سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سهم ایران در تولید مقالات علمی در جهان

كمبود بودجه و دسترسی به پایگاه های علمی جهان باعث شده تا كیفیت مقاله های علمی با كاهش كیفیت لازم روبرو شوند .

دکتر محمد حسین مدرسی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در گفتگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان بر وظیفه اساتید راهنما در فرآیند هدایت دانشجویان برای نگارش پایان نامه ها تاکید کرد و اظهار داشت: نگاه دقیق داوران در مرحله پروپوزال نویسی، به دانشجویان در تولید اثر علمی قوی و کاربردی کمک می کند.

وی با اشاره به کاهش انتشار مقالات در کل کشور از سال 2011 میلادی، تصریح کرد : یکی از مهم ترین علل این روند نزولی، کاهش بودجه پژوهشی بوده است.

دکتر مدرسی ادامه داد : از سوی دیگر  عواملی چون پایین بودن کیفیت مقالات منتشر شده ، چاپ مقالات در مجلات با ضریب تاثیر و سطح علمی نامطلوب ، میزان ارجاعات به مقالات ایرانی را در مقایسه با سایر کشور ها بسیار کاهش داده است.  

معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه چاپ یک مقاله در مجلات معتبر چون Nature یا Science بسیار ارزشمندتر از انتشار چند مقاله در مجلات با ضریب تاثیر پایین است، گفت: در راستای رفع این مشکل، بخشنامه ای از سوی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است که دانشجویان ملزم به دقت در انتخاب مجلات معتبر برای انتشار مقالات خود هستند.

دکتر مدرسی بر لزوم حفظ کیفیت در فعالیت های پژوهشی تاکید کرد و افزود : اساتید راهنما موظف هستند مقالات دانشجویان را با دقت مطالعه و از صحت روند پژوهشی، روش تحقیق و بخش های تخصصی آن اطمینان حاصل کنند.

وی یکی از اهداف مهم دانشگاه و اساتید را برای فعالیت در مقطع تحصیلات تکمیلی تولید ایده های منحصربه فرد دانست و اظهار داشت: در کشورهای مختلف همچون انگلستان، هلند، ژاپن و ... به تمامی دانشجویان این مقطع، مدرک دکتری فلسفه اعطا و در مدرک به طور خاص به رشته تخصصی اشاره می شود چراکه مهم ترین اصل، تربیت پژوهشگران متخصص است. 

دکتر مدرسی تاکید کرد: تسریع در روند فارغ التحصیلی دانشجویان نباید موجب بی توجهی به  اشکالات فنی و پژوهشی مقالات و رساله های دکتری شود.

آزمایشگاه های واحد علوم و تحقیقات تجهیز می شود
دکتر مدرسی تمرکز فعالیت های سال آتی معاونت پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات را بر تجهیز آزمایشگاه ها عنوان کرد و ادامه داد : این معاونت در نظر دارد با تخصیص فضا و تجهیزات کافی، شرایط مطلوبی برای حضور و فعالیت علمی و پژوهشی اساتید و دانشجویان در محیط آزمایشگاهی ایجاد کند.

وی محیط پژوهشی دانشگاه را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: امید است در آینده نزدیک، آزمایشگاه های واحد علوم و تحقیقات با توان بیشتری پاسخگوی کلیه نیازهای آزمایشگاهی رشته های گوناگون باشد زیرا که یادگیری در محیط پژوهش محور آزمایشگاهی غنی تر خواهد بود.

راه اندازی سیستم اتوماسیون اداری یکپارچه در واحد علوم و تحقیقات
دکتر مدرسی با اشاره به راه اندازی سیستم ایمنی اینترنت واحد علوم و تحقیقات تحت عنوانUTM و سیستم اتوماسیون اداری چارگون در این واحد اظهار داشت : طی دو هفته آینده، سیستم "وبینار" واحد به منظور برقراری ارتباط با اساتید خارج از کشور راه اندازی می شود. 

كمبود بوجه باعث بروز مشكلاتی  در تولید مقالات علمی شده است 
دكتر احمدی معاون پژوهشی وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران در خصوص تولید مقالات علمی در كشور گفت:در حال حاضر رتبه ایران در تولید مقالات علمی در دو پایگاه اسكوپوس وISI  در جایگاه 16 و 18 در جهان قرار دارد . 

وی در ادامه عنوان كرد: در سال 2014 طبق آخرین بررسی ها تعداد 30هزار و نهصد و چهل پنج مقاله در زمینه ISI به چاپ رسیده است كه سهم ما حدود 44/1 صدم درصد بوده است.
 
معاون علمی پژوهشی وزارت علوم در ادامه در خصوص بوجه تحقیقاتی كشور در سال 93 عنوان كرد: مبلغ 5268 میلیارد تومان بوده است كه این رقم در سال 94 به 7450میلیارد تومان افزایش داشته است.

وی در پایان كمبود منابع مالی و از طرفی عدم ارتباط با پایگاه های علمی  در جهان را علت اصلی  كاهش افت مقالات  در كشور دانست و عنوان كرد: در حال حاضر سهم ما از تولید مقالات پر استناد و با كیفیت در دنیا تنها یك در صد است .
 

گزارش از احسان رمضانی


انتهای پیام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.