سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

اثرگذاری بی وقفه قیمت زمین بر بازار مسکن

متوسط قیمت فروش هر متر مربع زمین یا زمین ساختمان‌ مسکونی کلنگی در شهر تهران ۴۴ میلیون و ۱۰۴ هزار ریال بوده است که نسبت به فصل قبل ۴.۹ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱.۱ درصد، افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ در حال حاضر قیمت زمین طبق آمارهای ارائه شده نسبت به سال گذشته با افزایش روبرو شده و همین موضوع زمینه ساز رشد قیمت مسکن شده است.

براساس این گزارش، متوسط قیمت فروش هر متر مربع زمین یا زمین ساختمان‌های مسکونی کلنگی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران 44 میلیون و 104 هزار ریال بوده است که نسبت به فصل قبل 4.9 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 1.1 درصد، افزایش داشته است، همچنین تعداد معاملات فروش زمین یا زمین ساختمان‌های مسکونی کلنگی انجام شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران نسبت به فصل 22.7 درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 3.5 درصد، افزایش داشته است.

این گزارش می افزاید: با توجه به این که کاهش یا افزایش حجم (تعداد) معاملات در مناطق شهر تهران باعث کاهش یا افزایش شدید متوسط (حسابی) قیمت در سطح کل شهر می‌شود، از زمستان 1392 تاکنون از متوسط تعدیل (متوسط وزنی) که در آن وزن هر منطقه برابر سهم واحدهای مسکونی دارای سکنه آن منطقه نسبت به کل شهر تهران است، استفاده می‌شود، تا بتوان با حذف اثر حجم معاملات، تغییرات واقعی قیمت را مشخص کرد.

همچین در این خصوص عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی گفته بود که سوق دادن منابع به سمت سوداگری از عواملی است که منجر به افزایش قیمت مسکن و سوداگری در این بخش شد.

همچنین بخش عمده تقاضاها نیز سوداگرانه است و متاسفانه این تقاضاهای سوداگرانه است که از طریق سیستم بانکی تامین مالی می‌شود.

در همین راستا حسام عقبایی رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک هم ورود بانک ها به حوزه ساخت و ساز مسکن را موجب افزایش چندبرابری قیمت ها در این بخش دانست و گفته بود: بانک ها در سال‌های گذشته وارد ساخت آپارتمان های لوکس شدند و قیمت‌گذاری را در هر منطقه افزایش دادند، بنابراین گاهی تا 20 درصد بیشتر آپارتمان‌های لوکس خود را پیش فروش می‌کردند.

براساس این گزارش، موضوع دیگری که از عوامل موثر بر قیمت مسکن عنوان شده است، ارایه مجوزهای ساخت و ساز برخلاف طرح تفصیلی شهرها بوده است که ارزش یک زمین را به چند برابر افزایش داد. در واقع ارزش زمینی که تنها اجازه ساخت یک یا دوطبقه داشته باشد کمتر از زمینی با مجوز ساخت چندین طبقه است به همین دلیل ارایه مجوزهای بی ضابطه برای ساخت و ساز، ارزش افزوده زمین‌ها را بالا برد که همین موضوع از دلایل مهم جهش یکباره قیمت مسکن در سال 91 است.

آمارها حاکی از آن است که ارایه مجوزهای بی رویه در ساخت و ساز موجب افزایش 9 برابری قیمت زمین شد و از آنجاییکه سهم زمین در قیمت مسکن بالا است بنابراین قیمت آپارتمان هم با رشد 6 برابری مواجه شد و تقاضای سوداگرانه را در این بخش افزایش داد. البته باید به این عوامل رشد قیمت ارز را هم اضافه کرد.
 
پس از افزایش نرخ ارز، قیمت مصالح ساختمانی هم با رشد زیادی مواجه شد و همین امر قیمت تمام شده ساخت مسکن را افزایش داد که این عامل در کنار ارایه مجوزهای بی‌ضابطه و سرمایه گذاری سوداگرایانه در بخش مسکن، سونامی قیمت‌ها را در سال 91 به وجود آورد.

براساس این گزارش ، با بیان اینکه  وضعیت اصلی بازار مسکن از نیمه دوم سال 94 مشخص می‌گردد گفت: در نیمه سال اول 94 روند بازار مسکن تغییری نمی‌کند و قیمت‌ها از شاخص تورم عبور نخواهد کرد.

وی در ادامه افزود: تمامی ساخت و ساز‌های انجام شده طی سال‌های گذشته در نیمه دوم سال آینده به ثمر می‌رسد بنابرین رونق بازار مسکن نیز در ماه‌های پایانی سال آینده مشخص می‌شود.

خسروی تصریح کرد: من با آینده بازار مسکن امیدوار هستم و آینده درخشانی را در سال آینده در بازار مسکن مشاهده می‌کند.

انتهای پیام/
برچسب ها: قیمت ، مسکن ، بازار ، افزایش ، تورم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۳۲ ۱۲ فروردين ۱۳۹۴
تو ایران مگه کمبود زمین داریم؟؟؟
دولت بجای حصار کشیدن دور شهرها حداقل شهرستان ها رو توسعه بده تا تشویقی بشه برای مهاجرت تهرانی ها و برگشتن شهرستانی ها به شهر خودشون.