سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا فارابی از «شرتی و شپرتی» حمایت نمی‌کند؟!

بیش از 70 درصد سرمایه برای ساخت فراهم است و برای سی درصد مابقی باید وام کم بهره‌ی فرهنگی بگیرم.

نادره ترکمانی، کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در خصوص سیر تولید «شرتی و شپرتی» گفت: سرمایه این فیلم توسط یکی از فعالان فرهنگی که خوشبختانه با سینما و سایر حوزه‌های فرهنگی آشناست تأمین شده است و از این بابت که فضای سینمای ایران را می‌شناسد خوشحالم.

وی افزود: با چند تن از بازیگران و عوامل فنی برای فیلم گفت‌وگوهایی داشتیم و به نتایجی رسیده‌ایم اما هنوز قراردادی بسته نشده است.

ترکمانی در خصوص آن چه بر «شرتی و شپرتی» گذشت اظهار داشت: بنده فیلمنامه «شرتی و شپرتی» را در دوره مدیریتی فارابی برای حمایت ارسال کردم، در دوره جعفری جلوه آقای جمدر که از اعضای قدیمی شورای فیلمنامه فارابی هستند کار را خوانده و اعلام کردند که این فیلمنامه زنده شدن دوباره سینمای مرحوم علی حاتمی است.

این کارگردان سینمای کودک ادامه داد: همچنین صحبت‌هایی مبنی بر این که فارابی جسارت ایستادن پشت چنین فیلمنامه‌هایی را ندارد صورت گرفت.

ترکمانی در خصوص نقش شورای عالی در این اثر گفت: با تأیید شورای فیلمنامه در بخش فرهنگی آقای مسعود شاهی گفتند که فیلمنامه به شورای عالی رفته است اما بعدها در گفتگو با اعضای شورای عالی متوجه شدم که اصلاً اثر مطرح نشده است و همان شد که فکر می‌کردم یعنی فارابی جسارت و قدرت کافی برای ایستادن پشت این کار را ندارد.

وی در ادامه افزود: با آمدن آقای تابش و شروع جریان فعالیت شورای راهبردی کودک مجدداً «شرتی و شپرتی» را ارائه دادم که هنوز جوابی به من داده نشده است.

کارگردان «شرتی و شپرتی» در خصوص چگونگی جذب سرمایه بیان کرد:‌ از آن جایی که هدفم ساخت «شرتی و شپرتی» است با برخی از دوستان که فعالیت‌های فرهنگی انسان دوستانه دارند موضوع را در میان گذاشته و جزییات مضمون و ساختار و قصه را در جلسات متعدد برایشان گفتم.

ترکمانی ادامه داد: خوشبختانه به دنبال این گفتگوها اتفاق خوبی افتاد و فردی که در کارهای فرهنگی بزرگی سابقه سرمایه‌گذاری دارد ساخت فیلم کودک را به مانند ساخت یک مدرسه یا بنای آموزشی، تفریحی برای کودکان و نوجوانان ارزیابی کرده و سرمایه‌گذاری در بخش سینمای کودک را به فال نیک گرفت و به عنوان سرمایه‌گذار پیش قدم شد.

وی اظهار داشت: فکر می‌کنم بیش از 70 درصد سرمایه فراهم است و برای سی درصد مابقی باید تلاش کرده و صبر داشته باشم،‌در حال حاضر با دریافت وام کمکی می‌توانم کار را شروع کنم به همین دلیل دلم می‌خواهد که بتوانم وام کم بهره‌ی فرهنگی بگیرم و انشاءالله بعد از آن تولید را شروع نمایم.

کارگردان «گورداله و عمه غوله» در خصوص سرمایه‌گذار این اثر بیان کرد: سال‌هاست با افرادی که حامی کودکان کار و خیابان هستند آشنایم و خود نیز سال‌های زیادی است که با انجمن‌های مردم نهاد که فعالیت‌های انسان دوستانه در این زمینه دارند همکاری می‌کنم، خوشبختانه سرمایه‌گذار «شرتی و شپرتی» از همین دوستان است و آشنایی با این انسان‌های شریف و مهربان بزرگترین سرمایه من در زندگی است.

ترکمانی در خصوص صحبت‌های خود با سرمایه‌گذار این اثر گفت: من از معیوب بودن چرخه‌ی اکران و پخش فیلم‌های کودک با ایشان گفتم چون می‌خواستم واقعیت‌های این عرصه را بدانند اما شوق ایشان برای ساخت فیلم کودک تمامی نداشت و امیدوارم مدیران فرهنگی ما هم به ضرورت حمایت از سینمای کودک در عمل پی‌ببرند.

وی افزود: فکر می‌کنم همین که یک نفر خارج از دایره سینما حاضر می‌شود بخش عمده هزینه‌های ساخت فیلم را بدهد اتفاق بزرگی افتاده است، در چنین مواقعی نهاد سینمایی حامی کودک باید آستین بالا بزند و برای تولید فیلم کودک وام حمایتی بدهد که این توقع زیادی نیست.

ترکمانی در خصوص ادامه کار خود در عرصه کودک عنوان کرد: من تمام تلاشم را در جهت ترغیب و اقدام مدیران سینمایی برای احیا سینمای کودک می‌کنم و فیلمسازان این عرصه را برای تولید و اکران خوب فیلم‌هایشان یاری می‌کنم.

وی افزود: یک سال و نیم است که بانک اطلاعاتی سینمای کودک و نوجوان را راه انداخته‌ام و نرم و آهسته کار این بانک جلو می‌رود، حتی برای دیده شدن فیلم‌های کودک بیش از دو سال است که به دنبال مکانی به عنوان پاتوق سینمای کودک هستم.
ترکمانی تصریح کرد: این‌ها را جزء وظایف خود می‌دانم، اما چون یکدست صدا ندارد دلم می‌خواست پشتیبان قویتری داشته باشم.

وی در خصوص تکمیل سرمایه این اثر گفت: سرمایه‌گذار به دنبال این است که تمام تلاش خود را برای تأمین کل سرمایه انجام دهد و من نیز در ابتدا می‌خواستم با همین سرمایه کار را شروع کنم منتهی از آنجایی که روند «شرتی و شپرتی» به سمت تولید کاملاً رئال رفته هزینه‌های بیشتری نیاز دارد.

ترکمانی افزود: منتظرم تا سرمایه‌گذار اگر توانش را داشته باشد با افزودن مبلغی دیگر کار را شروع کنم و در این فاصله پیگیری‌های لازم را برای جذب سرمایه بیش‌تر انجام می‌دهم، این فیلم نیاز به یک وام کم بهره دارد تا در کنار سرمایه این فرد فرهنگی کار را تولید کنیم.

یادآوری می‌شود، «شرتی و شپرتی» یکی از قصه‌های شیرین و طنز در افسانه‌های فلولکوریک ایرانی است، شرتی و شپرتی دختر و پسر جوان ساده و دست‌وپا چلفتی هستند که قرار است با هم ازدواج کنند، اما موانعی بر سر راهشان هست و آنان درصدد برآمدن این مشکلات هستند، پروانه ساخت این اثر سال 92 صادر شد و تاکنون متوقف بود.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.