سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"زنانی" که در فوتبال مردان نقش دارند

چند سالی است شاهد آن هستیم که زنان در بسیاری از زمینه ها از جمله بخش های مدیریتی، فنی، پزشکی، قضاوت و سایر عرصه های اجرایی وارد فوتبال مردان شدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،امیر ابراهیمی می گوید: انگلیسی ها که خود را ابداع کننده ورزش فوتبال می دانند، زنان را در قلمرو فوتبال به عنوان جنس دوم معرفی کرده و آنان را با تکبری مردانه مورد اشاره قرار می دهند. آن ها فوتبال را به عنوان ورزش مردان نام گذاری کرده اند و معتقدند فوتبال از دل حاکمیت مردان در سطح قانون گذاری و اجرایی در آمده و به همین دلیل، این ورزش باید برای مردان و در خدمت به آن ها به کار گرفته شود.

بهترین فرصت برای زن ها در دوران جنگ جهانی اول به وجود آمد، جایی که مردان به علت درگیری در میدان جنگ در جامعه حضور کمتری داشتند و زنان این فرصت را پیدا کردند تا با تشکیل چند باشگاه و استفاده از ورزشگاه هایی که حالا خالی از مردان شده بود، به انجام این ورزش بپردازند.

اما از حدود یک دهه پیش، پای زنان به این بازی مردانه باز شده است. چند سالی است شاهد آن هستیم که زنان در بسیاری از زمینه ها از جمله بخش های مدیریتی، فنی، پزشکی، قضاوت و سایر عرصه های اجرایی وارد فوتبال مردان شدند.

از حدود ده سال قبل بود که زنان در لیگ برتر انگلیس، بوندس لیگای آلمان و همچنین در فوتبال باشگاه های اتریش، سوئیس و بلژیک به عنوان کمک داور وارد دنیای قضاوت فوتبال مردان شدند؛ قضاوت هایی که مورد اعتراض بسیاری از تیم ها واقع شد اما به تدریج و با پررنگ تر شدن حضور زنان در این عرصه، شاهد کاهش تنش و اعتراض در این زمینه هستیم به طوری که هم اکنون در بعضی از مسابقات حساس فوتبال باشگاهی در کشورهای مختلف از حضور کمک داور زن استفاده می شود.

لبته زنان نیز با عملکرد خوبی که از خود نشان دادند، راه را برای حضور بانوان حتی به عنوان داور وسط هموار نموده اند.

این حضور تنها به قضاوت محدود نشد، به طوری که خانم ژاک اوتلی نخستین زنی نام گرفت که پس از سی و دو سال پخش برنامه فوتبال لیگ انگلیس در شبکه تلویزیونی بی بی سی، اجازه یافت دیداری را در این لیگ گزارش کند.

وی در آوریل سال ۲۰۰۷ بازی بلک برن و فولهام در لیگ برتر را گزارش کرد که رسانه ها این رخداد را حادثه ای نامتعارف نامیدند تا جایی که خانم اوتلی مجبور شد کار گزارشگری را کنار بگذارد و به عنوان خبرنگار ورزشی فعالیت خود را در زمینه فوتبال  ادامه دهد.

جالب است بدانید در ایران نیز سابقه دارد که یک بانو، فوتبال مردان را از شبکه رادیویی ورزش گزارش کرده باشد. خانم زهره هاشمی تنها زنی بود که مسابقه فوتبال لیگ برتر ایران بین تیم های استقلال و صبا را به طور زنده از رادیو ورزش گزارش کرد.

امروزه بسیاری از باشگاه ها در راس تیم مدیریتی و فنی خود از بانوان استفاده می کنند. به طور مثال باربارا برلوسکونی و روزلا سنسی دو بانویی هستند که چند سال به عنوان مدیر در باشگاه های میلان و رم مشغول به فعالیت بودند و تصمیمات  مهمی را نیز برای این دو باشگاه مشهور فوتبال ایتالیا اتخاذ کردند. همچنین تنی چند از زنان به عنوان مربی یا سرمربی عهده دار مسئولیت فنی در برخی تیم های مردان شدند.

هلنا کاستا سرمربی سابق تیم ملی بانوان ایران نیز یکی از این زنان بود که به عنوان سرمربی  تیم فوتبال کلرمون در لیگ دسته دو فرانسه انتخاب شد و مدتی به فعالیت مربی گری پرداخت.

نام چند زن در کادر آنالیز و پزشکی باشگاه ها نیز به چشم می خورد. یکی از این افراد، خانم «اوا کارنیرو» است که اکنون در باشگاه پرطرفدار چلسی مشغول به کار است و به گفته بازیکنان چلسی او از ماهرترین پزشکانی می باشد که تا به حال داشته اند. قطعا حضور اوا کارنیرو بر روی نیمکت این تیم لندنی به عنوان پزشک نشان از توانایی بالای وی دارد.

/انتهای پیام


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.