سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نمایشگاه حروف مقطعه در فرهنگسرای گلستان؛

خالق آثار گرافیکی حروف مقطعه: حروف مقطعه از رموز قرآن است.

همزمان با فرا رسیدن دهه آخر ماه مبارک رمضان نگارخانه فرهنگسرای گلستان میزبان آثار علی مینایی فرد با عنوان «مقطعه» است.

به گزارش حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی مینایی فرد در گفتگو با روابط عمومی مراکز فرهنگی و هنری منطقه هشت، با تاکید بر این موضوع که این آثار نگاهی متفاوت به قرآن کریم دارد گفت: تلاش کرده‌ام تا   14 اثر خود را در قالبی متفاوت ارائه کنم و با بهره گیری از آیات الهی و تکنیک خط‌نقاشی بر زیبایی آثار خود بیافزایم. 

این هنرمند با بیان این نکته که  در آغاز 29 سوره از قرآن کریم، حروف مقطعه آمده است افزود: به طور کلی در مجموع 78 حرف از الفبا تحت عنوان حروف مقطعه در قرآن آورده شده است. حروف مقطعه بیشتر در سوره‌های مکی آورده شده‌اند و از 29 سوره‌ای که با حروف مقطعه آغاز می‌شوند 26 سوره مکی و سه سوره مدنی هستند. 

وی ادامه داد: اگر حروف تکراری مقطعه را حذف کنیم 14 حرف باقی می‌ماند که طبق تفاسیر صورت گرفته این 14 حرف جمله "صراط علی حق نمسکه «به معنی» راه علی(ع) حق است، به آن تمسک جویید" را تشکیل می‌دهند.

مینائی فرد به دلایل نزول حروف مقطعه در قرآن اشاره کرد و گفت: در بیان علت نزول این حروف گفته شده است که این حروف برای جلب توجه شنوندگان آورده شده‌اند زیرا هنگامیکه پیامبر می‌خواست آیات قرآن را برای مسلمانان تلاوت کند کفار با ایجاد سر و صدا مانع از این کار می‌شدند ولی با آمدن این حروف در ابتدای هر سوره نظر کفار به شنیدن این حروف جلب می‌شد و ساکت می‌شدند تا ببینند پیامبر چه می‌خواهد بگوید.

او تاکید کرد: سالهاست که بعد از نزول قرآن کریم بر پیامبر هنوز کسی نتوانسته از همین حروف ساده که در اختیارش است آیاتی مانند آن خلق کند. این حروف رموز و اشاراتی است که به نام‌های خدا و رسول خدا مرتبط است.

این هنرمند قرآنی با تفسیر بعضی از حروف مقطعه در سوره‌های قرآن بیان داشت: یکی از آیاتی که به حادثه کربلا اشاره داد آیه اول سوره مریم است که با حروف مقطعه «کهیعص» شروع شده و مطابق برخی تفاسیر هر کدام از این حروف به کلمه‌ای اشاره دارد.

«کاف» به معنای کربلا، «ه»‌ به معنای شهادت امام حسین(ع) و یارانش،«ی» به معنای یزید،«عین» به معنای عطش حسین و«صاد» به معنای صبر امام حسین(ع) و یاران ایشان است. 
مینایی فرد در آخر عمل به آیات خدا و  سرلوحه قرار دادن این آیات در امور روزانه  موجب برکات زیادی در زندگی انسان دانست.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.