سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوبخت خبر داد

آغاز حذف یارانه ثروتمندان/ ماحصل افزایش نرخ بنزین صرف سرمایه گذاری در بخش نفت می‌شود

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور از حذف یارانه ثروتمندان خبر داد و گفت: طبق قانون از مدت‌ها قبل زمینه‌های حذف یارانه پردرآمدها در داخل و خارج از کشور آغاز شده بود ولی دلیلی برای رسانه‌ای کردن آن وجود نداشت.

 به گزارش خبرنگار اقتصادی  باشگاه خبرنگاران، نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دومین همایش ملی استاندارد‌های حسابداری بخش عمومی در پاسخ به این سوال که چه گروه‌هایی برای حذف از یارانه از سوی دولت شناسایی شده‌اند، گفت: نخست کسانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و افزایش قیمت‌ها شامل آنها نمی‌شود و همچنین کسانی که درآمد‌های بالا دارند که از سوی وزارت تعاون و رفاه در حال بررسی است.
 
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تاکید کرد: اگر این اقدام درست انجام شود این حذف‌ها با استرس در جامعه همراه نخواهد بود، زیرا اگر استرسی ایجاد شود بیش از همه برای اقشار کم‌درآمد خواهد بود.

وی  درباره‌ی مصوبه کمیسیون تلفیق برای حذف خانوارهای با درآمد بیش از دو میلیون تومان گفت: کمیسیون تلفیق در مجلس متنی را تصویب کرده، اما وقتی این تبدیل به قانون می‌شود که در صحن علنی مجلس تصویب شود. اما باید تاکید کنم که حذف خانوار‌های پردرآمد از مدت‌ها قبل در راستای تبصره 21 قانون بودجه شروع شده است که  فراتر از این بحث موضوع چگونگی استفاده از منابع هدفمندی یارانه‌ها است که امسال در بهداشت سرمایه‌گذاری شده که از محل ملی درآمد یارانه‌ها بوده است.
 
معاون رییس جمهور همچنین گفت: در حال حاضر قانون هدفمندی یارانه معطوف به دادن یارانه در بین مردم نیست، اما به دنبال حرکت در راستای اجرای خود قانون هستیم که باید حداکثر 50 درصد از منابع هدفمندی یارانه‌ها بین خانوار‌ها تقسیم شود و بخشی از آن در تولید، بهداشت و درمان هزینه شود.
برهمین اساس سال آینده دولت دو ماموریت جدید را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: 1300 میلیارد تومان برای تسهیلات ارزان‌ قیمت با سود حداکثر 10 درصد ارائه می‌شود که برای متقاضیان در شهرهای بزرگ 50 میلیون تومان به هر خانوار وام داده می‌شود که فاصله بین سود 10 درصدی و سود 21 درصد بانک‌ها را دولت تامین می‌کند. همچنین 100 میلیارد تومان هم در بخش اشتغال  به ویژه اشتغال نیروهای متخصص و تحصیل‌کرده هزینه می‌شود.

 رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی افزود: ما نیازمند تحول و بازنگری در زیرساخت‌های توسعه هستیم و باید بدانیم که با چه معیاری نظام حسابرسی را تحلیل کنیم.

نوبخت ادامه داد: ما برنامه ششم و هفتم توسعه در پیش داریم و باید از استاندارد‌هایی که در این همایش تبیین می‌شود سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استفاده کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همچنین درباره‌ی بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد هم گفت: نظام جدید بودجه‌ریزی از سال گذشته در کشور آغاز شده و ما نیاز داریم که در یک دوره‌ای بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد را دنبال کنیم. الان هم لایحه بودجه‌ای که در مجلس هست بر مبنای بودجه‌ریزی براساس عملکرد تهیه شده است، اما این طرح کامل نیست و باید در آینده توسعه پیدا کند.

