سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کمیته پیگیری‌ مفاسد اقتصادی دانشگاه امیرکبیر اعلام کرد

سرمایه ملت را به جیب واردات‌چی‌ها و خام‌فروشان نریزید!/تجمع دانشجویان فردا مقابل وزارت صنعت

کمیته پیگیری‌ مفاسد اقتصادی دانشگاه امیرکبیر اعلام کرد: وقت آن رسیده نخبگان دانشگاهی و جنبش دانشجویی وارد میدان شوند تا با فریاد زدن مطالبه رهبر معظم انقلاب دست واردات‌چی‌ها و خام‌فروشان که در حال فلج کردن صنعت کشورند را کوتاه کنند.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های باشگاه خبرنگاران، کمیته پیگیری‌ مفاسد اقتصادی دانشگاه امیرکبیر(بسیج دانشجویی) اعلام کرد: چندین سال است که خواست رهبر معظم انقلاب از مسئولان برای جلوگیری از واردات بی‌رویه محقق نشده است و اخیراً ایشان به طور مصداقی وارد موضوع شدند و فرمودند: «امروز فشار واردات، کشور را دارد از پا درمی‌آورد و در خصوص میزان واردات قاچاق به کشور نیز ارقام بسیار عجیبی مطرح است، اما این هم یک توجیه منطقی نیست که به بهانه جلوگیری از قاچاق و دریافت سود گمرکی، راه واردات انبوه به کشور به صورت رسمی باز شود. کاری کنید که محصولات کشور مقهور واردات نشود» (5/12/93). هم‌چنین پیش از آن در موارد متعدد به همین موضوع اشاره کرده بودند به صورت نمونه: ««مسئله‌ واردات بی‌رویه و بی‌منطق ضرر بزرگی است، خطر بزرگی است؛ مردم هم باید این را بدانند. وقتی یک محصول خارجی را ما داریم مصرف می‌کنیم، در واقع داریم یک کارگر خودمان را بی‌کار می‌کنیم» (16/6/89).

وقت آن رسیده که نخبگان دانشگاهی و جنبش دانشجویی وارد میدان شوند تا با فریاد زدن مطالبه رهبر معظم انقلاب دست واردات‌چی‌های زالوصفت و خام‌فروشان که در حال فلج کردن صنعت کشورند و متاسفانه از رانت‌های مختلف بعضاً قانونی، دولتی و حکومتی نیز بهره می‌برند را، کوتاه کنند.

متاسفانه با وجود این که زیرساخت‌های لازم برای ساخت بسیاری از کالاها در داخل کشور و به دست مردم و کارآفرینان وجود دارد، گره خوردن منافع عده‌ای سودجو  با واردات بی‌رویه از محقق شد تولید داخل جلوگیری می‌کند. از سوی دیگر فرصت‌ها و رانت‌های مختلفی به وسیله سیاست‌گذاری‌های نسنجیده و اقدامات نابه‌جای مسئولین برای این طایفه ایجاد شده و حتی کار بدان‌جا رسیده که واردات‌چی‌ها و خام‌فروشان امروز به جا و از موضع بخش خصوصی و تولیدکنندگان سخن می‌گویند.

به عنوان نمونه‌ای از صدها و هزارها موردی که این روزها در جریان است، می‌توان موارد زیر را نام برد:
•  آزاد کردن واردات کالاهای «اولویت 10» یعنی کالاهای لوکس که تنها مرفهین بی‌درد مصرف کننده آنند، نظیر خودروهای لوکس و اسب‌ آن هم با ارز مبادله‌ای.

•  امتیاز اخیر وزارت صنعت و معدن به ترکیه در قالب تعرفه ترجیحی که بر اساس آن تعرفه‌ 140 کالای با ارزش افزوده‌ بالا را برای واردات از ترکیه کاهش داد که ضربه بزرگی به تولید داخل بود و اولین طعم تلخ آن در عدم توانایی رقابت پوشاک داخلی در روزهای اخیر حس شد، و چند سال پیش از آن با سوء عملکرد مسئولین این وزارت‌خانه در دولت‌های مختلف، بازی با تعرفه و واردات‌محوری، بزرگ‌ترین کارخانه نساجی خاورمیانه یعنی نساجی مازندران را به کلی از هستی ساقط کرد. و هزاران مهندس و کارگر ایرانی را بی‌کار نمود.

