سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با داشتن این مشکل برای همیشه با ژن‌هایتان خداحافظی کنید

یک مشکل شایع در جوامع صنعتی امروزی به ویژه در هنگام شب می‌تواند اثرات تخریبی بسیار جدی و غیرقابل انکاری بر ساختار DNA و توالی ژن‌ها بگذارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژوهشگران هشدار می‌دهند حتی یک شب بد‌خوابی می‌تواند سبب تغییر ژن‌های بدن شود.

گفتنی است، بر هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن حتی یکبار می‌تواند سبب آسیب دیدن DNA بدن شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، اختلال ژن به خاطر بر هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می‌تواند خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها را افزایش دهد، همینطور سبب بالارفتن درجه حرارت بدن به تغییر اشتها و همینطور اثرگذاری بر فعالیت مغزی افراد شود.

پزشکان در عین حال اعلام کرده‌اند هنوز نمی‌توان مطمئن شد که بی‌خوابی سبب آسیب دائمی به DNA سلولی می‌شود.

محققان دانشگاه اوسپال در کشور سوئد دریافته‌اند بر هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می‌تواند سبب تغییر در سوخت و ساز بدن و به تبع آن ابتلا به چاقی و دیابت نوع 2 در افراد شود.

این نتایج با مطالعه بر روی 15 مرد بزرگسال با وزن طبیعی تنها در عرض 2 شب در دو گروه بد‌خواب و خوش‌خواب بدست آمده است.

کارشناسان شرایطی چون میزان نور، مصرف مواد‌غذایی و ساعت خوردن شام، فعالیت فیزیکی، استرس و اضطراب و دمای محیط را در ایجاد بی‌خوابی شبانه به همراه ابتلا به بیماری و یا مشغله‌های ذهنی و سر و صدا موثر می‌دانند.

تنها یک شب پس از برهم خوردن ساعت خواب گروه دوم داوطلبان پزشکان نمونه‌های بافتی کوچکی از چربی‌های سطحی را بر روی پوست بدن و شکم مردان شناسایی کرده‌اند.

بر همین اساس پزشکان هشدار می‌دهند افراد شاغل در مشاغل شیفت‌بندی به ویژه مشاغل شب کار کنترل ویژه‌ای بر ساعت خواب خود داشته باشند زیرا برهم خوردن ساعت خواب می‌تواند سبب تخریب DNA بدن آنها شود.

کارشناسان همچنین با اندازه‌گیری سطح هورمون‌های خونی افراد شیفت‌شب دریافته‌اند در خون این افراد سطح هورمون‌های استرس بسیار بالاتر از حد نرمال است.

کارشناسان با بررسی تغییرات ژن‌ها در اثر برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن امیدوار هستند راه‌حل جدید و درمانی برای رفع مشکل بد‌خوابی، برهم خوردن ساعت خواب افراد شیفت شب، افراد دیابتی، افراد مبتلا به فشار‌خون بالا و در نهایت مبتلایان به اختلال حافظه بیابند.




انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.