سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با گذشت27 سال از پایان جنگ تحمیلی:

ویرانه های باقی مانده از جنگ، در آبادان و خرمشهر مشاهده می شود

ویرانه های باقی مانده از دوران جنگ تحمیلی مردم ابادان و خرمشهر را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران آبادان،  پس از پایان جنگ تحمیلی، بازسازی  آبادان و  خرمشهر و دیگر شهرهایی که در آن دوره  آسیب دیده بودندآغاز شد ولی این دو شهر که به علت قرار گرفتن در کانون اصلی حملات دشمن بیشترین خسارت ها را متحمل شده بودند هنوز به صورت مطلوبی بازسازی نشده اند  و آثار جنگ در جای جای این شهر ها قابل مشاهده است.

 منازلی که بیست و هفت سال پس از دوران دفاع مقدس  هنوز به صورت مخروبه رها شده سندی غیر قابل انکار از ناموفق بودن بازسازی آبادان و خرمشهر در سال های گذشته بوده است.

 گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی حاکی از وجود شش هزار و پانصد دستگاه ساختمان مخروبه و بلاتکلیف  و صدها  دستگاه ساختمان نیمه کاره در شهرهای آبادان و خرمشهر است.

 سال 1359  و قبل از آغاز جنگ در شهرستان آبادان پانصد هزار نفر و در خرمشهر دویست و بیست  هزار نفر با رفاه نسبی مطلوب زندگی می کردند. در حالیکه بر اساس آخرین سرشمای هم اکنون در آبادان سیصد هزار و در خرمشهر صدوهفتاد هزار نفر با وفور مشکلات و تنگناها   از قبیل نبود امکانات شهری و بیکاری بسیار بالا دست و پنجه نرم می کنند.

این رشد منفی در صورتیکه با افزایش شدید جمعیت سایر شهرهای کشور مقایسه شود از کسادی و بی رونقی چشمگیر  این دو شهر خبر می دهد.

 فرماندارسابق خرمشهر گفت : متاسفانه اعتبارات بازسازی خرمشهر از سال هشتادوشش قطع شد در حالیکه این شهر هنوز به اینگونه اعتبارات برای رسیدن به توسعه مناسب نیار دارد.

 آملا زاده با استناد به شواهد موجود معتقد است: حداقل دوهزارو پانصد خانه رهاشده و مخروبه در سطح خرمشهر وجود دارد که علاوه بر نازیبا شدن چهره شهر در مواردی به ایجاد ناامنی مثل تجمع حیوانات و معتادان در این خانه ها منجر شده است.

** آبادان وضعیتی بدتر از خرمشهر دارد 

 با  گشت و گذاری ساده در بسیاری از محلات آبادان از جمله کوی بهمن (سدّه سابق) کوی قدس،کوی بهار،کوی ذوالفقاری وکوی امیر آباد براحتی می توان وضعیت نابهنجار محلات،  ویرانی ها ، کثیفی خیاباها و کوچه ها  را مشاهده کرد.

 به شرایط نا مطلوب این دو  شهر باید وضعیت نابسامان شبکه فاضلاب را اضافه کرد زیرا طرح نوسازی فاضلاب شهرهای ابادان و خرمشهرکه در در دوران دفاع مقدس تقریبا از بین رفته بود اوایل دهه هفتاد آغاز شد و هنوز با گذشت این زمان طولانی قریب به نیمی از ان باقی مانده است که این امر  زندگی را برای شهروندان بویژه در فصل زمستان بسیار سخت و ناگوار کرده است .

احمد سیاحی معاون عمرانی استاندار خوزستان هزینه تکمیل طرح فاضلاب این دو شهر را  بیش از پنجاه و میلیارد تومان برآورد کرد و گفت:متاسفانه برای تکمیل طرح فاضلاب آبادان و خرمشهر سالانه مبلغ بسیار کمی اعتبار اختصاص می یابد که با این روند کم اعتبارات این طرح بیش از بیست سال دیگر زمان می برد.  

همچنین طرح نوسازی شبکه آب شرب شهری نیز که بعد از پایان جنگ در هر دو شهرستان آغاز شد با گذشت بیست وهفت  سال به پایان نرسیده و هنوز قریب به چهل درصد آن باقی مانده است که روند بازسازی آن همچون طرح نوسازی فاضلاب شهری بسیار کند و نفس گیر بوده و این در حالی است که شهروندان این دو شهر با افت شدید فشار آب شرب و شکستگیهای فراوان این شبکه در سطح شهر روبرو هستند .

معاون عمرانی استاندار در این زمینه هم گفت: شکستگیهای ناشی از پوسیدگی شبکه آب شرب سالانه چهل  درصد هدرروی آب در آبادان و خرمشهر  به دنبال دارد. از سویی شبکه برق شهری نیز به رغم تلاش شبانه روزی و طاقت فرسای کارکنان اداره برق این دو شهرستان نه تنها از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست بلکه قطعی های برق ناشی از اشکالات فنی بویژه در فصل تابستان امری عادی شده است .

 شهروندان نیز با  گلایه از وضعیت نامناسب این دو شهر  بارها درتماس با صدا و سیما و خبرنگاران اعلام کرده اند از دعوت بستگان و آشنایان ساکن در شهرهای دیگر به آبادان و خرمشهر خجالت می کشند زیرا مشکلات ذکر شده همراه با ظاهر کثیف کوچه ها و خیابانها ، چهره بسیار بدی را به این دو شهر بخشیده است.

 مردم معتقدند، مسولان فقط درسالگرد آزاد سازی خرمشهر و یا سالگرد شکست حصرآبادان به یاد این دو شهر می افتند که آنهم پس از برگزاری چند مراسم کم ارزش  و تشریفاتی به پایان  می رسد .

 برخی مسافران که از شهرهای آبادان و خرمشهر بازدید کرده اند نیز بارها در مقابل دوربینهای صدا و سیما مشاهدات خود را اینگونه بیان کرده اند : شرم آور است، شهرهایی که روزی برای ملت ایران افتخار آفریدند اکنون رنگ بی توجهی و قدرنشناسی به خود گرفته اند. شعارهای زیادی توسط دولتهای مختلف برای تکمیل ویرانی ها و زیر ساختهای شهرهای آبادان و خرمشهر داده شده است اما با گذشت 27 سال از پایان جنگ تحمیلی و تحقق نشدن این وعده ها مردم را نسبت به قولهای مسئولان بی اعتماد کرده است.  

انتهای پیام/س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.