به گزارش خبرنگار
حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری جشنواره آیینی سنتی
؛ حسین مسافرآستانه در گفتوگو با ستادخبری جشنواره آیینی سنتی با تاکید براینکه نقش جشنواره آیینی سنتی در حفظ نمایشهای آیینی و سنتی غیرقابل انکار است، اظهار کرد: تنها در جشنواره آیینی سنتی است که نشانههای تئاتر ایران را میتوانیم شاهد باشیم.
مدیرکل سابق اداره هنرهای نمایشی بیان کرد: با وجود اهمیت زیادی که این جشنواره دارد، اما کارکرد و تاثیر این جشنواره در جریان عمومی تئاتر آنچنان که باید بروز نکرده است که شاید علت آن عدم استمرار فعالیت تئاتر سنتی باشد، همچنین جشنواره آیینی سنتی که به صورت دوسالانه برگزار میشود فقط حول روزهای جشنواره است که تبوتاب تئاتر سنتی را ایجاد میکند. در حالی که ما نیاز داریم برنامهریزی مناسبی برای رشد و ارتقای این گونه تئاتری داشته باشیم تا در دوره بعد تفاوتهای فاحشی در آثار نمایشی را شاهد باشیم.
این هنرمند تئاتر گفت: تئاتر آیینی سنتی نیاز به پیوستگی فعالیت دارد و اگر آن را از تئاتر بگیریم و به دلیل به روز نبودن و کهنگی که در گذر زمان داشته آن را کنار بگذاریم، در آینده هیچ نشانه و رنگ و بویی از نظر ایرانیبودن در کارها نخواهیم داشت. ما باید از تئاتر سنتی در تولید آثار مدرنمان بهرهبرداری کنیم.
وی درباره حضور جوانان در این دوره جشنواره نیز عنوان کرد: اشتیاق نسل جوان برای روی آوردن به تئاتر سنتی بسیار ستودنی است و فرصت بسیار مغتنمی است که در دورههای پیشین کمتر بوده است.
مسافرآستانه یادآور شد: شناخت شگردهای تئاتر سنتی در انواع خود، ما را به ساختار تئاتر ایرانی منطبق با نیاز امروز نزدیک میکند بنابراین بهرهگیری این شگردها در آثار نمایشی از سوی جوانان باعث امیدواری و خوشحالی است.
وی خاطر نشان کرد: پیش از این هم هنرمندانی داشتهایم که از قالب تئاتر سنتی برای اجرای نمایشهای خارجی استفاده کردهاند و آثار نمایشی بسیار خوبی را تنظیم و اجرا کردهاند و من امیدوارم از خروجی این جشنواره در آینده تعداد بیشتری از افراد مستعد را شاهد باشیم.
هفدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی به ریاست علی نصیریان و دبیری داود فتحعلی بیگی از 4 تا 10 شهریور ماه در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/