سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«مجید مجیدی» در نشست رسانه‌ای فیلم «محمد رسول الله»:

بازیگران «محمد رسول الله» در دنیا خواهند درخشید / پژوهش‌ از منابع شیعه و سنی / دعوت از تمام جهان اسلام برای همکاری

کارگردان فیلم سینمایی «محمد رسول الله» گفت: ما در ساخت این فیلم تمام تلاشمان را بر این قرار دادیم که هیچ گونه اختلافی بین دیدگاه‌های شیعه و سنی ایجاد نشود و پاسخی به روایت‌های ناروا نسبت به اسلام و پیامبر باشد.

به گزارش خبرنگار سینما باشگاه خبرنگاران، نشست رسانه‌ای فیلم «محمد رسول‌الله» امروز در حاشیه‌ی بازدید اصحاب رسانه از لوکیشن این اثر در شهرک سینمایی قم با حضور عوامل این فیلم سینمایی برگزار شد.

مجید مجیدی، کارگردان پروژه سینمایی محمد رسول‌الله پس از تبریک ولادت پیامبر(ص) و خوش آمد به اصحاب رسانه گفت: از دیدن عوامل و بازیگران فیلم در این جمع خوشحالم.

وی پس از تشکر از رئیس وقت بنیاد مستضعفان گفت: مسئله‌ای که مربوط به پوشش و حجاب بازیگران در این فیلم شد با توجه به شرایط تدارکاتی برای آن دیده شد و برای حضرت آمنه مادر پیامبر و حلیمه دایه حضرت محمد پوشش‌های مناسب در نظر گرفته شده است.

مجیدی در خصوص بازیگران این فیلم سینمایی بیان کرد: در حوزه بازیگری توانمندی‌های زیادی را در کشور شاهد هستیم، بازیگران این فیلم در دنیا خواهند درخشید. شما در فیلم متوجه درخشش این بازیگران خواهید شد.

وی تصریح کرد: نظرسنجی و مطالعه زیادی انجام گرفته است؛ با توجه به قرائت‌های مختلفی که از زندگی پیامبر انجام می‌شود و اهانت‌هایی که به ساحت مقدس پیامبر(ص) در جهان صورت می‌گیرد روشنگری در زمینه معرفی اسلام و شخصیت والای پیامبر(ص) باید از طریق هنر و سینما انجام شود.

کارگردان فیلم «محمد رسول‌الله» افزود: هدف از قرائت زندگی پیامبر که در این فیلم از کودکی تا سن 12 سالگی را شامل می‌شود ایجاد وحدت بین شیعه و سنی است؛ ما در این فیلم مطالعه و پژوهش‌های زیادی انجام دادیم و از علمای شیعه و سنی در این خصوص اطلاعاتی زیادی گرفتیم.

وی در خصوص فیلم محمد رسول‌الله ساخته مرحوم مصطفی عقاد، گفت: در طول تاریخ اسلام تنها یک فیلم آن هم در حدود 50 سال پیش در مورد شخصیت پیامبر(ص) ساخته شده که آن هم با وجود بازی آنتونی کوئین، بازیگر فقید آمریکا که برای جهان اسلام خوش‌آیندتر از سینما و جهان غرب است ساخته شده و تولید اثر در این زمینه فقط به یک فیلم، محدود شده بود .

مجیدی ، با اشاره به اینکه در این فیلم سینمایی از بازیگران ایرانی استفاده شده است گفت: با وجود بازیگران توانمند ایرانی نیازی برای به خدمت گرفتن بازیگران خارجی نبود. بازیگران ما آن قدر قدرتمند  هستند که در عرصه‌های بین‌المللی همیشه مطرح هستند و جایزه دریافت می کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: ما در ساخت فیلم سینمای محمد (ص) تمام تلاشمان را بر این قرار دادیم که هیچ گونه اختلافی بین دیدگاه‌های شیعه و سنی ایجاد نشود و پاسخی به روایت‌های ناروا نسبت به اسلام و پیامبر باشد.


مجیدی، افزود: ما این مسئله را مورد بررسی قرار دادیم که چه شرایطی به وجود آمده بود که باعث شد اسلام ظهور کند و چه نیازی به ظهور یک دین به این شکل در آن زمان وجود داشته است.

