سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جمال شورجه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

سینمای ما از آرمان و اهداف انقلاب اسلامی فاصله گرفته است/ فیلمسازان بدون پشتوانه علمی به سینما روی می‌آورند

«جمال شورجه» با انتقاد از مفاهیم و مضامین فیلم‌های سینمای ایران گفت: سینما با مفاهیم و آرمان‌های انقلاب اسلامی فاصله زیادی گرفته است، مورد پسند غربی‌ها واقع شدن افتخار ندارد.

جمال شورجه کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران گفت: همانطور که شاهدیم سینمای ما با اهداف، مفاهیم و آرمانهای انقلاب اسلامی فاصله زیادی گرفته است.

وی افزود: سینمای ما در سه بخش سرگرم کننده، سینمای انقلاب و سینمای مخاطب خاص در حال تولید فیلم است ولی در بخش سینمای عام و سرگرم کننده فیلمسازان متمایل به ساخت فیلم اجتماعی هستند  در حالی که هیچ دردی از انقلاب دوا نمی‌کنند و حتی بر زخم‌های انقلاب نمک می‌پاشند و آن را عریان ‌تر نشان می‌دهند.

شورجه تصریح کرد: فیلمسازان بدون پشتوانه مطالعاتی و علمی رو به این فیلم‌ها می‌آورند و با رویکرد‌های تلخ و گزنده و بدون نتیجه گیری درست و واقعی از مضامین و اتفاقات فیلم را با پایان باز رها می‌کنند چیزی که به ضرر سینمای ما است و باعث جذب مخاطب نمی‌شود.

تهیه کننده سینما در ادامه با انتقاد از فیلمسازی برای جشنواره‌های غربی گفت: این فیلم‌ها برای خوشامد در جشنواره‌های خارجی و فستیوال‌های خصوصی ساخته می‌شوند چون سفارشی است و بطور مستقیم و غیر مستقیم برای این جشنواره‌ها ارسال می‌شوند.  سینمای برتر ما هم سطحی‌نگر، ساده و کم عمق است و همین مسائل سینمای ما را بلاتکلیف کرده است.

وی با ابراز امیدواری از اعمال سیاست درست و بهبود اوضاع سینما گفت: با سیاستگذاری درست و مناسب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توان سینما را هدایت کرد که تکلیف سینماگران و مخاطبان روشن شود و مخاطب با شناخت فیلم مورد علاقه خود به سینما برود.

شورجه با انتقاد از بی برنامگی و بلا تکلیفی فیلم‌ها عنوان کرد: بخش عمده این مشکل به دلیل سیاست‌گذاری‌هایی است که در حوزه‌ی فرهنگ کشور صورت می‌گیرد، بسیاری از جوانان را  می بینیم که بدون شناخت و پشتوانه و زیرساخت فرهنگی لازم به سراغ فیلمسازی می‌روند و نمی‌توانند آن را به درستی به بار بنشانند و با چنگ زدن به موضوعاتی که درباره آن اطلاعات کامل ندارند باعث مخاطب گریزی می‌شوند که این موضوع در دراز مدت به ضرر سینما تمام می ‌شود.

وی با اشاره به اینکه سینما باید به سمت قصه گویی حرکت کند، بیان کرد: سینماگران فکر می‌کنند باید حتماً خودشان مولف باشند، در حالی که می‌توان با تکیه بر ادبیات غنی و کهن ایران و اسلام و استفاده از روایات و آیات دینی و ادبیات ملی و دینی از حرکت سینما به سمت پوچ گرایی و روشنفکری زدگی بی پشتوانه جلوگیری کرد در غیر این صورت ادامه این روند برای سینما خطرناک است.

شورجه بیان کرد: اگر سینماگران و فیلمسازان ما از فرهنگ ملی، انسانی و اسلامی استفاده کنند به طور حتم می‌توانند در مجامع بین المللی در جهان حرفی برای گفتن داشته باشند.  اگر هدفشان مورد پسند واقع شدن توسط جشنواره‌های سیاست زده غربی است این خیانت به سینما و کشور محسوب می‌شود.  اگر سینماگران از فرهنگ، باورها، عقاید، سنن، معماری و هنر اصیل خودمان استفاده کنند می‌توانند در دنیا حرف داشته باشد.

وی اظهار داشت: دین و کتاب ما موضوعات ارزنده برای بشر دارد که می‌تواند آثار پربرکت و موثری در جهان داشته باشد که این امر نیازمند سیاستگذاری حمایتی و هدایتی است باید فیلمسازان به خصوص جوانان فیلمساز را به سمت ساختن فیلم‌هایی با مضامین قرآنی و دینی تشویق کرد.

شورجه دانه پاشی جشنواره‌های غربی را موجب انحراف فیلمسازان و جوانان ما دانست و بیان کرد: وقتی جشنواره‌های غربی آگاهانه جوانان را به سمت ساخت فیلمهایی با موضوع سیاسی و تلخ منحرف کنند هیچ کدام از آثاری که اینگونه ساخته می‌شود موجب افتخار ما نیست. سینما گران باید از مایه‌‌های ارزشی کشور خودمان استفاده کنند.

شورجه با اشاره به فیلم "تک تیرانداز" بیان کرد: مسلماً این فیلم هم مثل فیلم‌های دیگر که نمونه آنها "آرگو" بود در جهت اهداف بلند مدت آمریکایی ها است.  فیلم آ‌رگو جایزه خود را از دست کاخ سفید و از دست خانم اوباما گرفت.

وی افزود: کلینت ایستوود با این فیلم جوامع غربی را به مبارزه با اسلام و مسلمانان تشویق می‌کند و ما تبعات این فرهنگ غلط آمریکا و غرب را در جامعه‌ی آمریکا می‌بینیم.  آمریکا خود را حامی بشر و آقای جهان می‌داند و با این گونه اقدامات در پی راه اندازی جنگ ادیان است.

وی تصریح کرد: این فیلم‌ها و طرح‌ها از مغز علیل فلج و مریض آمریکایی ها خارج می‌شوند که اتفاقاً نتیجه آن به اضمحلال درونی و تدریجی جامعه‌ آمریکا و جوامع غربی می‌انجامد، قرآن سوزی‌ها و اقدامات ضد اسلامی که انجام می‌گیرد باعث افزایش رویه آزادی و آگاهی خواهی مردم جهان خواهد شد.

وی با هشدار نسبت به اثرات مخرب فیلم‌های غربی بر جوانان جامعه گفت: وقتی جوانان این آثار سینمایی را از شبکه‌های اجتماعی دانلود می‌کنند و به تماشا می‌نشینند به طور حتم تأثیرات منفی خود را در دراز مدت بر‌آنها می‌گذارد.  باید با ساخت فیلم‌های ارزشی آثار تخریبی این فیلم را خنثی کنیم.

شورجه عنوان کرد: با مرور فیلم‌های ایرانی که در جهان پخش و با اقبال مواجه شد می‌فهمیم که می‌توان با ساخت فیلم‌های ارزشمند در مجامع جهانی نفوذ کنیم و چهره دیگری از انقلاب ، اسلام و ایران را نشان دهیم.

وی در پایان با اشاره به فیلم "محمد رسول الله (ص)" بیان کرد: اثر بسیار زیبایی که مجید مجیدی ساخت که به مقطعی از زندگی پیامبر گرامی اسلام می‌پردازد می‌تواند در ارائه چهره واقعی اسلام ناب پیامبر(ص) به خوبی عمل کند و توطئه‌های دشمنان را خنثی کند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.