سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمدیان در نشست خبری اعلام کرد:

6 میلیارد تومان برآورد اولیه اتمام دارالفنون / نقش شهدای معلم در آموزش و پرورش

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش گفت:6 میلیارد تومان برای تکمیل دارالفنون برآورد اولیه شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام و المسلمین محی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌الدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز (شنبه) به مناسبت سالروز شهادت امیر کبیر در دارالفنون برگزار شد با اشاره به ایجاد تالار جشنواره‌های آموزش و پرورش و تالار ضیافت شخصیت‌های بین‌المللی در دارالفنون، اظهار کرد: در حال حاضر 6 میلیارد تومان برآورد اولیه برای اتمام دارالفنون محاسبه شده است و در صورتی که قرار باشد مجموعه دارالفنون تا سال 95 بازسازی و مرمت شود، به 12 میلیارد تومان هزینه نیاز است.

وی در ادامه افزود: از سه سال گذشته این مجموعه تحویل سازمان پژوهش به عنوان یک مرکز یادگیری و یاددهی شد و در این راستا هماهنگی‌هایی با سازمان میراث فرهنگی و سازمان نوسازی انجام شد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدیان همچنین گفت: در راستای این همگرایی جلسه شورای مدیران و جلسه شورای سیاست گذاری و شورای مدیران با وجود معاون میراث فرهنگی برگزار شد همچنین قبل از انجام این نشست نیز جلسه‌ای با مسئولان میراث فرهنگی داشتیم و مقرر شد تا دوسال آینده دارالفنون احیا شود. البته این آغاز کار است و ما باید غرفه‌ها و تالارها را توسعه دهیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اعتباری حل شده است و ما نیازمند طرح جامع برای دارالفنون هستیم تصریح کرد: در سال‌های اخیر میان کارشناسان سازمان نوسازی و میراث فرهنگی بر مفهوم مرمت و مقاوم سازی اختلاف نظرهایی وجود دارد به این معنا که سازمان نوسازی معتقد است مرمت بدون مقاوم سازی ضرر دارد و کارشناسان میراث فرهنگی نیز بر این عقیده هستند که حس کالبد بنا از ضرورت‌ها است. البته هر دو سازمان حق دارند اما برای اینکه به یک نقطه بهینه برسیم طرح‌های ارائه شده به شورای فنی میراث ارسال شده و تا دوهفته آینده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه منابع مالی در آموزش و پرورش تامین شده است گفت: برخی از دستگاه‌ها ازجمله میراث فرهنگی تمایل دارند در این زمینه به ما کمک کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محمدیان با بیان اینکه تکمیل ضلع جنوبی دارالفنون رو به اتمام است افزود: حفظ هویت تاریخی تالار از ضرورت‌ها است و با توجه به اینکه نوع مرمت بنای تاریخی از جنس منیاتورکاری است بنابراین باید به حساسیت و دقت کافی مرمت و بازسازی اتفاق افتد.

وی با اشاره به اینکه برآورد اولیه برای اتمام دارالفنون 6 میلیارد تومان است گفت: برای تکمیل دارالفنون  تا سال 95، 12 میلیارد تومان اعتبار لازم است. البته ما چند سال که این بودجه را پیش‌بینی کرده‌ایم که در صورت رفع موانع کارشناسی در بودجه مشکلی نداریم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به چاپ کتابنامه‌ای از اساتید و فارغ التحصیلان‌ دارالفنون در پایان تاکید کرد: در صدد تاسیس یک سازمان مردم نهاد برای حمایت از دارالفنون هستیم.

ابوطالب حافظی دبیر ستاد سیاست‌گذاری دارالفنون در ادامه نشست گفت: در جلسه شورای معاونین وزارتخانه وزارت آموزش و پرورش در تاریخ 8/6/93 در این خصوص داشتیم که وزیر آموزش و پرورش در این جلسه موظف شد که تا دوسال‌آینده کار مرمت و بازسازی مدرسه دارالفنون باید به اتمام برسد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه از ظرفیت سایر دستگاه های خارج از آموزش و پرورش نیز در این زمینه بهره مند می‌شویم گفت: خوشبختانه شهرداری نیز برای تکمیل دارالفنون وارد عمل شده به طوریکه قول یک میلیارد تومان از منابع سال 93 را برای بازسازی دارالفنون ارائه کرده است.

حافظی از ایجاد نمایشگاهی از سیر تاریخ آموزش و پرورش ایران خبر داد و افزود: با همکاری میراث فرهنگی سر در اصلی دارالفنون را احیا کرده‌ایم.

دبیر ستاد سیاست‌گذاری دارالفنون در پایان گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته با سازمان نوسازی هفته معلم سال 94 بر اساس توافق سازمان نوسازی سالن اجتماعات امیر کبیر را به مرحله افتتاح می‌رسانیم.

*نقش شهدای معلم در آموزش و پرورش

حجت الاسلام و المسلمین محمدیان در ادامه با اشاره به اینکه امیر کبیر دارالفنون را بنا نهاد گفت: همزمان با ساخت دارالفنون برخی از کشورها نیز دوران رشد خود را آغاز کرده بودند و از مردان بزرگ خود تقدیر می‌کردند در حالی که در کشور ما مردان بزرگ مغلوب سلاطین بودند.

حجت الاسلام و المسلمین محمدیان ادامه داد: امروز در دارالفنون که یکی از آثار بیاد ماندنی امیر کبیر است جمع شده ایم و امیدواریم این مرکز مجددا به رونق سابق خود بازگردد و بازسازی آن به اتمام برسد و به نوعی مرکز اسناد و تاریخ آموزش و پرورش کشور باشد و به تعبیری نظام تعلیم و تربیت شناسنامه خود را در دارالفنون رقم زند.

وی با بیان اینکه دستگاه آموزش و پرورش مدیون شهدای معلم و دانش آموز است افتتاح خانه معلمان و دانش آموزان‌ شهید همزمان با سالروز شهادت امیر کبیر به این علت است که شهدا در امتداد هم حرکت می‌کنند.

حجت الاسلام و المسلمین محمدیان ادامه داد: شهدای معلم از جمله رجایی، باهنر، بهشتی، موسوی دامغانی و سلیمی جهرمی و . . .   در آموزش و پرورش و تاریخ دفاع مقدس نقش اساسی داشتند.

وی در پایان گفت: برخی از معلمان شهید نیز همچون شهید همت فرمانده لشکر،‌ گردان و تیپ بوده‌اند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.