سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رهبر در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی:

رهایی از وابستگی بودجه دولت و درآمدهای نفتی از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است

رئیس سابق دانشگاه تهران گفت: رهایی از وابستگی بودجه دولت و درآمدهای نفتی از ویژگی‌های این اقتصاد است براساس اقتصاد مقاومتی باید نفت را به طور واقعی از بودجه حذف کرد و هزینه‌های دولت را کاهش دهیم وکاهش هزینه‌های دولت و ارزان اراره کردن دولت فقط فقط بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید را می‌طلبد.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های باشگاه خبرنگاران،‌ فرهاد رهبر رئیس سابق دانشگاه تهران در کنگره ملی اقتصاد مقاومتی با اشاره به مزایای اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد پویا است که همه افزایش اشتغال و هم افزایش تولید را در پی دارد.

وی همچنین افزود: مولفه‌های برای اقتصاد مقاومتی متصور هستیم که از آن جمله می‌توان به آینده ساز بودن، جهادی بودن، مردمی بودن واتکا به علوم دانش بنیان بودن را نام ببریم که اینها همگی جزو مولفه های اقتصاد مقاومتی است.

رهبر با اشاره به ضرورت تعامل در بحث اقتصاد مقاومتی با دنیا افزود: در اقتصاد کنونی نمی‌توان در کشور را بر روی اقتصادهای دیگر بست و باید اقتصادی داشته باشیم که مبتنی بر جهان بینی باشد و در یک فرایند عزت مدارانه با دنیا تعامل برقرار کنیم.

وی به تعریف اقتصاد مستحکم و مقاومتی پرداخت وعنوان کرد: اقتصاد مستحکم اقتصادی است که خود ترمیم باشد و خودکفا و شرایط آینده سازی و بسترسازی برای یک اقتصاد قوی را فراهم کند. این اقتصاد باید طوری تحلیل شود که شرایط آینده کشور با بسازد.

وی به ضرورت اجرای کامل اصل 44 در عملیاتی کردن سیاست‌های مقاومتی اشاره کرد و افزود: بدون اجرای کامل اصل 44 اقتصاد مقاومتی عملیاتی نمی شود در این بین باید اقتصاد بخش خصوصی را کامل شناخت و مسئولیت ها را به او سپرد البته اقتصاد بخش خصوصی امروز این ظرفیت را ندارد و باید این اقتصاد را آماده سازی کرد باید به بخش خصوصی این وظیفه محول شود تا در اقتصاد نقش فعال تری داشته باشد.

رهبر ادامه داد: اقتصاد مقاومتی اقتصاد متکی به نفت و فارغ از فساد است دولتی فراگیر نیست و به معنای کامل مردمی است این اقتصاد احیا کننده و مطابق با آمایش سرزمینی است این اقتصاد توانمند است و در مقابل رکود داخلی و خارجی منعطف می باشد.

رئیس سابق دانشگاه تهران به راهبردهای کلان و تفصیلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: راهبردهای تشکیل اقتصاد کلان و تفصیلی متشکل از اقتصاد مردمی به معنای واقعی نه به شکل خصوصی کردن اقتصاد کنونی است ما اقتصاد را خصوصی نکرده‌ایم فقط یک جابه جای خیلی ساده بوده است.

وی ادامه داد: رهایی از وابستگی بودجه دولت و درآمدهای نفتی از ویژگی‌های این اقتصاد است براساس اقتصاد مقاومتی باید نفت را به طور واقعی از بودجه حذف کرد و هزینه‌های دولت را کاهش دهیم وکاهش هزینه‌های دولت و ارزان اراره کردن دولت فقط فقط بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید را می طلبد.

رهبر در ادامه اذعان کرد: در این اقتصاد باید یک تعامل شرافتمندانه با دنیا داشته باشیم.

وی به مشکلات بخش خصوصی اشاره کرد و ادامه داد: بزرگ ترین مشکل بخش خصوصی کشور تغییر قوانین حوزه اقتصادی است که این بخش را در تصمیم گیری و برنامه ریزی برای آینده خود عاجز کرده است.

رهبر همچنین به لزوم استفاده از ظرفیت های بیکار و منفعل کشور اشاره کرد و گفت: منابع راکد باید با بخش تولید تلفیق شود امروز تولید کمتر از 30 درصد فعال است منابع مالی باید مابقی ظرفیت های خالی را تجهیز کند ما باید از موقعیت ژئوپولتیک خود به نفع احسن استفاده کنیم امروزه ایران را صلیب طلائی کمیاب دنیا می نماند ایران در منطقه ای قرار دارد که به لطف
وجود ذخایر استراتژیک توانایی پیشرفت های فوق العاده بیشتری را دارد.

وی در پایان به عوامل کمک کننده به اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: خوشه‌های تولیدی، تعامل با جهان، افزایش نظم بودجه دولت، اجرای سیاست‌های تمرکززای و اجرای مدیریت ریسک می تواند ما را در رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.