سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون آموزشی وزیر علوم تشریح کرد

آخرین وضعیت حذف کنکور تخصصی دکتری تا میزان شهریه دانشگاه‌ها و موسسات

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: پذیرش دانشجوی دکتری مستقیما از طریق دانشگاهها صورت می‌گیرد البته امتحان عمومی آن توسط سازمان سنجش است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز در نشست خبری که در سالن همایش‌های این وزارتخانه برگزار شد طی سخنرانی گفت: سیاست‌های ما در راستای هماهنگی با تمامی بخشها و نهادهای زیربط است تا دستگاه‌های آموزش عالی هماهنگ با سیاست‌های نظام گام بردارد. 

وی در رابطه با بحث حذف کنکور دکترای تخصصی گفت: آئین نامه پذیرش دانشجوی دکترا در راستای تفویض اختیار است و بر اساس این سیاست پذیرش دانشجوی دکترا مستقیما از طریق دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد. چنانچه یک امتحان عمومی توسط سازمان سنجش برگزار و رشته پذیرش به دانشگاه مجری دکتری اعلام می‌شود.
 
وی تصریح کرد: مسیر پذیرش دانشجوی دکتری کاملا شفاف و بر اساس پذیرش دانشجوی دکترا همانند سایر دانشگاه‌های جهانی است و با این سیاست دانشجویان دکتری مورد ارزشیابی قرار می‌گیرند. 

تفویض اختیار ده دانشگاه برای باز نگری دروس 
شریعتی نیاسر در ادامه به بازنگری برنامه آموزشی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 2 هزار برنامه آموزشی داریم که نزدیک به 585 مورد از قدمت بالای ده سال و برخی نیز قدمت 35 سال دارد. بنابراین تا پایان شهریور 94 طی یک برنامه ریزی فشرده بازنگری برنامه‌های آموزشی صورت می‌گیرد و این درحالی است که ده دانشگاه گروه یک تفویض اختیار شدند که مجازند و می‌توانند برنامه‌های قدیمی گذشته را بازنگری کنند. 

تنظیم آئین نامه برای فعالیت دانشگاه‌ها در عرصه بین‌الملل
 وی در ادامه خبر از تنظیم آئین‌نامه‌ای برای فعالیت دانشگاه‌ها در حوزه بین‌الملل داد و افزود: بر اساس این آئین‌نامه دانشگاه‌های واجد شرایط نسبت به پذیرش دانشجو و استاد خارجی می‌توانند اقدام کنند که این امر در راستای مذاکرات هسته‌ای که هم‌اکنون در حال انجام است و اگر با موفقیت به اتمام برسد می‌تواند نسبت به اقبال پذیرش دانشجو و استاد خارجی در عرصه‌ دانشگاه‌های داخل کمک شایانی داشته باشد. 

پذیرش دانشجو تا اطلاع ثانوی به صورت متمرکز در پردیس بین الملل متوقف شد 
شریعتی نیاسر در ادامه به پردیس‌های خودگردان و بین المللی اشاره کرد و اظهار داشت: هدف از تاسیس و راه‌اندازی این پردیس‌ها جلوگیری از خروج جوانان از کشور و البته ورود جوانان ایرانی و دانشجویان ایرانی که در دانشگاه‌های خارج از کشور مشغول تحصیل هستند به داخل کشور بود که با بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم هیچ‌کدام از این موارد محقق نشد بنابراین تا اطلاع ثانوی پذیرش دانشجو به صورت متمرکز متوقف شده است.

برخی موسسات غیر دولتی استاندارد قابل قبول را ندارند 
شریعتی نیاسر در ادامه با اشاره به ساماندهی موسسات آموزش عالی اظهار داشت: از مجموعه 143 موسسه دولتی بالغ بر 63 مورد عمر کمی دارند و این دسته از موسسات آن استاندارد قابل قبول را ندارند بنابراین برای ارتقا استاندارد این موسسات راه ساماندهی را در نظر گرفتیم. 

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم که در این راه نیز نیازمند همکاری تمامی ارگان‌ها هستیم. 

سطح بندی موسسات دولتی تا پایان شهریور محقق می‌شود
وی در ادامه گفت: هم‌اکنون تنها دیدی که در رابطه با بحث سطح بندی موسسات دولتی وجود دارند مربوط به ده دانشگاه برتر است که تا پایان شهریور طرح سطح بندی مجموعه دانشگاه‌های کشور در دل یک طرح کلان قرار دارد و زیر نظر اعضای شورای انقلاب فرهنگی است محقق می‌شود. 

سطح بندی موسسات غیر دولتی تا دو هفته آینده 
وی در ادامه به موسسات غیر دولتی اشاره کرد و اظهار داشت: از مجموع 138 مورد از موسسات غیر دولتی تمامی این موسسات در فرآیند آمایش قرار گرفته و سطح بندی آنها مورد توجه است. 
چنانچه ظرف دو هفته آینده این سطح بندی صورت می‌گیرد. 

وی تصریح کرد: از مجموع 358 موسسه غیر دولتی 270 موسسه در این طرح آورده شده است. 

800 مورد از پرونده کد رشته محل‌های دانشگاه‌ آزاد فاقد مجوز است 
شریعتی نیاسر در ادامه اظهار داشت: حدود 2 هزار و 220 پرونده از رشته محل‌های دانشگاه آزاد فاقد مجوز را بررسی کردیم که در حدود 800 مورد از این پرونده‌ها در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد فاقد مجوز بوده و بقیه موارد نقص داشته‌اند که مورد بررسی قرار گرفته و دوباره به ما برگردانده می‌شوند. 

وی اظهار داشت: بر‌اساس ابلاغیه شورای انقلاب فرهنگی مقرر بود تا آخر اردیبهشت این روند رسیدگی شود اما این رفع نقص‌ها با یک سیاست کلی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: بحث باز تعریف ماموریت کمیته‌های برنامه ریزی که تا کنون ماموریت کمیته‌ها بر روی برنامه‌های درسی بوده اصلا کفایت نمی‌کند بنابراین ساز و کار لازم برای بازنگری ایجاد کردیم و 80 کمیته که شامل 350 عضو از اساتید فرهیخته که 150 نفر از اساتید دانشگاهی در علوم انسانی هستند معرفی شده‌اند. 

وی در ادامه به وظایف این کمیته اشاره کرد و اظهار داشت: رصد کردن علم و فناوری با سیاست تحول در حوزه جهانی شناسایی چالش‌های آموزشی،‌ ضرورت دستیابی به راهکارهای اثر بخشی علم، تلاش برای ارتقا سطح کارآفرینی دانش‌آموختگان، تنوع بخشی به مدارج تحصیلی،‌توسعه زمینه‌های بین رشته‌ای، چگونگی همکاری با انجمن‌های علمی، الگوهای جدید برنامه درسی، تعریف دوره‌های مشترک باخارج از کشور و بومی‌سازی رشته‌های کارآمد از جمله ده وظایف این کمیته معرفی شده است.
 
وی در ادامه به شهریه دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به عدم یکپارچگی در شهریه موسسات غیر دولتی آئین‌نامه‌ای تدوین شده که ظرف دو هفته آینده مشخص می‌شود و در آن میزان شهریه موسسات غیر دولتی کاملا مشخص شده است. البته دانشگاه‌های دولتی خودشان با توجه به میزان ظرفیت متناسب با اعضای هیئت علمی و نرخ مقاطع مشخص می کند. اما در مجموع همه زیر نظام‌ها امسال حداکثر ده درصد ظرفیت افزایش می‌یابد. 


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.