به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از تبریز، موسی ایزدخواه افزود: اگرچه کمبود رطوبت در تمام مراحل رشد زیان آور است ولی کمبود در مرحله زایشی اجزاء عملکرد گیاه را بیشتر از سایر مراحل تحت تاثیر شدید خود قرار می دهد.
وی از کاسته شدن تعداد خورجین با شدت یافتن کمبود رطوبت گفت و تشریح کرد: با شدت یافتن کمبود رطوبت از تعداد خورجین در بوته و تعداد بذر در خورجین کاسته شده که به نظر می رسد، تداوم یافتن تنش در مراحل گل و نمو خورجین ها باعث عدم تلقیح و تشکیل خورجین و تا حدودی افزایش درصد خورجین سقط شده و ریزش خورجین ها می شود.
ایزدخواه با اشاره به نشانه های تنش خشکی در مرحله گلدهی ادامه داد: تنش خشکی در مرحله گلدهی موجب کاهش چشمگیر تعداد خورجین در بوته می شود که دلیل آن نقصان در تولید و عرضه مواد فتوستزی در زمان وقوع تنش و عدم تامین مواد فتوستزی کافی برای تخصیص مناسب به خورجین های تولید شده و در حال رشد و درنتیجه ریزش آنها و کاهش این صفت در کلزا می شود.
وی تاکید کرد: شدت های کم تنش تاثیر چندانی در کاهش طول خورجین نداشته اما تشدید تنش و تداوم آن در مرحله رشد زایشی چون گلدهی، خورجین دهی مرحله رشد رویشی گیاه تحت تاثیر تنش قرار گرفته است.
انتهای پیام/ح