سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سبزیجاتی که کلسیم می‌سازند

گروهی از سبزی‌ها حاوی مقادیر بیشتری کلسیم هستند که مصرف روزانه 3 الی 5 سهم از آن‌ها توصیه می‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ افرادی که نمی‌توانند غذای حاوی کلسیم استفاده کنند یا غذاهای کلسیم دار به مقدار کافی مصرف نمی‌کنند، باید با تجویز پزشک قرص کلسیم مصرف شود و در این میان برخی سبزی‌ها مانند جعفری، کلم بروکلی، اسفناج، ریحان و نعناع حاوی مقادیر بیشتری کلسیم هستند، ولی به طور کلی توصیه می‌شود که روزانه بین 3 الی 5 سهم از انواع سبزی‌ها مصرف شود که هر سهم سبزی شامل نصف لیوان سبزیجات پخته یا یک لیوان سبزی خام است و در میوه‌ها نیز، مصرف 2 الی 4 وعده به طور روزانه مصرف شود که هر وعده شامل یک عدد سیب متوسط یا یک عدد موز یا یک بشقاب انگور است.

طبق این گزارش، آن دسته از افرادی‌که بیشتر ساعات روز را در خارج از منزل هستند و امکان مصرف میوه‌ها و یا سبزیجات تازه برایشان مقدور نیست، می‌توانند از برگه‌ی خشک شده میوه‌ها ولی به مقادیر کم، استفاده کنند، زیرا این برگه‌ها دارای قند بالایی هستند.

این گزارش حاکی است آن است؛ ماهی، تخم مرغ، گوشت و سویا، هرکدام ارزش غذایی ویژه‌ای دارند و باید در طول هفته حداقل 2 بار مصرف شود و در صورت نداشتن بیماری خاصی همچون چربی خون بالا و نظایر آن مصرف جگر، قلوه و تخم مرغ در حد اعتدال می‌تواند در تامین کلسیم مورد نیاز نقش موثری را ایفا کند و از سوی دیگر نیز سویا به علت داشتن ترکیباتی مشابه استروژن، می‌تواند از برداشته شدن کلسیم از استخوان‌ها جلوگیری کند و همچنین نوشیدن نوشیدنی‌هایی چون آب و سایر مایعات در طول روز بین یک و نیم الی دو لیتر ضروری است.

گفتنی است؛ چای کم رنگ برای استخوان‌ها مفید تر است و در زمان کهولت سن مصرف داروهای ویتامین D به علت کاهش توانایی پوست در ساخت این ویتامین، می‌تواند از پوکی استخوان به طرز چشم‌گیری جلوگیری کند.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.