سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارشی از لشکر متکدیان بی نیاز

گدایان میلیونر در شهر

ساماندهی متکدیان از سال 72 در دستور کار نهادهای مختلف قراردارد. از آن زمان به دلیل مشکلات قانونی با اینکه هر بار تعدادی از آنها جمع آوری می شوند ولی باز شاهد افزایش حضور آنها در سطح شهر هستیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، تکدی گری از معضلات اجتماعی گریبان گیری بوده که ‌آبستن بسیاری از آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی است و چهره شهر را نیز مخدوش و زشت می‌کند. متکدیان سومین گروه ضد اجتماعی هستند که نه تنها امنیت جامعه را به خطر می اندازند،بلکه باعث ایجاد نوعی الگوی رفتاری منفی برای عده ای می‌شوند.

اکنون این سوال مطرح است که چرا با آنکه در ادیان و جوامع مختلف تکدی گری کاری قبیح و ناپسند است و سازمان‌های مختلفی برای کاهش و ریشه کن کردن آن عهده دار مسوولیت شده‌اند، ولی باز شاهد وجود متکدیان به اشکال مختلف هستیم؟

*تکدی گری؛چرا

تکدی گری به دلیل عوامل مختلف اقتصادی، روانی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد می‌شود و این گروه از جامعه دربرخی موارد به دلیل مشکلات عمیق طبقاتی، ضعف فرهنگی و کافی نبودن در ‌آمد رو به این اقدام می‌آورند.

محمود زرین کارشناس ارشد در این باره می‌گوید: فقدان شغل و کار،  بالا بودن هزینه زندگی، فقر مادی وکمی درآمد، پیری و از کار افتادگی، اعتیاد، معلولیت، بیماری، پاشیده شدن خانواده و مهاجرت از روستا به شهر از دلایل روی آوردن افراد به تکدی گری است.

*هرگونه خرید از متکدیان ممنوع

امروزه متکدیان با شیوه‌های نوینی چون دست فروشی و با سوء‌استفاده از احساسات و عواطف انسانی، سعی در کسب منافع شخصی دارند که با نهایت ذلت و خواری و نمایش اعضای از کار افتاده، معلول، زخمی و بدشکل و... در گوشه و کنار شهرها پدیدار می‌شوند.

زرین گفت:به دلیل عدم تشخیص در شناخت نیازمندان واقعی، مردم باید از هر گونه کمک شخصی به این قشر پرهیز کنند و شناخت  تشخیص نیازمندان واقعی را به نهادهای مسئول سپرده و با همراهی با این نهادها کمک خود را انتقال دهند.

*جدا کردن متکدیان نیازمند و بی نیاز 

درصد کمی از متکدیان از روی احتیاج و عدم مشارکت واقعی در فعالیت‌های اقتصادی به تکدی گری روی می آ‌ورند.

می‌بایست پس از جمع آ‌وری متکدیان، آن‌هایی که قابلیت توانمند شدن و برگشت به نیروی فعال کار و تولید در جامعه را دارند به واسطه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و شغلی جهت اشتغال آماده گشته و به جامعه برگردانده شوند.

زرین در ادامه گفت:  آ‌ن‌هایی که توانایی مشارکت در عرصه کار و تولید را ندارند با ایجاد اردوگاه‌های خاص و اسکان آن‌ها و تعیین مرجع تامین حداقل معاش با تامین اعتبار لازم به زندگی خود ادامه دهند.

*نقش مسئولین و مردم در کمرنگ کردن تکدی گری

اگر نهادهای مسئول با رویکردهای جدید در جهت اعتماد سازی مردم بکوشند و با تعیین جرم و مجازات و برخورد جدی با متکدیان شیاد و مافیای تکدی گری و استمرار در ساماندهی متکدیان و رها ننمودن آن‌ها، با همکاری نهادهای مردمی بکوشند چهره شهر از هر گونه متکدی پاک خواهد شد.

گزارش:پریسا مهریان

انتهای پیام/
برچسب ها: گدا ، میلیونر ، متکدی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.