سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمريکا:

توافق هسته ای ايران با توافق هسته ای کره شمالی «کاملا متفاوت» خواهد بود

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هرگونه توافقی که با ایران برای مهار برنامه هسته ای این کشور حاصل شود از پیمانی که با کره شمالی به دست آمد و بعدا فروپاشید «کاملا متفاوت » خواهد بود.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، آمریکا اعلام کرد هرگونه توافقی که با ایران برای مهار برنامه هسته ای این کشور حاصل شود از پیمانی که با کره شمالی به دست آمد و بعدا فروپاشید «کاملا متفاوت » خواهد بود.
ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت :« محدودیت ها ، بازرسی ها و اقدامات معطوف به راستی آزمایی اعمال شده بر ایران توسط یک طرح جامع اقدام بسیار فراتر از آنهایی خواهد بود که در دهه های 1990 و 2000 بر کره شمالی اعمال شد.»
هارف از صحبت در مورد تخمین های دولت آمریکا از زرادخانه هسته ای کنونی پیونگ یانگ خودداری کرد اما او ادعاهای منتقدان گفتگوهای هسته ای کنونی با ایران را مبنی بر اینکه آنچه در کره شمالی روی داد باید باعث بروز نگرانی شود رد کرد.
هارف به خبرنگاران گفت :« توافق جامعی که ما تلاش داریم در گفتگوها با ایران به آن برسیم اساسا از آنچه که در ارتباط با رویکردمان با کره شمالی انجام دادیم به طور کلی متفاوت است.»
کره شمالی در اوائل دهه 1990 و پیش از موافقت با بازرسی های محدود آژانس بین المللی انرژی اتمی پلوتونیوم مناسب برای ساخت سلاح هسته ای تولید کرده بود. هارف افزود :«کره شمالی بعد از حصول به چارچوب یک توافق با بازرسی های دقیق تر موافقت کرد اما در سال 2002 و زمانی که آنها سرانجام تعهدات خود را زیر پا گذاشتند تخلفات پیونگ یانگ توسط آژانس کشف شد.»
هارف تصدیق کرد که بخشی از دلیل وجود ضمائم دقیق و پیچیده فنی برای توافق هسته ای ایران « به علت درسهایی است که ما از وضعیت کره شمالی یاد گرفتیم.»
مذاکرات بین المللی شش جانبه که هدف از آن مهار برنامه هسته ای پیونگ یانگ بود در سال 2008 فروپاشید. کره شمالی در سال های 2006 ، 2009 و 2013 آزمایشات هسته ای انجام داد و یک برنامه فعال ساخت موشکهای بالستیک دارد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
رامین
۲۰:۵۸ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴
به نظر بنده باید راکتور اراک در همین مقدار ساخته شده حفظ شود و ادامه ساخت آن بشود ضمانت اجرا برای آنها. به جای باز طراحی راکتور، راکتور جدیدی در کنار آن ساخته شود. یه کم هزینه بیشتر ارزش داره که سرم کلاه نره
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴
چه عجب ، بالاخره آمریکائی ها این تفاوت را فهمیدند .
اما در تبلیغات روانی خود همواره نشان می دهند که هنوز نفهمیده اند که فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز بوده و ست و خواهد بود .
البته طبیعی است ، چون هیات رئیسه حاکم بر کشور آمریکا یک دست مزدور صهیونیزم بین الملل هستند ، و منافع ملت بی چاره آمریکا را فدای دنیا پرستی صهیونیست ها می کنند و بدیهی است که در این زمینه ، نفهم باشند .