سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ردپای عربستان در ناامنی‌های پاکستان

عربستان مدارسی به اصطلاح دینی در پاکستان ایجاد کرده است که محصلان همین مدارس عاملان اصلی ناآرامی‌های پاکستان هستند.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، با وجود افزایش انتقادها در پاکستان از دخالتهای عربستان، این دو کشور روابطی خوب و دیرینه دارند و کمک‌های مالی ریاض به دولت اسلام آباد همچنان ادامه دارد.

حمله طالبان پاکستان به مدرسه فرزندان نیروهای ارتش در پیشاور در دسامبر 2014 که بیش از 150 کشته برجا گذاشت و اکثر قربانیان کودک بودند، باعث شد که دولت اسلام آباد برنامه‌ای برای پایان دادن به حملات تروریستی  آماده کند و همچنین پیشنهاد داد که کنترل و نظارت بر مدارس به اصطلاح دینی بیشتر شود. 

رسانه‌ها و وزرای پاکستان به بررسی مساله تأثیر حمایت مالی عربستان از این مدارس به اصطلاح دینی در ناآرامی‌ها و خشونت‌های کشور خود می‌پردازند؛ که این امر باعث تیرگی روابط پاکستان و عربستان برای اولین بار خواهد شد.

" ریاض حسین پیرزاده " وزیر هماهنگی امور ایالت‌ها و دولت فدرال پاکستان چندی پیش دولت عربستان را به ناامن کردن کشورهای اسلامی متهم کرده بود که سفارت عربستان در اسلام آباد هفته گذشته در واکنش به این اتهام، مدعی شد که دولت متبوعش پس ازموافقت دولت اسلام آباد اموالی را به مدارس به اصطلاح دینی پاکستان اعطا می‌کند.  

وزارت خارجه پاکستان نیز اعلام کرد، افرادی که به صورت شخصی و غیررسمی اموالی را در اختیار مدارس دینی می‌گذارند، برای قطع کمک‌های اعطائی به گروه‌های تروریستی بیش از پیش تحت کنترل و نظارت خواهند بود.

هر چند وزارت خارجه پاکستان در بیانیه خود نام عربستان را ذکر نکرد ولی مضمون بیانیه بیانگر انتقاد تلویحی از عربستان بود.

عربستان همچنین به علت نابود کردن پرندگان نادر و در حال انقراض پاکستان نیز در معرض انتقادات شدید است زیرا شاهزادگان عربستانی در ایالت‌های جنوبی سند و بلوچستان پاکستان به شکار پرنده کمیاب هوبره می‌پردازند. 

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) هوبره را در لیست حیوانات رو به انقراض گنجانده است و دستگاه قضایی پاکستان نیز حکم ممنوعیت شکار هوبره را صادر کرده است ولی دولت اسلام آباد همچنان به شاهزادگان عربستان اجازه شکار چنین پرنده نادری را می‌دهند که این امر بیانگر ترجیح دادن روابط با عربستان بر منافع ملی و حفظ محیط زیست و طبیعت است.

تلگراف‌های درز یافته هیلاری کلینتون وزیر سابق امور خارجه آمریکا در سال 2009 حاکیست که دولت عربستان بزرگترین حاملی مالی گروه های تروریستی در جهان است.

در یکی از این تلگراف‌ها آمده است: طالبان و لشکر جهنگوی پاکستان جزء گروه‌های تروریستیِ برخوردار از حمایت‌های مالی عربستان هستند.

نواز شریف نخست وزیر کنونی پاکستان روابط بسیار مستحکمی با خاندان سلطنتی آل‌سعود عربستان دارد زیرا پس از اینکه پرویز مشرف حاکم نظامی وقت پاکستان وی را تبعید کرد ، مدت 10 سال مقیم عربستان بود.

دولت پاکستان سال 2014 اعلام کرد که کمکی مالی به ارزش یک و نیم میلیارد دلار از کشوری مسلمان و دوست دریافت کرده است که کارشناسان سیاسی معتقدند این کمک در واقع هدیه عربستان بوده است. 

نجم الدین شیخ وزیر خارجه پاکستان نیز اعلام کرد: اکثر حملات تروریستی پاکستان با کمک‌های مالی کشورهای دیگر اجرا می‌شود. 



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.