به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سهشنبه در دیدار «اجیت کومار دوال» مشاور عالی امنیت ملی هندوستان، با اشاره به روابط خوب و جایگاه تاثیرگذار و قدرتمند ایران و هندوستان در منطقه، افزود: تهران و دهلی نو میتوانند با همکاری و تشریک مساعی به توسعه دو کشور و منطقه کمک کنند.
رییس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر ضرورت همکاریهای دو جانبه و چندجانبه در جهت تامین ثبات و امنیت در کل منطقه، گفت: تهران از گسترش بیش از پیش همکاریها با دهلی نو با هدف استقرار و تقویت صلح و امنیت منطقه استقبال می کند.
رییس جمهوری با اشاره به این که اراده ایران مبتنی بر افزایش مناسبات فی ما بین است، ابراز امیدواری کرد که سفر مشاور عالی امنیت ملی هندوستان به ایران منجر به تعمیق روابط مثبت دو کشور و تسریع همکاری در عرصه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی شود.
روحانی به زمینه های همکاری مشترک در توسعه بنادر، احداث کریدور شمال – جنوب، پتروشیمی، فولاد، صنعت، داروسازی، تجهیزات پزشکی و همکاری های علمی و تحقیقاتی اشاره کرد و خواستار بهره گیری از همه ظرفیت ها برای توسعه مناسبات دوجانبه شد.
رییس جمهوری با اشاره به افزایش ظرفیت بندر چابهار برای پذیرش کشتی های بزرگ، اجرای پروژه راه آهن چابهار – زاهدان و تبدیل بندر جاسک به یکی از بنادر مهم صادرات نفتی، آمادگی کشورمان را برای همکاری نزدیک تر با بخش خصوصی هندوستان اعلام کرد.
ایران و هند توانایی دستیابی به مراحل بالاتر همکاریها را دارند مشاور عالی امنیت ملی هندوستان نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه ایران نزد مسوولان عالی رتبه و مردم کشورش گفت: قاره آسیا در آینده پیش رو نقش بسزایی در تحولات بین المللی خواهد داشت و ایران به همراه کشورهای نظیر چین و هندوستان باید نقش خود را عرصه های اقتصادی و سیاسی به خوبی ایفا کنند.
اجیت کومار دوال با بیان این که دهلی نو به دنبال تعمیق روابط با تهران از طریق بهره گیری همه ظرفیت ها و راهکارهاست، اظهار داشت: خوشبختانه رییس جمهوری اسلامی ایران از طرح کلی و جزئیات مناسبات دوجانبه به خوبی آگاه است و لذا می توان به دنیا و مردم دو کشور در عمل نشان داد که ایران و هندوستان توانایی دستیابی به مراحل بالاتری از همکاری های تنگاتنگ را دارند.
مشاور عالی امنیت ملی هندوستان با تجلیل از عملکرد دولت ایران در توسعه سریع بندر چابهار و تبدیل بندر جاسک به منطقه صنعتی، گفت: بخش خصوصی هندوستان علاقمند است در طرح های این مناطق مشارکت و در حوزه های مختلف و انتقال دانش علمی و فناوری های جدید سرمایه گذاری کند.
وی تصریح کرد: چابهار می تواند کریدور شمال به جنوب منطقه باشد و با توجه به مزایای آن، دهلی نو به این بندر، به عنوان اتوبان توسعه سریع روابط نگاه می کند.
انتهای پیام/