سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صالحی: ظرفيت سازمان‌ها در حوزه کتاب کشف نشده است

کتاب به عنوان نقطه اتصال تمامی حوزه‌های فرهنگی، نقطه تقابل و ارتباط جوامع است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حاضر در محل برگزاری مراسم تقدیر از خبرنگاران حوزه کتاب که امروز در باغ زیبا برگزار شد، سید‌عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: روز خبرنگار فرصتی است که حوزه خبرنگاری با اهتمام و اهمیت ویژه‌ای مورد بازکاوی و نوکاوی مجدد قرار بگیرد. 

وی افزود: این روزها مثل روزهای دیگر هستند ولی وقتی نام پیدا می‌کنند فرصتی برای اندیشیدن به موضوع خاص می‌شود تا به نوعی دیگر بیندیشیم.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد اظهار داشت: از دوره جدی‌تر شدن اصل توسعه اجتماعی حوزه رسانه اهمیت تازه‌ای پیدا کرده و به ما اثبات شده که وجود مویرگ‌های مختلف برای حفظ جامعه الزامی است. بنابراین اجتماع آنقدر چند لایه و بزرگ شده که مویرگ‌های اجتماعی به عنوان نقاط اتصال اهمیت پیدا کرده باشند.

صالحی ادامه داد: رسانه‌ها هم با همین نگاه مورد توجه قرار گرفته‌اند و به نظر با این نگاه معقولاتی چون روز رسانه و خبرنگاری می‌تواند مورد اهتمام قرار بگیرد تا متوجه بشویم چگونه می‌توانیم این مویرگ‌ها را در اطلاع‌رسانی دقیق فعال کرد.

وی افزود: این که خبرنگاران رکن چهارم زندگی مدرن به معنای زندگی توسعه یافته هستند و حلقه واسطه وتنها مردم هستند به ما متذکر می‌شوند که ما به این مویرگ‌های اجتماعی بیش از گذشته محتاجیم.

وی گفت: توجه به مویرگ‌های اجتماعی در حوزه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی ضرورت بیشتری دارد و اهمیت مؤکدتری پیدا می‌کند زیرا هیچ بخشی به اندازه حوزه فرهنگ از پیچیدگی برخوردار نبوده است.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد اظهار داشت:‌ اجتماعاتی همچون محافل تقدیر از خبرنگاران حوزه کتاب باید برای اینکه چگونه می‌توانیم حوزه پایا و مانای کتاب را در حوزه رسانه جدی‌تر دنبال کنیم فرصت‌سازی کند زیرا کتاب هسته‌ اصلی فرهنگ است و اگر این هسته مرکزی بماند بخش‌های دیگر تکامل پیدا می‌کند.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد افزود: در بخش کتاب و حوزه نشر دغدغه‌های زیادی وجود داشته و دارد و یکی از کارکردهای رسانه پردازش جدی‌تر به این دغدغه‌هاست.

صالحی کیفیت‌زدایی و کیفیت‌های ناظر به معنای غلبه کمیت بر کیفیت، اقتصاد نشر و لزوم فعال‌سازی وضعیت‌های نهفته‌ سازمان‌های رسمی و غیر‌رسمی کشور از مخاطرات موجود در عرصه نشر دانست و گفت: ما باید مد نظر داشته باشیم که چگونه می‌توان بر بحران کیفیت‌زدایی غلبه پیدا کرد و این بحران را با توجه به رابطه چند جانبه شبکه‌های اجتماعی و مویرگ‌های رسانه‌ای حل کرد.

وی افزود: در حوزه اقتصاد نشر نیز رسانه‌ها می‌توانند فضای تصیم‌سازان را فعال کنند و کتابخانه به عنوان منابع خوبی برای شناخت تیراژ کتاب و ضرورت آن معرفی کند.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد اظهار داشت: گفتگو‌هایی در قالب برگزاری محافل مشترک با خبرنگاران می‌تواند به ما کمک کند که رسانه‌ها را در حوزه مخاطرات نشر فعال سازی کنیم.

صالحی گفت: هم‌اکنون ظرفیت سازمان‌ها در حوزه کتاب کشف نشده است و در اینجا هم نقش رسانه‌ها برای مطالبه‌گری از سازمان‌های رسمی در عرصه فرهنگ کتابخوانی و نشر می‌تواند جدی باشد.

وی دیپلماسی فرهنگی نشر را نکته دیگر حائز اهمیت در حوزه کارکارهای رسانه دانست و اظهار داشت: کتاب نقطه تقابل و ارتباط خلاق جوامع است و آنچه که ما از بیرون ترجمه می‌کنیم و آنچه برای دیگران ترجمه کردیم تعاملی مانا بوده و رسانه‌ها و خبرنگاران در این پل ارتباطی فرهنگ مانای ملل نقش اساسی داشته و دارد.

وی ادامه داد:‌آنچه که ما از جایگاه خبرنگاران در نظر داشته و داریم بر پایه سه مسئله ارتقای منزلت خبرنگاران جایگاه خبرنگاران در رسانه و فضای عمومی ارتقای دانش و مهارت خبرنگاران حوزه فرهنگ و کتاب و ارتقای هماهنگی و ارتباط خبرنگاران حوزه فرهنگ است.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود که برای مجموعه خبرنگاری اهالی فرهنگ و کتاب و دانش‌افزایی آن‌ها کارهایی صورت بگیرد و با وجود سلیقه‌های متفاوت در این حوزه مشارکت لازم را داشته باشیم.



انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.