سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغذیه و جلوگیری از سقط جنین

امروزه با توجه به تغییرات گسترده در سبک زندگی و عدم توجه به برخی عواقب ناشی از آن توجه به نکات ساده برای زندگی سالم در گروه‌های ویژه‌ای مانند خانم‌های باردار ضروری است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، بارداری زمان مناسب برای آغاز مراقبت‌های فردی، فیزیکی و درمانی است زیرا این دوران با تغییرات گسترده هورمونی و متابولیکی همراه است. توجه به مراقبت‌ها و نکات ساده‌ای در طی این مدت، دورانی بی‌دغدغه و آرام را برای مادران به ارمغان می‌آورد که در نهایت به داشتن نوزادی سالم می‌انجامد.

ارتباط کیفیت دوران بارداری و سقط جنین
سقط جنین، اتفاقی است که منجر به از دست دادن جنین تا قبل از هفته بیستم بارداری می‌شود و خطرناکترین زمان برای وقوع این اتفاق طی هفته‌های 8-6 است.

در همین راستا ناهید خداکرمی، متخصص مامایی درباره سقط جنین می‌گوید: اغلب سقط جنین در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد که علل این مشکل متفاوت است. گاهی اختلالات ژنتیکی زمینه‌ساز بروز مشکل است که پیشگیری در این موارد اجتناب‌ناپذیر است. برخی دیگر از عوامل مهم در بروز این اتفاق نقش دارند که تا حدودی می‌تواند قابل پیشگیری باشند نظیر برخی بیماری‌های عفونی (عفونت دستگاه تنفس، مالاریا و ...) انگل منتقله از حیوانات خانگی.
 
خداکرمی در ادامه افزود: برای پیشگیری از چنین مشکلاتی، بهتر است خانم‌ها و دختر خانم‌های جوان از تماس با عوامل عفونت‌زا تا حد امکان خودداری کنند.

وی همچنین تأثیر عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، تشعشعات مغناطیسی و حتی آب و غذا را نیز در بروز سقط جنین موثر دانست.

تغذیه ضامن سلامت مادر و جنین
برنامه غذایی در طی این دوران حساس باید به گونه‌ای باشد که کمبود و یا نامناسب بودن تغذیه، سلامت مادر و جنین را به خطر نیاندازد.

پروین همتی، متخصص زنان، زایمان و نازایی پیرامون این مسئله می‌گوید: فاکتور تغذیه نقش بسزایی در این شکل دارد چنانچه مشکل سوء تغذیه در خانم‌های باردار پیگیری و رفع نشود از هفته 8 به بعد خطر سقط افزایش می‌یابد.

از این رو ربابه شیخ الاسلام متخصص تغذیه یادآور شد رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی طی این دوران ضروری است.

در واقع منظور از تنوع غذایی استفاده از تمامی گروه‌های غذایی در طول روز است و تعادل در صرف غذا بدین معناست که از هر گروه غذایی به اندازه مصرف شود.

متخصص تغذیه درباره غذاهای مصرفی افزود: بهتر است در وعده صبحانه از نان، پنیر و گردو، نان و کره و مربا و موادی نظیر آنها استفاده شود و میوه‌هایی مانند خربزه، هندوانه و انگور همراه با نان یا میان وعده هم انتخاب مناسبی است.

بر اساس نکات ارائه شده در خصوص بارداری سالم، تصحیح سبک زندگی و تحت مراقبت قرار گرفتن خانم‌های باردار توسط متخصص مربوطه ضروری است تا از مشکلات و نارسایی‌های احتمالی جلوگیری شود.

در پایان اشاره به این مسئله هم ضروری است که انجام آزمایش‌های پیش از بارداری همچون کم خونی، اختلالات ژنتیک، دیابت و مواردی این چنینی به بهبود شرایط احساس بارداری کمک شایانی می کند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۵۹ ۰۷ خرداد ۱۳۹۵
خوب نبود