دکتر مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ظرفیت داوطلبان آزمون دکتری بر اساس ظرفیت مصوب شورای گسترش است که به دانشگاه ابلاغ میشود و در هر رشته محل ظرفیت 7 نفر را به دانشگاه ابلاغ کرده است.
وی تاکید کرد: محدودیت جنسیتی در هیچ رشتهای در هیچ کدام از مقاطع دانشگاه آزاد اسلامی نداریم و از مهر ماه سال 93 همه محدودیت های سنی، جنسیتی و جغرافیایی در دانشگاه آزاد اسلامی حذف شده و هر یک از داوطلبان بر اساس علاقه خودشان میتوانند به انتخاب رشته تحصیلی بپردازند و تنها ملاکی که حائز اهمیت است، نمره ای است که دانشجو بدست میآورد.
دکتر علوی بیان کرد: 75 درصد نمره حاصل از آزمون و 25 درصد نتایج حاصل از مصاحبه و سابقه علمی، پژوهشی و مقالات داوطلب وضعیت مصاحبه را تعیین می کند و بر اساس آن دو نمره نهایی داوطلب است که وضعیت مشخص میگردد و در نهایت بر اساس ظرفیت رشته و رشته انتخابی داوطلب، پردازش و اعلام نتیجه میشود.
وی مطرح کرد: کارهای پژوهشی بر اساس دستورالعملی که در وزارت علوم وجود دارد و در دانشگاه آزاد هم اجرا میشود شامل مقالات علمی- پژوهشی ، مقالات چاپ شده در مجلات ISI معتبر و نشریات ISI و نشریات علمی- ترویجی، شرکت در کنفرانس ها و همایشهای است که به ترتیب امتیاز بندی می شود و بالاترین امتیاز به نشریات ISI معتبر دارای ضریب تاثیر یا If، تعلق می گیرد و کمترین امتیاز به مقالاتی که در همایشهای داخلی و منطقهای برگزار میشود تعلق میگیرد.
معاون سنجش و پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: انتشار کتاب نیز در این ردهبندی اهمیت دارد و اگر این امتیازات، بخش مصاحبه را از 100 نمره حساب کنیم، شامل 40 امتیاز پژوهشی است که داوطلب بر اساس مقالات خود میتواند بدست بیاورد و مسلما تراز هر داوطلب در این بخش این است که هر چه مقالات علمی بیشتر باشد و از اعتبار بیشتری برخوردار باشد امتیاز بیشتری هم به آن اختصاص مییابد.
علوی فاضل بیان داشت: از دیگر امتیازات مربوط به سوابق آموزشی است و معدل فرد در مقطع کارشناسی ارشد، کیفیت دانشگاهی که فرد از آنجا فارغالتحصیل شده و البته سنوات تحصیلی و مدرک معتبر زبان انگلیسی که میتواند در نتیجه حاصل تاثیر گذار باشد، همچنین تسلط داوطلب بر موضوع و اشراف و احاطه بر مباحث تخصصی خود و پاسخگویی به سوالات آزمون نیز از جمله این امتیازات است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در 215 رشته گرایش در مقطع دکترای آزمون برگزار کردیم که به تبع آن مصاحبههای ما نیز در 215 گروه تخصصی صورت میگیرد و هر داوطلب باید مقالات خود را در همان رشته تخصصی که فارغالتحصیل شده و قصد ادامه آن را دارد، مقالات خود را ارائه کند.
انتهای پیام/