به گزارش
خبرنگار شهری باشگاه خبرنگاران، شهر تهران به عنوان پایتخت شناخته شده، محل جذب گردشگران و مهاجران بسیاری است چرا که با وجود مناطق مختلف تاریخی، گردشگری، مذهبی هویت خاصی به خود بخشیده است.
این شهر از قدیمالایام یکی از با قدمتترین و فرهنگیترین شهرهای ایران به شمار میآید و مناطق مختلف آن با ویژهگیهای خاص، پازل 22گانه پایتخت را از شمال به جنوب تشکیل داده است.
مناطقی که شامل محلات متنوع با ویژگیها و زیباییهای منحصر به فرد است، اما در مقابل این محلات جذاب برخی محلههای قدیمی که به نوعی نشانگر هویت شهری است در جنوب پایتخت و دقیقا در مجاورت بازار بزرگ تهران واقع شده که روزگاری از شرایط معیشتی و اقتصادی خوبی بهرهمند بود و ساکنین این محلات تهرانیهای اصیل بودند اما با تغییرات اساسی که در دهههای اخیر در وضعیت و چهره محله صورت گرفته آن روزها از این اماکن پاک شده که از جمله این محلات میتوان به محله هرندی و محله کودلاجان که در منطقه 12 واقع است اشاره کرد.
این محلات با قدمت بسیار به محلی برای تجمع معتادین تبدیل شده و برای ساکنین بااصالت آنجا مشکلات بوجود آورده که در نتیجه منجر به مهاجرت ساکنان محل به مناطق دیگر شهر شده است و اهالی باقی مانده نیز با این اوضاع نا به سامان دست و پنجه نرم میکنند همچنین این وضعیت تردد رهگذران از معابر این محدوده را غیر ممکن ساخته است.
با تحقیقات صورت گرفته هزینه اندک خرید مسکن و اجاره بها و همچنین وجود خرابههای بسیار در لابهلای ساختمانهای ریزدانه موجب تبدیل این محلات قدیمی به چنین وضع مخاطرهآمیزی شده است که از سالهای اخیر مدنظر مسئولان شهرداری منطقه 12 و اعضای شوراییاری محلات مورد نظر در صدد رفع مشکلات با همکاری نهادها هستند که از جمله اقدامات صورت گرفته از طرف این سازمانها میتوان به احداث زمین فوتبال و زمینهای بازی در نقاط مختلف این محلات اشاره کرد.
برگزاری مسابقات مختلف ورزشی در محله،آموزش بهداشت و ایمنی به مناسبتهای مختلف و... از دیگر عملیات تشویق افراد محله به خصوص جوانان به فعالیتهای ورزشی است.
از سوی دیگر تسهیلات نوسازی که از طرف شهرداری برای بهسازی بافت فرسوده سطح منطقه 12 تخصیص داده شده است با استقبال بسیاری روبهرو شده که در نتیجه ساخت و ساز محله با ریتم شهرسازی نوین هماهنگ است. همچنین از طرفی نیروی انتظامی محله هرندی نیز با طرحهای دورهای و جهادی به برخورد با اراضل و معتادین پرداخته است که موجب به حداقل رسیدن حضور معتادان در معابر شده است.
اما با وجود این تدابیر هنوز در سطح محلات مورد نظر آسیبها و تجمع معتادان در کنار خرابهها مشاهده میشود به طوری که طی سال جاری مجتبی شاکری عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران در گزارش گفت: به منظور بهسازی بافت فرهنگی و زیستی محله هرندی و تردد امن ساکنان از معابر 240 میلیارد از طرف اعتبارات بودجه به این امر تخصیص داده شده است.
به گزارش
خبرنگار شهری باشگاه خبرنگاران، امید است با پیگیریهای مستمر از طرف مدیریت شهری و نهادها کودکان ساکن محله از طفولیت با مشاهده تجمع معتادان در حال کشیدن مواد مخدر در لابهلای خودروهای پارک شده و کناره خرابهها مواجه نشوند و نوامیس با تردد از معابر این محدوده با جنازه معتادان و اشیاء مورد استفاده آن برخورد نکنند.
امید است محلات قدیمی شهر تهران که به نوعی میراثدار پیشینه طهران قدیم به شمار میروند هر روز با چهرهای امنتر و با حداقل معضلات میزبان پایتخت نشینان و همچنین گردشگران باشد.
گزارش از مهسا پارسا پور
انتهای پیام/