سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغذیه در بهبودی یا پیشرفت سرطان نقش کلیدی دارد

یک متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی گفت : تغذیه نقش کلیدی در بهبود یا پیشرفت سرطان دارد به طوریکه نقش تغذیه در تغییرات سبک زندگی فرد سرطانی و نیز در مدیریت عوارض جانبی شیوه های درمانی به اثبات رسیده است

دکتر حمیدرضا میرزایی متخصص رادیوتراپی و انکولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه تحقیقات دانشمندان ثابت کرده که تغذیه نقش کلیدی در بهبود یا پیشرفت سرطان داشته و این بیماری را تحت تاثیر قرار داده است گفت : این تاثیر نه تنها به صورت مستقیم از طریق مصرف ترکیبات مغذی حاصل می گردد بلکه به وسیبه اثر تغذیه بر روی ترکیب بدن ، هورمون ها و عوامل رشد نیز ایجاد می شود .

وی با اشاره به اینکه وقتی فردی به سرطان مبتلا می گردد، ممکن است مشکلات تغذیه ای برای وی دردسر ایجاد نمایند، ادامه داد : بر هم کنش تغییرات متابولیکی و تغذیه ای می تواند بر ترکیب بدن، ویژگی های عملکردی وضعیت روانشناختی و توانایی مبارزه با سرطان تاثیر شگرفی گذاشته و روند درمان ، در بیمارانی که سوء تغذیه دارند ممکن است دچار اسکال گردد.

این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی ادامه داد : نرخ مرگ و میر نیز در چنین افرادی همواره بیشتر بوده و اینگونه موارد که ظاهرا ساده به نظر می ایند می توانند تاثیر عمیقی بر روی کیفیت زندگی بیمار سرطانی و اطرافیان وی بگذارند.

وی با بیان اینکه نقش تغذیه در تغییرات سبک زندگی فرد سرطانی و نیز در مدیریت عوارض جانبی شیوه های درمانی به اثبات رسیده است، تصریح کرد : در بیمارانی که امید چندانی به درمان ندارند ، تغذیه از لحاظ ایجاد کیفیت زندگی مناسب اهمیت داشته و به طور کلی در تمامی مبتلایان به سرطان از نقطه نظر اجتماعی باعث می شود تا بیمار بتواند در کنار خانواده و دوستان کسب آرامش نماید.

دکتر میرزایی اظهار کرد : توصیه های رژیمی و حمایت های تغذیه ای در بیماران سرطانی بایستی به موقع اجرا گردیده و مزایا و مضرات آنها برای افراد در نظر گرفته شود و حمایت های رژیمی باید به صورتی درمانی ، شیوه زندگی و پیش آگهی بیماری را لحاظ نمایند .

وی افزود : در نبود مستندات مبتنی بر شواهد ، راهنمایی های کاربردی مناسب و تجارب بیماران سرطانی ، باعث افزایش دانش محققان و انتخاب بهترین روش حمایتی می گردد .

این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با اشاره به اینکه شانس بقا پس از تشخیص به موقع سرطان افزایش می یابد اما این احتمال وجود دارد که مشکلات تغذیه ای مانع از کسب نتیجه مطلوب پس از تشخیص اولیه گردند ادامه داد : تحقیق در مورد تغذیه مناسب بیماران نجات یافته از سرطان باید ادامه یافته و هر گونه تغییر غذایی که باعث شود شانس عود سرطان و یا ایجاد تومورهای جدید افزایش یابد باید به دقت مد نظر قرار گیرد .

وی با بیان اینکه اثرات بالقوه تغذیه بر روی سایر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و سکته مغزی باید به طور کامل بررسی گردند گفت : گزارشات حاصله مبنی بر عوارض جانبی مزمن شیوه های درمانی سرطان که می توانند بر روی دریافت رژیمی تاثیر بگذارند روز به روز در حال افزایش است به عنوان مثال ، پرتو درمانی ممکن است سبب ایجاد نشانه های بالینی گوارشی مزمن یا دشواری در بلع گردد که اینگونه عوارض جانبی سبب پیدایش اثرات بالینی و روانشناختی عمیقی در بیماران سرطانی گشته که نیازمند تشخیص فوری و مدیریت مناسب می باشد و تغذیه مناسب برای تمامی انسانها ضروری بوده و باید در تمامی مراحل درمانی و مدیریتی بیماران سرطانی لحاظ گردد .

دکتر میرزایی ادامه داد : به سبب آنکه سرطان نوعی بیماری پیچیده است این احتمال وجود دارد که اثر سوء تغذیه بر روی نرخ بقاء در بین سرطانهای مختلف متفاوت باشد که در یک مطالعه گذشته نگر که توسط "دیگ " و همکاران بر روی بیماررانی که تحت پیوند مغز استخوان قرار گرفته بودند به انجام رسد مشاهده گردید که افراد مبتلا به کاهش وزن ( کمتر از 95 درصد وزن بدنی مطلوب ) به صورت معنی داری نرخ بقای کمتری دارند ( تا حد 150 روز ) ولی با این وجود با توجه به قدمت مطالعه و پیشرفتهای حاصله در پیوند سلولهای خون ساز ، امروزه اثر سوء تغذیه به شدت آن بازه زمانی نیست .

وی با اشاره به اینکه نتایج مطالعات صورت پذیرفته در خصوص پیش آگهی سرطان ریه ،نشان میدهند که ثبات وزن متعاقب کاهش وزن اولیه ، باعث افت پیشرفت بیماری و ارتقای نرخ بقا در بیماران مبتلا به سرطان ریه با سلول های غیر کوچک می شود اما بر روی نرخ بقای بیماران مبتلا به سرطان ریه با سلولهای کوچک 5  ( SCLC ) تاثیری ندارد .

وی ادامه داد :در سرطان سر و گردن ، ثابت شده است که افراد مسن مبتلا به سوء تغذیه ، دارای نرخ مرگ و میر بیشتری نسبت به جوان تر و نیز بیماران مسن دارای تغذیه مناسب می باشند .




انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.