وی همچنین گفت: استفاده از قیمت تمام شده در این موضوع اهمیت دارد و این همایش استاندارد‌های بخش عمومی و دولتی را مورد توجه قرار داده است و ره‌آوردهای آن برای سازمان مدیریت نقش مهمی دارد.

نوبخت اضافه کرد: با توجه به این‌که این نوع بودجه‌ریزی معطوف به نتایج است و بر فرآیند بودجه‌ریزی متمرکز نمی‌شود برایش مهم است که دستگاهی بتواند ماموریت خود را عملی کند، انضباط دریافت بودجه در این نوع بودجه‌ریزی اهمیت دارد، اما مهم‌تر از آن عملکرد و نتایج است که یک سازمان بتواند با بودجه‌ای که به آن تعلق می‌گیرد به اهداف خود دست پیدا کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همچنین با اشاره به بهره‌وری پایین در دستگاه‌های اجرایی گفت: بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی نرخ ناپذیرفتنی دارد و نشان می‌دهد که ما برای تخصیص بهینه بودجه برنامه‌ریزی کنیم.

محمدباقرنوبخت  با بیان اینکه اتخاذ دقت لازم در حذف یارانه خانوارهای با درآمد بالا استرس را از جامعه دور می‌کند اظهار داشت: حذف یارانه خانوارهای پردرآمد از مدت قبل در راستای تبصره 21 قانون بودجه 93 آغاز شد اما ضرورتی برای رسانه‌ای کردن آن وجود نداشت.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: حذف یارانه ایرانیان خارج از کشور از ماه ها پیش آغاز شده و کار حذف یارانه افراد با درآمدهای بالا با شناسایی وزارت تعاون و رفاه اجتماعی انجام می شود.
 
وی در خصوص چگونگی استفاده از منابع قانوهدفمندی گفت: 4 هزار و 800 میلیارد تومان برای ارزان کردن بخش بهداشت و درمان از منابع اجرای هدفمندی استفاده شده است.

وی ادامه داد: 50 درصد منابع هدفمندی باید بین خانوارها تقسیم شود و مابقی آن صرف افزایش تولید و بهبود بخش بهداشت و درمان شود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: سال آینده هزار و 300 میلیارد تومان برای تسهیلات ارزان قیمت از محل هدفمندی صرف خواهد شد .

به گفته وی در شهرهای بزرگ همانند تهران تسهیلات 50 میلیون تومانی برای خرید مسکن بانرخ 10 درصد پرداخت خواهد شد که فاصله 10 تا 21 درصدی نرخ سود این تسهیلات قرار است از محل هزار و 300 میلارد تومان پرداخت شود.

نوبخت همچنین از اختصاص هزار میلیارد تومان برای برنامه‌های اشتغال در سال آینده خبر داد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص افزایش نرخ بنزین در سال 94 گفت: بر اساس مصوبه دیروز محلس شورای اسلامی افزایش 5 درصدی فرآورده‌ها در دستور کار قرار گرفته که منابع حاصل از این افزایش صرف سرمایه‌گذاری بر بخش نفت خواهد شد.

انتهای پیام/



برچسب ها: یارانه ، صنعت ، تولید ، خانوار ، دهک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
hamzh
۲۰:۰۰ ۲۹ بهمن ۱۳۹۳
انشالله که قانون درست اجرا بشود وحق افراد بسیار کم درامد، ضایع نشود
ehsan
۱۹:۲۶ ۲۸ بهمن ۱۳۹۳
امیدوارم قانون درست اجرا شود
ایرانی
۱۵:۴۳ ۲۸ بهمن ۱۳۹۳
باسلام
درآمد سرپرست خانوار یا درآمد تجمیعی خانوار مورد نظر است
مبنای درآمد خانوار صرف نظر ازافراد تحت تکلف آنها می باشد یعنی خانوار یک یا دونفره باخانوار شش نفر ویا بیشتر از نظر ستاد هدفمندی (دولت) یکی است
لطفا" تعداد افراد را مد نظر قرار دهید