• واردات بی‌رویه‌ کالاهای اساسی کشاورزی که باعث از بین رفتن کشاورزی در کشور و از بین رفتن استقلال غذایی ایران شده است و علاوه بر ضربه زدن به تولید ملی با وابسته کردن امنیت غذایی به خارج و در موارد بسیاری کشورهای متخاصم (نظیر واردات گندم از آمریکا) موجب ایجاد زمینه برای فشار وارد کردن دشمن بر مردم را فراهم کرده است.

•  واردت بنزین در دولت یازدهم که علاوه بر بی‌کیفیت بودن (به تصریح سه کمیسیون مجلس)، موجب ایجاد وابستگی به خارج، از بین رفتن ظرفیت تولید داخلی در پتروشیمی‌های بخش خصوصی کشور و از همه مهم‌تر ایجاد زمینه فشار وارد کردن دشمن بر زندگی مردم را فراهم کرده است.

•  از بین بردن طرح‌های جلوگیری کننده از قاچاق نظیر شبنم و ایران کد بدون ارائه طرح جایگزین به اسم وجود مشکلات در آن.

•  موافقت وزیر صنعت با افزایش قیمت مس شرکت ملی مس که به ناتوانی رقابت محصولات داخلی با قیمت پایین محصولات خارجی در این حوزه می‌انجامد.

•   علاوه بر این رانت‌های بزرگی برای واردات وجود دارد، که رانت 650 میلیون یورویی برای واردات کالاهای اساسی یک نمونه از آن است که نمایندگان مجلس به آن تصریح کرده‌اند. بگذریم از این که این رانت به کسانی داده شد که جزو واردکنندگان کنجاله مرغ بوده که نوع اقداماتی که در واردات آن در سال 91 صورت گرفت از عوامل اصلی گران شدن قیمت مرغ و درک اثر تحریم‌ها برای مردم بود. نمونه‌ دیگر، بحث‌هایی است که در مورد واردات سیگار و انحصار آن در رسانه‌ها و از جانب نمایندگان مجلس مطرح می‌شود. 

از سوی دیگر  خام فروشی که به تعبیر رهبری بزرگ‌ترین خسارت به ایران اسلامی است توسط مافیایی که سود گروهی و شخصی خود را به منافع مردم ترجیح می‌دهند سال هاست ادامه دارد و اقدام جدی برای جلوگیری از این خسران صورت نگرفته است. کاهش تعرفه‌ صادرات سنگ آهن ( افزایش خام فروشی) و افزایش واردات شمش فولاد (با ارزش افزوده بسیار بالا)، نمونه‌ای از این قصه پر غصه است.

هر کسی میداند، خام فروشی بد و عامل ضرر مردم و تولیدکنندگان داخلی است. بدون شک مسئولین هم میدانند. اما چرا سال هاست این مسئله حل نمی‌شود؟ چرا اراده‌ای برای این کار نیست؟ آیا باید پاسخ را در گره گره خوردن منافع عده‌ای با خام فروشی و واردات بی رویه جستجو کرد؟
کمیته‌ دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی که متشکل از جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تهران است واردات‌محوری و خام‌فروشی را مانع اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و استقلال، در شرایط جنگ اقتصادی می‌داند. به همین دلیل از مسئولین خواستار رسیدگی و تحقق مطالبات زیر را دارد:

•  خارج کردن سرمایه‌ ملت از جیب واردات‌چی‌ها و خام‌فروشان

•  جلوگیری از رانت‌خواران این عرصه‌ها و بالا بردن هزینه سوداگری در آن‌ها

•  اتکا به تولید داخل و اولویت‌ها، مقدم بر واردات کالای لوکس برای طبقه‌ی مرفه

•  عدم روزمرگی بی برنامگی وزارت صنعت برای توسعه صنعتی کشور 

پیگیری مطالبات چهار شنبه ساعت 14 روبروی وزارت صنعت معدن و تجارت. خیابان نجات اللهی، خیابان سمیه (روبروی درب حافظ دانشگاه امیرکبیر)، نبش کوچه پورموسی

کمیته دانشجویی پیگیری مفاسد اقتصادی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.