه آن همین تجلیل از اساتید پیشکسوت است. دستگاه‌های ترویجی مثل صدا و سیما باید آگاه باشد و آگاهی دهد. مثلا وقتی کارگاه‌های پیشرفته و مدرن هنری در کشور هست نباید سراغ کارگاه‌های نمور برود و آن‌ها را نشان دهد.

وی گفت: آینده امیدوار کننده است به شرط آنکه به هویت اصلی خودمان برگردیم و هنری مثل قلم‌زنی را که تاریخچه‌ای دیرینه در کشورمان دارد به دست فراموشی نسپاریم. در این رشته ما در تمام دنیا حرف اول را می‌زنیم و گوهران گران‌بهایی مثل استاد علمداری را در کشورمان داریم که فلز را به سخن در آورده و به زیبایی از افسانه‌های ملی با زبان هنر سخن گفته‌اند.باید قدر این اساتید را بدانیم.

در این قسمت از برنامه موسیقی سنتی باوند هنرنمایی کرده و فضای هنر اصیل ایرانی را در دل نشست بیش از پیش گستراندند. بعد از اجرای موسیقی فرزندان و داماد مهدی علمداری چند دقیق ای با حضار صحبت کردند.

*استاد صبر

امید علمداری فرزند استاد علمداری که وی نیز در همین حیطه فعالیت می‌کند گفت: از زمانی که چشم باز کردم تلاشم بر این بود که علاوه بر هنر قلم‌زنی از اخلاق والای پدرم سرمشق بگیرم.

وی افزود: بزرگ‌ترین درسی که از پدرم گرفتم صبر بود چراکه صبر ایشان د تمام مراحل زندگی مثال زدنی است و همیشه ما را به این امر تشویق می‌کردند.

*سپاس مطلق

مهدی علمداری هنرمند پیشکسوت قلم‌زنی که از شهر هنر پرور اصفهان شرف حضور یافته بود گفت:‌ تشکر سخن دیگری ندارم. فقط خجالت‌زده و شرمنده‌ام. زبانم بند آمده و از همه تشکر می‌کنم.

پس از آن نیوشا ضیغمی از بازیگران سینما به قرائت لوح سپاس پرداخت و احسان کاظم رئیس فرهنگسرای فردوس لوح را به استاد علمداری تقدیم کرد.

*استاد علمداری سرمایه ملی است

نیوشا ضیغمی بازیگر سینما گفت: من زمانی که ازدواج کردم با هنر استاد آشنا شدم. به نظر من ایشان سرمایه ملی هستند و هنرشان یکی از ماندگارترین و تأثیرگذارترین هنرهاست.

وی افزود: برای ایشان آرزوی سلامتی دارم.


*تقدیر از پیشکسوتان در رأس امور است

شهرام مریخی از مسئولین میراث فرهنگی گفت: استاد علمداری نه به اصفهان که به تمام کشور و حتی کل جهان تعلق دارند و هرکسی در سراسر این کره خاکی با دیدن آثارشان مجذوب خواهد شد.

وی افزود: خوشبختانه چند وقتی است اداره کل میراث فرهنگی با شهرداری تهران تعامل خوب و مثبتی داشته و صمیمانه از آقای کاظم رئیس فرهنگسرای فردوس برای برپایی این مراسم تشکر می‌کنم.

مریخی اظهار کرد: مهم‌ترین مسئله در اداره کل میراث فرهنگی تقدیر از پیشکسوتان است که در همین راستا سال گذشته و خرداد امسال طی مراسماتی از آنان تجلیل شد چراکه حفظ احترام این بزرگواران بسیار حائز اهمیت است.

*با دیده دل بیا

علی مصدق پژوهشگر و کارشناس صنایع‌دستی گفت: من از کودکی شیفته کارهای استاد علمداری بودم و به اعتقاد من آثار ایشان را تنها باید با دیده دل نگریست و به قول هاتف اصفهانی: "چشم دل باز کن که جان بینی آنچه نادیدنی است آن بینی".

وی افزود:استاد علمداری شاگرد مکتب بزرگی هستند که وصف آن را باید بزرگان بگویند فقط به همین بسنده می‌کنم در آن مکتب از سرآمدان بودند و کارهایشان زبان زد بود.

وی ادامه داد: در حقیقت مهدی علمداری را باید نقاش قلم زن‌ها دانست که با قلم پولادینش نقاشی می‌کند و ادبیات را به تصویر می‌کشد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.