سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ویرانی سرخابی ها در "دولت روحانی"

محمود گودرزی از روز نخستی که به عنوان وزیر ورزش دولت یازدهم، مشغول به کار شد یک حرف را مرتب تکرار کرد؛ از مدیریت فوتبال راضی نیستیم!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،محمود گودرزی از روز نخستی که به عنوان وزیر ورزش دولت یازدهم، مشغول به کار شد یک حرف را مرتب تکرار کرد؛ از مدیریت فوتبال راضی نیستیم! ترجیع‌بند مصاحبه‌های آقای وزیر تغییراتی بود که از نگاه وزارت ورزش باید حتما انجام می‌شد. آنچه وزیر ورزش و دیگر دوستان تحصیلکرده‌اش در بدنه این وزارتخانه دنبالش بودند، اصلاح فدراسیون فوتبال بود.
 
اگر حساسیت‌های موجود فیفا بر استقلال فدراسیون‌های فوتبال و دوری این رشته از دولت‌ها نبود و پیشینه تعلیق در فوتبال ایران وجود نداشت، چه بسا در همان روزهای نخست، علی کفاشیان جایش را به فرد دیگری می‌داد اما قوانین محکم فیفا، دست و پای وزارت ورزش را بست و آنها نتوانستند بدون همکاری مجمع دست به چنین کاری بزنند. علی کفاشیان هم در طول 7 سال گذشته به خوبی یاد گرفته که چگونه اکثریت مجمع را با خود همراه کند تا خبری از کودتای شبانه نباشد. با این وجود محمود گودرزی با اهرم قهرهای بلندمدتش به علی کفاشیان نشان داد اگر مساعدت مالی وزارت ورزش را می‌خواهد باید حتما تغییراتی در بدنه فدراسیون فوتبال انجام شود.
 
استعفا یا برکناری افرادی مثل فریده شجاعی، هادی آیت‌اللهی و مهدی محمدنبی در این راستا انجام شد. پس از آخرین مجمع برگزار شده فدراسیون فوتبال که باعث کنار هم نشستن چند ساعته وزیر ورزش و علی کفاشیان شد، عاقبت رئیس فدراسیون فوتبال حاضر شد برای راضی نگه داشتن شخص وزیر بازی با مهره‌های خود را آغاز کند. شجاعی رفت، آیت‌اللهی هم برای رها شدن از حجم انتقادات و اتهامات ترجیح داد به زندگی آرام خود در شیراز بازگردد و همچنین مهدی محمد نبی که در کسوت سرپرست تیم ملی و دبیرکل فدراسیون فوتبال باید روزانه پاسخ ده‌ها خبرنگار را می‌داد حالا یک سکوت بکر را تجربه می‌کند البته تا پایان سال 93 کماکان حقوق بالایش از فدراسیون را دریافت می‌کرد و مشخص نیست در سال جدید این حقوق‌ها قطع شده یا کماکان پرداخت می‌شود! آنها رفتند چون به‌زعم وزارت ورزش و مدیران تحصیلکرده‌اش، باید جریان دانشگاهی و باسواد فوتبال را اداره می‌کرد اما حالا با گذشت چند ماه این سوال به وجود می‌آید که ماحصل این تغییرات چه بود؟ علیرضا اسدی جز تولید جنجال بی‌حاصل با کی‌روش، چه کار مثبتی انجام داد که وزارت ورزش برای بر مسند نشاندنش، شهر را به هم ریخت؟ رفتن شجاعی و آیت‌اللهی چه ارمغانی برای فوتبال ایران داشت؟ حالا پس از رفتن نبی مشکلات کمیته‌های فدراسیون حل شده است؟ اشتباهات داوری چطور؟ مهم‌تر از همه نوع تعامل فدراسیون فوتبال با سرمربی تیم ملی چگونه شده است؟ نه‌تنها این تعویض‌ها مثمر ثمر واقع نشده که به شهادت کی‌روش، زمان حضور نبی دست‌کم سرمربی تیم ملی مشکل خروج نداشت اما حالا پس از هر ورود، تن سرمربی تیم ملی می‌لرزد شاید اجازه خروج مجدد پیدا نکند. اینکه مدینه فاضله گودرزی و سجادی پس از تسلط کامل بر کل پیکره فوتبال چه مختصاتی دارد چندان سخت نیست.
 
