به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، محمد علی امانی قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در جمع اعضای هیئت اجرایی حزب مؤتلفه با تأکید بر اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور اظهار داشت: یک سال از نسخه عملیاتی رهبر معظم انقلاب برای اقتصاد بیمار ایران میگذرد. "اقتصاد مقاومتی" امروز به عنوان مدل بومی و الگویی کارآمد که میتواند کشور را در مقابل هر گونه تحریم و تهدید مصون داشته و به قلههای پیشرفت برساند، در دستان اقتصاددانان کشور است.
وی افزود: اما سخنان معظم له نشان میدهد که از کارنامه یک سال گذشته رضایت ندارند. تحقق اهداف این مدل اقتصادی نیازمند نقش مکمل مردم و دولت در کنار یکدیگر است.
قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر تحقق اصل 44 قانون اساسی تصریح کرد: اجرای اصل 44 قانون اساسی باید به صورت واقعی صورت بگیرد. متأسفانه در حال حاضر شبیه سازی خصوصی سازی مطرح و اقتصاد همچنان در دست دولت است؛ دولت باید اقتصاد را به مردم واگذار کند.
امانی با اشاره به خاطرهای از مرحوم حاج سعید امانی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مرحوم امانی در نطق پیش از دستور در دوره دوم مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای اصل 44 قانون اساسی شد که همان موقع عدهای در مجلس با وی مخالفت کرده و حتی توهین کردند تا جایی که آیت الله هاشمی رفسنجانی آن روز را روز تلخ مجلس نامید. ما تربیت شده همان مکتب هستیم و معتقدیم تا زمانی که اصل 44 قانون اساسی اجرا نشود، مشکلات اقتصادی برطرف نخواهد شد.
قائم مقام دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی مشکل عمده مردم را اقتصادی عنوان کرد و گفت: امروز مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و نقشه راه حل مشکلات نیز وجود دارد که آن عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری در ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
امانی افزود: متأسفانه در مورد واگذاری اقتصاد به مردم تنها شعار داده می شود و دولت عزم جدی برای واگذاری ندارد. امروز شرکتهای شبه دولتی تشکیل میشود و نمیگذارد اقتصاد به بخش خصوصی سپرده شود.
وی با تأکید بر ضرورت پرداخت مالیات در کشور اظهار داشت: پرداخت مالیات یک اصل مهم برای اداره کشور در مدل اقتصاد مقاومتی است اما سؤال اینجاست چرا دولت در گرفتن مالیات از بنگاههای اقتصادی خود تعلل میورزد.
قائم مقام دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی افزود: بزرگترین فرار مالیاتی در حوزه اقتصادی دولت صورت میگیرد.
امانی با تأکید بر توجه بیشتر به بخش خصوصی در کشور گفت: بخش خصوصی در کشور توان شکوفا کردن اقتصاد ایران را دارد، به شرطی که دولت متعهد متکی به ظرفیتهای درونی کشور باشد.
وی ادامه داد: بهترین امکان همکاری دولت و بخش خصوصی در زمینه اقتصاد در اتاق بازرگانی فراهم است و اتاق بازرگانی میتواند نقش خوبی در شکوفایی اقتصاد و پیشرفت کشور داشته باشد.
قائم مقام دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی یادآور شد: دین مبین اسلام برای تمام شئونات زندگی انسانها برنامه دارد و اقتصاد نیز از این قاعده مستثنی نیست. خوشبختانه حوزههای علمیه نسبت به مبانی تئوریک اقتصاد اسلامی نظرات مختلفی داشته اند و این نظریات بررسی شده اما باید جرأت اجرای اقتصاد اسلامی را داشت. مردم ایران ولایی هستند و دغدغه اجرا شدن اقتصاد اسلامی را دارند.
امانی در ادامه با تأکید بر استفاده از ظرفیت شخصیتهایی که در اتاق بازرگانی حضور داشتهاند، اظهار داشت: استفاده از تجربیات فعالان اقتصادی و دقت نظر و اتحاد میتواند در برههای که تحریمهای ظالمانه علیه کشور صورت گرفته است، راهگشا باشد و باید به تجربیات افراد برجسته در علم اقتصاد به خصوص کسانی که در اتاق بازرگانی حضور داشته اند احترام گذاشت.
وی خاطرنشان کرد: شأن ملت ایران و مقاومتی که در طول 3 دهه انقلاب اسلامی در مقابل دشمنان نشان دادهاند وضعیت مناسبی را برای کشور فراهم کرده که اتاق بازرگانی میتواند نقش مؤثری در فراهم کردن ثبات اقتصادی داشته باشد.
قائم مقام دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه گفت: متأسفانه دولتها در طی سه دهه گذشته از ظرفیت اتاق بازرگانی و تجربیات شخصیتهای آن استفاده نکرده اند و متأسفانه تنها در جهت محو کردن آنها گام برداشته اند.
امانی در ادامه تأکید کرد: با کمک و همفکری صاحبان صنایع، تجار، بازرگانان و تمامی تولید کنندگان وصادرکنندگان و کسانی که برای اقتصاد کشور زحمت میکشند و استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی میتوان به دولت کمک کرد تا بر مشکلات اقتصادی فائق آید.
وی تصریح کرد: باید مسئولیتهای اقتصادی به بدنه جامعه منتقل شود و صاحبان صنایع و تجار و تولید کنندگان بهترین سفیرهای اقتصادی هستند که میتوانند در امور مختلف اقتصادی به کشور کمک کنند.
قائم مقام دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی ضمن تکریم و احترام کلیه بازرگانان، تجار، صاحبان صنایع، تولید کنندگان و صادر کنندگان تقاضا کرد خود را برای فعالیت در تمام ظرفیت اقتصاد کشور آماده کنند.
امانی همچنین با اشاره به نقش مردم در پویایی اقتصاد گفت: بزرگترین وظیفه مردم در مدل اقتصاد مقاومتی اصلاح الگوی مصرف است. مصرف کمتر به ویژه در محصولات خارجی و وارداتی منجر به کاهش واردات میشود تا سرمایه کشور بتواند بیشتر در خدمت تولید قرار گیرد.
وی افزود: دومین وظیفه مردم مصرف محصولات داخلی و ایرانی است زیرا این مسئله میتواند موجب شود تا تولید کنندگان داخلی نیز تقویت روند رو به رشد خود را با سرعت بیشتری ادامه دهند.
انتهایپیام/