سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر شبکه دو سیما ضمن تاکید مجدد بر حمایت از جشنواره مادر:

مادران تضمین کننده قوام و دوام خانواده‌ها هستند

جامعه زمانی ایمن است که زن در جایگاه درست خود قرار گیرد

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدیر شبکه دو سیما معتقد است که فهم دقیق ما از جایگاه زن و کمال منزلت او که مادری است موجب می‌شود تا در پردازش شخصیت مادر در آثار نمایشی توفیق پیدا کنیم و الا نگاه حداقلی به زن و حضور او در خانواده حتی تحت عنوان مادر کافی نیست.

به گزارش روابط عمومی جشنواره فیلم و عکس مادر، محمدرضا جعفری جلوه در حاشیه برگزاری جشنواره فیلم مادر درباره اینکه جشنواره فیلم مادر تا چه اندازه می‌تواند در جهت تحکیم بنیان خانواده گام بردارد، ضمن تبریک به دست‌اندرکاران جشنواره که به این مناسبت و تحت این عنوان جشنواره‌ای  را برگزار می‌کنند و آن را مزین به نام مادر کرده‌اند، افزود: از آنجایی که مکمل شأن و مرتبت اجتماعی زنان در کلیت جامعه، بطور خاص در خانواده به عنوان بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی بعد از مراتب دختری، خواهری و همسری، مادری کمال شخصیت یک زن است و اوج وجودی یک زن در مادری تجلی پیدا می‌کند، لذا وقتی زنان در خاستگاه دقیق خود یعنی خانواده باشند به عالی‌ترین معنا دست می‌یابند.

مدیر شبکه دو سیما با بیان اینکه مادران تضمین کننده قوام و دوام خانواده‌ها هستند، تأکید کرد: مادری یعنی زن در عالی ترین جایگاه خود، بنابراین وقتی زن را در جایگاه درست خود ببینیم و بفهمیم جامعه را به سوی ایمنی رهنمون و حرکت داده‌ایم.

جعفری جلوه با بیان اینکه زنان به عنوان رکن اساسی خانواده‌ها هستند، افزود:  به همین سبب محافل قدرت کاپیتالیستی- صهیونیستی می‌کوشند نسبت زن و خانواده را بگسلند و به‌جای نقش زن در جمعیت خانواده، تحت عنوان فمنیسم فردیت او را بستایند و اصالت دهند؛ بنابراین اگر راه را از چاه بشناسیم و نقش‌های فطری و طبیعی مرد و زن را محترم بدانیم و به ویژه زنان را به سوی حرکت ایمنی بخش خانوادگی و کمال شخصیتی‌شان یعنی نقش‌های مهم همسری و مادری سوق بدهیم، حیات بشری را تحکیم کرده ایم و به جوامع آرامش بخشیده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: جشنواره فیلم مادر می‌تواند با هوشمندی و رصد این جایگاه در سینما و تلویزیون و مراتبی که حضرت حق برای زنان قرار داده است گام مؤثری را در حیطه حرکت به سوی زندگی اصیل و روزآمد بردارد.

مدیرعامل سابق بنیاد سینمایی فارابی افزود: مهم‌ترین جایگاهی که خداوند برای زنان قرار داده پدیدآورندگی و پرورندگی است، دو امر مهم که نیازمند اصالت و پویایی است و به نظرم این همان شعار سال گذشته مقام معظم رهبری را توجه می‌دهد که به «فرهنگ و اقتصاد» تأکید فرمودند.

جعفری جلوه ادامه داد: همانطور که می‌دانید فرهنگ یعنی منظومه‌ای از باورها، هنجارها و ارزش‌های اصیل. اصالت ناشی از فرهنگ است و پویایی متجلی در اقتصاد. توجه به فرهنگ ما را به سوی سبک زندگی اصیل می‌برد و توجه به اقتصاد هم ما را به سوی خانواده‌های مولد سوق می‌دهد و این یعنی خانه و خانواده اصیل و مولد. با چنین نگاهی و چنین شعاری می‌توانیم به چشم اندازهای خوبی نیل پیدا کنیم.