به همین استقلال و پرسپولیس نگاه کنید، دو تیمی که مستقیم زیر نظر وزارت ورزش و جوانان اداره می‌شوند. شاید بهترین فرد از نظر دکتر گودرزی برای اداره فوتبال همین نصرالله سجادی باشد. آیا عملکرد سجادی در اداره سرخابی‌ها کم بی‌ایراد بوده است؟ از انتخاب اعضای هیات مدیره دو تیم تا پیدا کردن اسپانسر. به وضعیت پرسپولیس خوب در دو سال گذشته دقت کنید؛ سال قبل امیررضا خادم و امسال نصرالله سجادی. اگر به گودرزی بود و وی اختیار تام داشت قطعا امروز فدراسیون فوتبال همان‌گونه اداره می‌شد که در دو سال اخیر سرخابی‌ها مدیریت شدند. بی‌پولی، مشکل دائم اسپانسر با هیات مدیره، تصمیمات غلط فنی و آزمون خطاهای تکراری. اینها همه متد دوستان دکتر گودرزی در اداره دو تیم پرطرفدار پایتخت بود. آنها تا جایی که خالشان می‌چربید در فدراسیون فوتبال اعمال نفوذ کردند اما همانطور که در مدیریت سرخابی‌ها پراشتباه بودند در تغییرات مدنظرشان در پیکره فدراسیون فوتبال هم عاجز ماندند. شاید مشکل بزرگ وزیر و دوستانش این باشد که فرق بزرگی در نوشته کتاب و عالم واقعیت وجود دارد. محمدعلی طاهری که تنها به واسطه دوستی با وزیر در دو نوبت به صندلی مدیریت پرسپولیس تکیه زد، این روزها نه‌تنها قادر به آرام کردن فضا نیست بلکه با فرار از دست خبرنگاران، اتمسفر موجود در اطراف باشگاه را کماکان منفی نگه می‌دارد. آنهایی که در هر 10 کلمه حرف‌شان 11 بار «علم نوین مدیریت» تکرار می‌شود مشخص نیست چرا در اداره پرسپولیس این همه عاجز هستند. بترسید از روزی که این مردان به ظاهر با سواد دانشگاهی، صندلی‌های مهم فوتبال را فتح کنند.


اولین بازخورد هجوم قرمزها به اینستاگرام روحانی


این از شانس بد وزارت ورزش و جوانان است که تیم زیر نظرش بدترین شروع همه ادوار تاریخ را داشته است و حالا هواداران پرسپولیس، بخش وسیعی از تقصیرات را به گردن وزارت ورزش می‌اندازند. نگاهی به پست‌های موجود در پیچ رسمی دکتر روحانی در اینستاگرام، موید این حرف است. این بار خبری از حجم وسیع فحاشی و لودگی نبود. اگرچه تک و توک عده‌ای با فحش و بد و بیراه آن هم با‌ آی‌دی‌های جعلی سعی در خراب کردن فضا داشتند اما اکثر انتقادات برآمده از سینه‌های سوخته‌ای بود که در 4 هفته شروع لیگ برتر، آب خوش از گلویشان پایین نرفته است. 3 شکست پرسپولیس قطعا مقصرهای زیادی دارد اما در فضایی که هجمه وسیعی علیه داوران به جریان افتاده، ناگهان علیرضا فغانی در کسوت بهترین داور چند سال اخیر فوتبال ایران، یک‌تنه باعث شکست قرمزها می‌شود؛ با اعلام یک پنالتی کاملا بی‌مورد و عجیب! در آن سو ناگهان از شانس بد پرسپولیسی‌ها، داور دیدار استقلال تهران و استقلال‌اهواز، همه کار برای پیروزی آبی‌پوشان تهرانی می‌کند؛ از اعلام یک ضربه پنالتی که اصلا خطا روی خسرو حیدری درون محموطه 18 قدم نبود و از قضا گل هم نشد تا صحیح دانستن گل دوم و پیروزی‌بخش شاگردان مظلومی که به وضوع مشخص است هم آفساید بود و هم خطای روشن حنیف عمران‌زاده روی پرویز کریمی، گلر استقلال اهواز. کار که به اینجا کشید، هواداران پرسپولیس طی یک حرکت خودجوش هجوم میلیونی به پیچ رئیس‌جمهور آوردند. آنها از حسن روحانی خواستند تیم محبوب‌شان را از این ناداوری‌ها نجات دهد، همچنین سوءمدیریتی که چند سالی می‌شود بلای جان سرخ‌ها شده است.  پس از این اتفاقات، به صورت اعلام نشده ناگهان وزارت ورزش، علی کفاشیان و فریدون اصفهانیان را به‌عنوان رئیس کمیته داوران به وزارتخانه احضار کرد. طبق معمول شخص وزیر حاضر به رودررویی با رئیس فدراسیون فوتبال نشد اما این دکتر نصرالله سجادی بود که حرف آخر را به کفاشیان و اصفهانیان زد. شخص رئیس‌جمهور دستور ویژه به وزیرش داده است تا احقاق حقوق شود البته بعید است اتفاق خاصی رخ دهد اما بدون شک همانند قضیه تبریز این بار هم علیرضا فغانی، تاوان سنگینی خواهد داد. فعلا صحبت از محرومیت چند هفته‌ای شده است اما بعید نیست برای آرام کردن هواداران پرسپولیس و همچنین تراکتوری‌ها، تا پایان فصل، فغانی محروم شود! علی کفاشیان هم در خاتمه این نشست در مصاحبه با یکی از خبرنگاران که همواره مقابل ساختمان فدراسیون فوتبال در حال کشیک دادن است، گفت: ما هم می‌دانیم داوری‌ها ایراد داشته است و حق پرسپولیس تضییع شده اما حتما از داوران می‌خواهیم در ادامه راه، در قضاوت‌هایشان بیشتر دقت کنند.  با این فشار که دولت به وزارت ورزش آورده و وزارت ورزش به فدراسیون فوتبال، قطعا داوران بازی‌های پرسپولیس با وسواس بیشتری قضاوت می‌کنند البته این به معنای ضایع کردن حق رقبا نیست چرا که در آن صورت باز هم صدای عده دیگری بلند می‌شود. حالا باید دید پس از این فعل و انفعالات سرانجام کشتی به گل نشسته قرمزها با باد وزارت ورزش به حرکت در می‌آید یا نه.


منبع: وطن امروز
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.