سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گفت و گو با مهدی فلاح پیرامون نمایشگاه نغمه قلم:

هنرمند نباید اسیر تکرار شود

نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی خط مهدی فلاح با عنوان «نغمه قلم» جمعه اول خرداد ماه گشایش یافت.

به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران بهنقل از روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی خط مهدی فلاح با عنوان «نغمه قلم» جمعه اول خرداد ماه گشایش یافت و تاکنون میزبان شخصیت های فرهنگی و هنری نامداری همچون دکتر غلامعلی حداد عادل، غلامحسین امیر خانی، مهدی اقبال آل آقا، عین الدین صادق زاده و امین الله رشیدی و علاقه مندان بوده است.

مهدی فلاح از مهم‌ترین چهره‌های هنر مدرن ماست و ازاین  منظر ، آثار وی در حوزه نقاشی خط را می‌توان هم طراز با آثار بزرگانی چون قباد شیوا و ژازه طباطبایی، در تاریخ هنر مدرن ایران قلمداد کرد.

مهدی فلاح  در گفتگو با روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران ابتدا در خصوص چگونگی علاقمندیش  به حوزه نقاشی خط گفت:من کار خوشنویسی را از سال 1355 شروع کردم و اولین نمایشگاه از نقاشی خط هایم را در سال 1357 برگزار کردم.در واقع نقاشی را در کنار خوشنویسی بسیار دوست داشتم. با وقوع انقلاب سلیقه جامعه به سمت هنر سنتی  گرایش بیشتری پیدا کرد چرا که مردم احساس کردند باید میراث گذشتگانشان را بیشتر بشناسند، بخصوص در موسیقی و خوشنویسی. بعد از گذشت یک دهه ، پرداختن به خلق آثار مدرن آرام آرام در جامعه رواج پیدا کرد.در دوران معاصر  و از سال 80 نقاشی خط رونق بیشتری پیدا کرد و خوشبختانه اتفاق های خوبی درزمینه مارکت نقاشی خط اتفاق افتاد و جامعه از این نوع آثار استقبال کرد. 

وی در ادامه افزود:تاکنون آثار نقاشی خط زیادی را کشیده و نمایشگاه های زیادی را برای ارائه  کارهایی از این دست  برگزار نموده ام .در این نمایشگاه  نیز سعی کردم  با دستی پر وارد عرصه شوم  بدین رو با اساتید بزرگی  مشورت کردم . سعی کردم با کمک تجربیاتی که از گذشته کسب نموده ام  آثاری در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار دهم که نشان دهنده  فعالیت های گذشته من در نقاشی خط  است.تعداد زیادی کار خلق کردم که از بین همه آنها این تعداد را برای نمایش انتخاب کردم. تمایز بین این آثار و آثار نقاشی خطی که در گذشته کشیده ام در این است که  کارهای آن دوره خودجوش و بدون دیدی آکادمیک بود.در واقع آثار این دوره پرداخت تخصصی و اکادمیک تری دارد و از تجربیات اساتید مختلف استفاده شده است.

این هنرمند خوشنام که  در عرضه موسیقی نیز فعالیت های قابل توجهی داشته در خصوص نقش اقتصاد در رونق نقاشی خط  و نیز قیمت آثارش اظهار داشت: رونق اقتصادی یکی از دلایلی است که موجب توجه بسیاری از هنرمندان خطاطی به این سبک می شود، البته  خطاطی  کلاسیک طرفداران بسیاری دارد. من  تاکنون حداقل ده بار کتابت دیوان حافظ را در کارنامه هنری خودم داشته ام  که این مهم نشان دهنده  فروش آثارخطاطی  کلاسیک  در نمایشگاه ها و حراجی های معتبر است. در ارتباط با بهای آثارم نیز باید بگویم قیمت کار هایی که در این نمایشگاه برای اثارم در نظر گرفته ام بسیار پایین تر از حراج هایی است که کار های من را  به نمایش می گذارند.
مهدی فلاح همچنین برگزاری حراج تهران را بسیار خوب و مفید  ارزیابی کرد و ادامه داد:اگر عواید حاصل از فروش کار به دست هنرمند برسد حراجی  تهران  را بسیار مفید می دانم، البته امیدوارم این اتفاق واقعا روی بدهد و اینگونه حراج ها سود و حاصلی برای هنرمندان داشته باشد. البته یکی از اتفاق های خوبی که در این رویداد ها روی می دهد  این است که  این گونه حراج ها  به  جامعه می فهماند کار هنری ارزشمند است و از این رو هنرمندی که  در قید حیات است می تواند در این  شرایط  آثار خوب و قابل قبولی  را ارائه دهد.

فلاح سطح آثار نقاشی خط  در دوران معاصر را بسیار خوب عنوان کرد و افزود:آثار بسیار خوب و فاخری در زمینه نقاشی خط خلق شده است .در واقع  آثار نقاشی خط از زمانی که زندگی جامعه به سمت مدرن  شدن میل پیدا کرد بسیار رونق گرفت و در دوره کنونی نیز هنرمندان و مردم تحت تاثیر یکدیگرند . از این رو  حس مدرن زندگی کردن کشیدن این گونه آثار را از هنرمند می طلبد. بدین دلایل  هنرمندان زیادی به این سبک تمایل پیدا کردند . هنرمند باید درک خوبی از  جامعه ای که در آن زندگی می کند ، چه از لحاظ هنری و ادبی و فرهنگی و چه از دیگر جهات داشته باشد . مساله ای که وجود دارد این است که  متاسفانه آثار سی سال گذشته بعضی اساتید با آثار امروزشان تفاوتی ندارد و نمی شود از نظر زمان خلق اثر بین آنها تمایزی قائل شد، این انتقادی به هنرمندان است چراکه هنرمند باید در حال تغییر و تحول باشد و اثری که امروز خلق می کند با کار های گذشته اش تفاوت داشته باشد و در واقع اسیر تکرار نشود.
 
وی در پایان صحبت هایش فرهنگسرای نیاوران را مکانی مناسب رای برگزاری نمایشگاه های تجسمی عنوان کرد و گفت: در اینجا همه چیز عالی است و این نمایشگاه در بهترین حالت خودش برگزار گردید. از مدیریت این مجموعه و کلیه کارکنان نهایت سپاس و قدر دانی را دار. تعامل و همکاری همه این عزیزان در بهترین شکل خودش بود و من واقعا از برخوردها و رفتارهایی که در این مدت دیده ام لذت بردم. فضای این مجموعه هم از گذشته برای من دوست داشتنی بود و حتی سال ها پیش آرزو داشتم نمایشگاهی در این مجموعه برگزار کنم.

گفتنی است نمایشگاه خوشنویسی ونقاشی خط مدرن مهدی فلاح با عنوان «نغمه قلم» جمعه اول خرداد ماه افتتاح گردید و تا20 خرداد ماه تمدید شده است. علاقمندان جهت بازدید از این نمایشگاه می توانند همه روزه از ساعت 10 الی 20 و روزهای تعطیل 14 الی 20 به گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران مراجعه نمایند.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.