وی راه های کنترل این آفت را به شرح ذیل عنوان کرد
1. بهداشت باغ: ميوههاي آلوده انار روي درخت و كف باغ در طول فصل (بويژه ميوههای ريخته شده در ابتدای فصل) و نيز پس از برداشت بصورت همگاني در منطقه جمع آوری و در محل از قبل تعبيه شده در هر باغ انباشته و در اوايل ارديبهشت (قبل از ظهور گل های انار) در در زير خاک مدفون گردند. ضمنا رعايت کليه اصول باغبانی از جمله هرس، تغذيه و آبياری مطابق توصيه های کارشناسان از اهميت ويژه ای برخوردار می باشد.
2. روش پرچم زدایی: حذف پرچم گلها و ميوههای انار با دستگاه پرچم زدا در خرداد ماه (زمان دقيق عمليات در مناطق مختلف، حدود 2 تا 3 هفته پس از اوج گلدهی درختان انار و يا 5 تا 6 هفته پس از ظهور اولين گل انار که در اين زمان پرچمهای اکثر گلهای انار خشکيده شده است، می باشدیا موقعی که انار به انئازه فندقه باشد.).
3. کائولین فرآوری شده (سپیدان wp) برای کاهش خسارت آفتاب سوختگی: کاربرد کائولین فرآوری شده با غلظت 5 درصد (چهار مرحله از اواخر خرداد به فواصل 20 روز)
4. رهاسازی زنبور تریکوگراما: استفاده از سوش منطقه با نظر کارشناسان (10 الی 15 بار رهاسازی)
توجه: درصورت کاربرد کائولین جهت آفتاب سوختگی، نیاز به محلول پاشی جداگانه جهت کنترل کنه نخواهد بود)
5-روش پوشش گذاری: کاربرد پوشش گل رس جهت تاج گل و ميوه انار در خرداد ماه
جهت تعيين زمان اولين خروج شب پره ها در فصل بهار، می توان از فرمون های کرم گلوگاه (طبيعی و يا سنتتيک) و يا کاربرد قفس حاوی ميوه های آلوده از زمستان گذشته استفاده کرد.
انتهای پیام/س