وی درباره پرداختن صحیح در فیلم‌ها و سریال‌ها به جایگاه مادر نیز گفت: فهم دقیق ما از این جایگاه موجب می‌شود تا ما در پردازش شخصیت مادر توفیق پیدا کنیم و الا نگاه حداقلی به زن  و حضور او در خانوده حتی تحت عنوان مادر کافی نیست، منزلت‌های زن به ویژه مادری را باید درست فهمید و جایگاه او را در آفرینش، زایش و پدیدآورندگی باید دید. در آفرینش زن زاینده است، پدیدآورنده و زندگی بخش یعنی به نوعی کارخداگونه می‌کند بنابراین می‌توان گفت جایگاه مادر در چنین سطح عالی است.

جعفری جلوه خاطرنشان کرد: مادر پدیدآورنده انسان، و پرورنده آداب و رفتار آدمی است. ما در دامان مادران شکل می‌گیریم  نه فقط از نظر جسمی بلکه از نظر روحی، روانی و شخصیتی.

وی ادامه داد: اگر مادر را در این جایگاه بشناسیم در همین جایگاه هم  او را خواهیم شناساند و توفیق پیدا می‌کنیم تا در پرداختن نقش مادران در آثار هنری به ویژه فیلم‌ها و سریال‌ها، او را در مرتبه بالاتری بنشانیم لذا این امر به فهم ما از نقش مادری برمی‌گردد.

معاون اسبق سازمان سینمایی گفت: نگاه حداقلی به زن و ظواهر او و جنبه‌های شکلی یعنی همان نگاه غربی، یک نتیجه ناچیز دارد اما اگر به عمق وجودی زن پی ببریم و ارزش زایندگی و پرورندگی مادر و شخصیت او را دریابیم که با ذره ذره وجود خود، ایثار را معنی می‌کند و برای دیگری زیستن را تجلی می‌بخشد چه زمانیکه در زندگی برای همسر خویش می‌زید و چه زمانیکه برای فرزندان خود زندگی می‌کند. اینجاست که شناخت عمیق‌تری از او بدست می‌آوریم. این شناخت هرچقدر عمیق‌تر باشد موجب می‌شود تا شخصیت پردازی بهتر و شایسته‌تری از مادر داشته باشیم.

وی ادامه داد: این انتظاری است که از همه دست اندرکاران فیلم و سریال و هنرهای نمایشی در سینما و تلویزیون می‌رود. به جایگاه مادر باید عمیق‌تر نگریست تا دقیق‌تر بتوانیم آنرا تبیین و توصیف کنیم و به رشته تحریر درآوریم. 

جعفری جلوه درباره حمایت این شبکه از جشنواره فیلم و عکس مادر گفت: خوشحال می‌شویم بتوانیم در این عرصه ذی نقش باشیم زیرا نتایج و اهدافی که ازجشنواره حاصل می‌شود برای ما موجب خرسندی است و در این زمینه تلاش خواهیم داشت تا بتوانیم اثر گذار باشیم.

وی درباره رویکرد شبکه دو نسبت به جشنواره نیز گفت: ستایش زن در سه مقام اصلی او در خانواده یعنی دختری، همسری و مادری و در جامعه در نقش‌هایی مقوّم این وجوه مهم‌ترین امری است که باید روی آن تمرکز کنیم و بی مهابا موجب شویم تا زنان به این مقامات حقیقی مباهات کنند چیزی که در انگاره‌های زندگی مدرن و نظریات حاصل از تجدد و مدرنیته رو به نابودی است چرا که تمدن غرب می‌کوشد تا فردیت انسان را مطلق کند نه جمعیت و باهم بودن و برای هم بودن او را و جوهره تفکرات فمنیسیتی همین است، به منصه ظهور رساندن فردیت زن و تقدیس این فردیت!

جعفری جلوه در خاتمه افزود: باید توجه داشت انسان وقتی برای دیگران زندگی می‌کند پا به مدارج عالی تر حیات می‌گذارد زیرا اوج آدمی، برای فراتر از خود زیستن است و نه برای خود زیستن. این رویکرد می‌تواند رویکرد استراتژیک ، جهت دهنده و کلیدی باشد که  سخت به آن نیازمندیم و امیدواریم با تشریک مساعی یکدیگر به آن نیل پیدا کنیم. 

نخستین جشنواره فیلم و عکس مادر به دبیری فاطمه گودرزی از 25 مردادماه آغاز و تا 29 مردادماه در پردیس سینمایی چارسو ادامه دارد. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.