سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارزش غذایی سبزی پلو و ماهی عید نوروز

ایرانیان اغلب در شب‌های عید از سبزی پلو و ماهی استفاده می‌کنند که این موضوع، توجه افراد را به ارزش غذایی این وعده جلب می‌کند.

پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران بیان کرد: یک وعده غذایی کامل، غذایی است که 2 تا 3 گروه از اجزای هرم غذایی درست خواری را در بر می‌گیرد.

سبزی پلو و ماهی غذایی است اغلب در اعیاد طبخ شده و میل می‌گردد که بسیار مفید و مغذی است این غذا به دلیل داشتن برنج که در گروه نان و غلات، سبزی موجود در برنج که در گروه سبزیجات و ماهی که در گروه گوشت‌ها قرار می‌گیرد، می‌تواند 3 گروه از اجزای هرم غذایی را پوشش دهد. 

وی در ادامه اذعان داشت: نکاتی راجع به این غذا وجود دارد که به اختصار به توضیح آن‌ها می‌پردازیم. ماهی موجود در این وعده غذایی باید از گروه‌ ماهی‌هایی که چربی مفید یعنی امگا 3 دارند انتخاب شود، از جمله ماهی‌های چرب می‌توان به سالمون، خالخالی، آزاد، تند و ساردین اشاره کرد که بالاترین میزان امگا 3 را دارا هستند. 

فرح بخش گفت: نکته قابل توجه برنج این غذا می‌باشد برنج‌ها به دو گروه سفید و قهوه‌ای تقسیم می‌شوند برنج سفید همان برنج مصرفی اغلب افراد است برنج قهوه‌ای نیز دارای سبوس بیشتری نسبت به برنج سفید است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به قند خون یا افرادی که با معضل اضافه وزن دست و پنجه نرم می‌کنند بسیار مفید است.

وی در پایان افزود: نکته آخر راجع به سبزیجات می‌باشد که در صورت امکان باید تازه استفاده شوند. ضمنا باید توجه داشت که سبزی در طی خرد شدن، سرخ شدن و پخته شدن مقداری از ویتامین‌ها و املاح خود را از دست می‌دهد. 

لازم به ذکر است که سبزی‌ها منبع مناسبی برای تامین املاح معدنی و ویتامین مورد نیاز بدن هستند پس به طور کلی این فرهنگ و سنت بسیار خوب است و توصیه می‌شود افراد به جز شب عید در طول هفته یک یا دو وعده از این غذا میل کنند.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.