امین الله نیک اقبالی فوق تخصص شبکیه چشم در گفتوگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به بیماری شبکیه داخلی چشم اظهار کرد: شبکیه، داخلیترین لایه چشم بوده که شامل سلولهای گیرنده نور و سلولهای عصبی است. این لایهی نازک، 75 درصد مساحت کره چشم را میپوشاند.
وی افزود: شبکیه چشم با تبدیل جریان الکترومغناطیسی نور به پیام عصبی و انتقال آن به لبههای پس سری، به مغز توانایی دیدن را میدهد.
نیک اقبالی در ادامه گفت: بیماریهای شبکیه افراد را از بدو تولد تا دوران سالمندی گرفتار میکند و سلامت بینایی فرد را تحت الشعاع قرار میدهد. عمدهترین عامل بروز اختلالات شبکیهای چشم، ضربههایی است که در سنین کودکی، نوجوانی و جوانی به چشم اصابت میکند.
این فوق تخصص شبکیه تصریح کرد: در سنین میانسالی و همزمان با شیوع دیابت، عوارض چشمی در افراد افزایش پیدا میکند. هرچه زمان ابتلا به بیماری قند بیشتر باشد، احتمال ابتلای فرد به عوارض چشم بیشتر شده و شانس عوارض چشمی ناشی از دیابت را بالا میبرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: عدم رسیدگی به این بیماری، قدرت بینایی فرد را میگیرد و وی را خانه نشین میکند. تشخیص به هنگام این بیماری بسیار ضروری است. البته برای نواقص و بیماریهای ژنتیکی کار چندانی نمیتوان انجام داد.
انتهای پیام/