به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از سنندج، مهندس شمس گفت:طرح های مطالعاتی سد زیویه در سال 74 به انجام رسیده و از سال 84 اجرایی شده است و تا اواخر سال 95 به پایان می رسد.
وی افزود:سد خاکی زیویه از جمله طرح های مهم استان کردستان است که تا به حال برای احداث آن اعتباری بالغ بر 22 میلیارد تومان هزینه شده و برای تکمیل آن 11 میلیارد تومان نیاز است.
ناظر پروژه سد زیویه بیان کرد: جلوگیری از خروج آبهای مرزی، تامین آب کشاورزی و پایاب سد زیویه به میزان 2 هزار و 500 هکتار، توسعه کشاورزی، اشتغالزایی، بهبود وضعیت دامداری و زیست محیطی اهالی منطقه، کنترل سیلاب های رودخانه شاهینی و تامین آب شرب روستاهای مجاور از مهمترین اهداف راه اندازی این پروژه است.
مهندس شمس افزود: آب سد زیویه در حال حاضر مزارع روستاهای اطراف همچون زیویه، میسورآب، گازرخانی، بزوش، تیله کو و کاشتر پوشش می دهد که متراژ این اراضی در مجموع بالغ بر 2 هزار هکتار به صورت ناخالص است.
وی درپایان گفت: ظرفیت سد زیویه 17میلیون متر مکعب است و هم اکنون 6 میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد که این میزان نسبت به سال گذشته با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی کاهش یافته است.
انتهای پیام/ح