سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مکان‌های تاریخی ایران/

آتشکده بهرام معروفترین عبادتگاه ساسانیان + تصاویر

ساسانیان آتشکده هایی داشته اند که در سراسر ایران بوده است، اما آتشکده بهرام معروف ترین آن ها بوده که در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی ری به ورامین بر بالای یک تپه بنا شده بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، ساسانیان آتشکده هایی داشته اند که در سراسر ایران بوده است، اما آتشکده بهرام معروف ترین آن ها بوده که در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی ری به ورامین بر بالای یک تپه بنا شده که هنوز هم آثار آن باقی است.

این بنا بر روی دو پایه بنا شده است که بسیار دیدنی است و از آنجا که شبیه به میل است آن را تپه میل می نامند.

از نظر جغرافیایی این بنا به سمت شرق و غرب ساخته شده است. قسمت شرق با ۴ ستون ساخته شده است. زمانی که اسکندر به ایران حمله کرد این بنا کمی تخریب شد.

بیشترین چیزی که از بنا مانده قسمت های شرقی است اما در بخش خراب شده ی غربی یک راهرو با عرض کم هست که در تمام بنا مشترک است.

چیزی که زیر ساخت این ساختمان است گچ و خشت و لاشه سنگ است. اولین بار این مکان و این آتشکده توسط دومورگان فرانسوی در سال ۱۹۱۳ تعمیر شده است. ۲۰ سال بعد هم اشمیت آن را حفاری  و کاووش کرد که فردی آمریکایی است. هم اکنون بسیاری از تور دسته جمعی ایرانگردی در ایران به مقصد این آتشکده فعال هستند.

در گذشته در اطراف این آتشکده دریاچه ای بوده است که این از نیزار ها مشخص است. تپه به اندازه ی ۱۸ متر از دشت ارتفاع دارد و ۲۵ متر پهنا و ۲۰ متر طول دارد. البته تپه های کوچک دیگری هم در این اطراف دیده می شود که این تپه بر آن ها اشراف دارد.

آتشکده در واقع یک تالار با ستون است که قوسی میانی دارد. دو قوس هم در اطراف آن دیده می شود که به قوس میانی باز می شوند.

از نظر معماری این ساختمان روی بنا دارای گچبری هایی است که بسیار زیبا هستند و می توان آن را به طور کلی به سه دسته تقسیم بندی کرد.

طرح های هندسی: این طرح ها نقش اصلی و پایه را دارند. این طرح ها در واقع در حاشیه بکار رفته اند

طرح گیاهی:  این طرح ها با استفاده از طبیعت به ذهن طراحان رسیده است. غالبا این طرح ها نشان دهنده ی آداب و رسوم عقاید ملی دینی بوده اند.

طرح حیوانی: ماهی هایی که در این بنا دیده می شوند گواه اهمیت و خاص بودن ماهی و انواع حیوان ها در این زمان بوده است.

این تپه بالاخره در سال ۱۳۳۴ با شماره ۴۰۷ به ثبت آثار ملی در آمده است





انتهای پیام/
منبع:agencytravel.ir
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.