چوگان، نه تنها برای آقایان بلکه در بین خانمها نیز طرفداران و مشتاقان زیادی پیدا کرده است. به طوری که در طی شش سال متوالی است که جامی با نام جام ادب در بین بانوان کشورمان برگزار میشود و این امر نشان از استقبال بالای خانمها از این رشته ورزشی دارد.
گلنار وکیل گیلانی، نایب رئیس بانوان فدراسیون چوگان نیز میگوید: ما شرایط لازم را برای بانوان مشتاق این رشته ورزشی فراهم کردهایم و تمام تلاشمان این است که روز به روز فضا را مهیاتر کنیم، اکنون با تلاش و همت فدراسیون هر کسی که اشتیاق فعالیت در این رشته ورزشی را داشته باشد میتواند ثبت نام کند تا مراحل بعدی نیز انجام شود.
فدراسیون چوگان در ابتدا تمام امکانات لازم از جمله اسب، چوب و سایر موارد را دراختیار علاقمند قرار میدهد اما پس از شکوفایی چوگان باز دیگر خود وی مسئول تامین امکانات مورد نیاز خواهد بود.
وکیل گیلانی اشارهای هم به تماشاگران این رشته کرد و گفت: این رشته آنقدر جذابیتهای نهفته دارد که اگر به مردم و علاقمندان معرفی شود افراد زیادی میتوانند بصورت رایگان این مسابقات را از نزدیک تماشا کنند.
اما آنقدر این مسابقات خوب پیش رفته که فدراسیون چوگان از یک مربی آرژانتینی برای ارتقای مربیان این رشته ورزشی استفاده کرده است.
توماسگیلرموآشر، مربی سرشناس آرژانتینی که سابقه مسابقه در جای جای اروپا و حتی قاره آسیا را داشته است، درخصوص کم و کیف چوگان در ایران نیز میگوید: ایران کشور برگ و خوبی است. بنده بسیارخوشحالم که میتوانم در این کشور حضور پیدا کنم و دانش خود را نیز به علاقهمندان این رشته ورزشی منتقل کنم.
من تاکنون در سه تورنمنت در ایران حضور داشتم و به عینه شور و شوق ورزشکاران را در این رشته دیدهام. از نکات مثبت این بود که بانوان بدون کوچکترین محدودیتی این ورزش قدیمی و کهن را دنبال میکنند.
ملیپوش چوگان کشورمان در خصوص مشکلات پیرامونی این رشته نیز میگوید: یک مقدار هزینهها برای این تامین امکانات در رده حرفهای نیز بالا است امیدوارم فدراسیون حمایتهای لازم را از این رشته ورزشی انجام دهد که بتوانیم در مسابقات برون مرزی چوگان شرکت کنیم.
خوشبختانه یکی از بهترین زمینهای چوگان را در اختیار داریم زمین بسیار خوب است.
این زمین پتانسیل زیادی دارد برای برگزاری رقابتهای مختلف اما اینکه استقبال به اندازهای که انتظار میرود نیست دلایل نامعلومی دارد.
مطمئن باشید استعداد و توانمندی چوگان بازان بانوی ما کم نیست واقعا ورزشکار باید از مهارت زیادی برای هماهنگی عصب و عضله داشته باشد که بتواند هم سوارکار خوبی باشد وهم ضربات درستی به توپ وارد کند.
هدایت این گوی کوچک که حتی کوچکتر از سم اسب است به واقع کارآسانی نیست.
به هر حال همین دعوت فدراسیون از مربی خارجی ان هم برای هدایت مربیان نیز اقدام مثبتی است که باید دید در آینده حال و روز این رشته ورزشی چه خواهد شد.
انتهای پیام/