دکتر نصیر دهقان پزشک و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت: انجیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است. انجیر تعرق بدن را زیاد میکند. همچنین چاق کننده است و برای آنهایی که میخواهند وزن اضافه کنند و یا بیمارانی که دورهی نقاهت خود را میگذرانند، بسیار مفید است.بدین منظور میتوان آن را با شیر سویا مخلوط و بین غذا میل کرد.
وی افزود: انجیر یبوست را برطرف میکند و یکی از بهترین میوهها برای تمیز کردن رودهی بزرگ و رفع یبوست است. در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده میکردند.
برای درمان ناراحتیهای سینه، حدود بیست گرم خرما، عناب، انجیر خشک و مویز را با هم مخلوط و آسیاب کنید، سپس این پودر را با یک لیتر آب بجوشانید تا حجم آن به نصف برسد. از این جوشاندهی میتوان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.
جوشاندهی انجیر خشک، درمان کنندهی التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذات الریه، ذات الجنب، سرخک، مخملک و آبله میباشد.
وی گفت: برای درست کردن این قهوه، انجیر را ابتدا بو دهید و سپس آن را آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید. سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است. برای تهیهی این سوپ، انجیر کمی نارس را با گوشت بپزید. همچنین برای برطرف کردن ورم گلو، پنجاه گرم انجیر زرد را در پانصد گرم شیر بریزید و مدت پانزده دقیقه بگذارید بجوشد. سپس آن را قرقره کنید و مقداری از آن را نیز بنوشید. (میتوانید آن را با عسل هم شیرین کنید.)
دهقان در خصوص تاثیر انجیر در بیمان قندی تصریح کرد: انجیر برای آنهایی که قند خونشان پایین میآید و یک باره احساس ضعف میکنند، مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در رودهی کوچک جذب میشود.
وی ادامه داد: انجیر در معالجهی بیماریهای پوستی مؤثر است. اما این نکته مهم است که
انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند، باید انجیر را با گردو بخورند.
زیاده روی در مصرف انجیر، تولید نفخ شکم و اسهال میکند و برای چشم نیز مضر است.
انتهای پیام/