گزارش باشگاه خبرنگاران از اختتامیه بخش بینالملل سی وسومین جشنواره فیلم فجر/1
به گزارش
خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران؛ مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره بینالمللی فجر که نخستین سال جداسازی بخش ملی و بینالمللی است با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رضا رضاداد دبیر جشنواره، و مهمان داخلی و خارجی عصر امروز در تالار وحدت برگزار شد.
بنابراین گزارش؛پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، پخش کلیپی از قطعات شرکت کننده در جشنواره، گروه موسیقی سنتی برای اجرای قطعه علی(ع) به صحنه آمد پس از اجرای گروه موسیقی حمیدرضا دشتی مجری برنامه پس از بیان مقدمه ای از علیرضا رضاداد دعوت به سخنرانی کرد.
رضاداد پس از خوش آمد گویی به حاضران مراسم بیان کرد: سالروز ولادت حضرت علی (ع) را تبریک میگویم یک نویسنده مشهور مسیحی در وصف حضرت علی (ع) گفته است برای درک فضایل آن حضرت لازم نیست مسلمان باشی کسی نیست که به سلامت و سعادت بشر بی اندیشد و از اندیشه های آن حضرت تأثیر نگرفته باشد.
وی افزود: پرونده اولین جشنواره مستقل بینالمللی در سال 94 بسته شد خدا را شاکریم که توانستیم در این راه گام برداریم.
رضاداد تاکید کرد: شناخت آثار فیلم سازان خارجی یکی از دستاوردهای این جشنواره بود و نشان داد که نمایش 196 اثر داخلی و خارجی و شناخت آثار سینمای جهان میتواند منجر به یک جشنواره معتبر در سالهای آینده باشد.
رضاداد با بیان این که پیوند بین فرهنگها و ملتها هر روز وسیعتر میشود گفت: سینما میتواند این پیوند را محکم نگه دارد اگر چه تعدادی از فیلمها به عنوان آثار منتخب از بین آن همه آثار خوب برگزیده خواهند شد اما فراموش نکنید که فستیوال فجر میتواند به طور مستقل خوب برگزار شود.
رضاداد با تشکر از مهمانان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت به سخنرانی کرد. جنتی پس از تبریک ولادت حضرت علی (ع) و خیر مقدم به سینماگران و مهمانان خارجی گفت: شما در کشوری مهمان هستید که مهد فرهنگ و هنر هزاران ساله است ما بر این باوریم که تعالی دانش و هنر جز با تعامل فکر و اندیشه ملتها با همدیگر امکان پذیر نیست و سینمای ایران با اثر غیر قابل انکار خود به نزدیکی فرهنگهای دیگر کمک میکند.
وی افزود: ویژگی بارز سینمای ایران این است که از حقایق بشر و جهان یافتههایی را به صورت اثر ارائه میدهد و از همین رو توانسته است جایگاه جهانی داشته باشد و در سطح جهانی مخاطب پیدا کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که جشنواره فجر ایران در تلاش است از دریچه هنر هفتم به گرفتاریها و مسائل بشر امروز بپردازد، گفت: در جهانی که علی رغم همه پیشرفتها و تکنولوژیها مسئله تروریست مطرح است و سینمای ایران درد آشنا این موضوع است باید بگویم که جشنواره فجر را وسیله ای برای ایجاد ارتباط تنگاتنگ با جهان میدانم که با توجه به مسائلی مثل مسائل هسته ای به عنوان پدیده بپردازد.
من این جشنواره را وسیله ای برای ایجاد ارتباط تنگاتنگ با جهان میدانم که با توجه به مسائل هسته ای بتواند به عنوان پدیده اثرگذار برگزار شود فیلم هایی در این جشنواره نمایش داده شد که همه بیانگر حقیقت بودند ویژگی بارز ایران و سینمای آن این است که فیلمها را از هر فرهنگی میپذیرد بدون این که از حضور فیلمهای معتبر ذوق زده شود یا نسبت به کشورهایی که سینمای گمنام یا کمتر پیشرفته دارند بی توجهی داشته باشد.
وی با تحقیق و طراحی و تقسیم بندی فیلمها در 3 بخش بیان کرد: این تقسیم بندی در 3 بخش سینمای سعادت، جلوه گاه شرق و هنر و تجربه ابتکار هوشمندانه ای بود که فیلمها و آثار را به خوبی تقسیم بندی کرد باید به طراحان آن تبریک گفت تجربه بازار فیلم تهران هم فرصت خوبی بود که باعث شناخت فیلمهای ایران در جهان شد.
جنتی با بیان این که این جشنواره باعث شکوفایی سینمای بینالملل میشود گفت: فیلم سازانی در این جشنواره حضور خواهند داشت که دغدغه صلح جهانی را دارند من برای این جشنواره پیشنهاداتی دارم که ارائه میدهم هر چند سینمای سعادت، جلوه گاه شرق و هنر و تجربه بیانگر اهداف است اما باید بیانگر مضمون اصلی گرایش به اخلاق، صلح و دوستی ، تحکیم خانواده و مواردی که در این دایره بگنجند باشد- حضور فیلمهای خارجی و منتقدان صاحب نام اعتبار جشنواره را بیشتر میشود بدیهی است که حضور میهمانان خارجی باید برنامه محور باشد و این برنامه اعلام شود چون جشنواره نماد دیپلماسی فرهنگ و سینمای ایران در جهان است.
-آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم
حضور سینماگران قدیمی و دانشجویان هنر که ظرفیت حضور جهانی دارند در این جشنواره خالی بود و ما باید از این فرصتها استفاده کنیم.
-حضور رسانهها لازم و ضروری است، ضمن تشکر از اصحاب رسانه داخلی ضروری است که برای پوشش خبر از رسانه های خارجی هم دعوت و برنامه حضور آنها چیده شود.
-اگر میخواهیم جشنواره بینالمللی فجر در دوره به جایگاه خود برسد باید برنامههایی مثل زیرنویس برای فیلمهای خارجی، اعلام برنامه نشستهای منتقدان و حضور آنها در این جشنواره و عوامل فیلمهای خارجی برنامه ریزی و کنترل شود.
وی افزود: برخی از کاستی ناشی از زمان اندک برای برنامه ریزی جشنواره است که از دبیر جشنواره درخواست میکنم به طور جدی به برنامه ریزی جشنواره برای بهمن ماه اقدام کند.
وی ضمن تشکر از هیأت داوران جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: از همه هنرمندان و سینماگران ایران که میزبان سینماگران خارجی بودند تشکر میکنم و از دبیر جشنواره و مسئولان برگزاری این فستیوال نیز تشکر میکنم سربلند و پیروز باشید.
گزارش اختتامیه بخش بینالملل سی وسومین جشنواره فیلم فجر/2
گزارش اختتامیه بخش بینالملل سی وسومین جشنواره فیلم فجر/4
گزارش اختتامیه بخش بینالملل سی وسومین جشنواره فیلم فجر/5
انتهای پیام/