وی بیان کرد: خوب است که اسلام نسبت به ذات مقدس پیامبر(ص) و دین حساسیت دارد؛ وقتی که به ساحت حضرت پیامبر(ص) توهین می شود ما فقط در حد عکس‌العمل و آتش زدن پرچم دشمن بسنده می کنیم تا کی باید عکس‌العمل نشان دهیم و فقط احساساتمان را بروز دهیم؟ باید در این زمینه روشنگری کرد و با تولید آثار در زمینه اسلام و شخصیت پیامبر(ص) از طریق هنر و سینما اقدام کنیم. من از تمام جهان اسلام دعوت به همکاری می‌کنم.

کارگردان فیلم سینمایی «محمد رسول‌الله» افزود: با بیان اینکه این فیلم سختی‌ها و مشکلات زیادی برای تولید داشته است گفت: ما خوشحالیم که می توانیم یک قرائت زیبا از اسلام و زندگی پیامبر(ص) داشته باشیم.

مجیدی اظهار داشت: در غرب در خصوص زندگی پیامبران مختلف فیلم‌هایی با هزینه‌های سنگین ساخته می شود که هیچ شباهتی به زندگی و شخصیت آن پیامبران ندارد و صرفا با سیاست‌های خاص غرب تولید می شود، ولی ما در اسلام و برای ساخت فیلمی در خصوص شخصیت والای پیامبر(ص) از محدود کردن هزینه‌ها صحبت می کنیم؛ باید برای معرفی و شناساندن اسلام و پیامبر هزینه کرد.

وی با انتقاد از نگرانی‌های برخی از اهالی تسنن گفت: نگرانی شیعیان به اندازه اهل سنت و حتی از آنها بیشتر است. به جای نگرانی‌ها و دلواپسی‌های بی مورد در این خصوص با همدیگر همکاری کنیم، عده‌ای هنوز فیلم را ندیده‌اند شروع به تخطئه و نقد فیلم کرده‌اند؛ من از آنها دعوت می کنم که اول فیلم را ببینند و سپس با صحبت و گفتگو نسبت به این فیلم با گفتگو مشکلات را حل کنیم.

مجیدی، با بیان اینکه نام کامل این فیلم «محمد رسول‌الله» است؛ گفت: بخش اعظم این فیلم به کودکی پیامبر بر‌می‌گردد و قسمتی هم که حدود 20 دقیقه است، روز آخر محاصره شعب ابی‌طالب را نشان می دهد؛ ولی کلیت فیلم به قبل از ولادت پیامبر(ص) تا سن 12 سالگی مربوط می شود. قصد ما این بوده است که این شهرک به شهرک سینمایی جهان اسلام تبدیل شود.

وی در خصوص توزیع فیلم در محافل جهانی گفت: از سوی کمپانی‌های مختلف خارجی پیشنهاد برای پخش این فیلم در کشورهای مختلف از جمله آمریکا دریافت شده است که هنوز ما تصمیمی در این رابطه نگرفته‌ایم و در صورت اخذ تصویب توسط روابط عمومی فیلم به اطلاع می رسد. تمام تلاشمان این بود که این فیلم در ایام مقدس ولادت پیامبر(ص) به نمایش در آید.

مجیدی، خاطر نشان کرد: ما سعی داریم حرف‌ها شفاف و راحت گفته شود ابعاد این کار در ابعاد جهانی است و ما از بهترین‌ها استفاده کردیم نمونه آن صحنه ابرهه است که ما این صحنه را در حد سینمای جهانی تولید کردیم.

وی بعد غافلگیر کننده فیلم را بازیگران آن دانست و گفت: از اصحاب رسانه انتظار داریم حقایق را در خصوص این فیلم انعکاس دهند و درگیر حواشی نباشند.

مجیدی، در پایان گفت: یکی از توفیقاتی که در این پروژه داشتم حس اعتماد مقام معظم رهبری و مراجع و علمای کشور بود که نمی دانم چگونه آن را پاسخ دهم مقام معظم رهبری از این پروژه عظیم بازدید کردند و صحبتهای بسیار شنیدنی و گسترده‌ای داشتند که در زمان مناسب آن ارائه خواهد شد.

صادقیان، رئیس شرکت نور تابان که در این پروژه همکاری داشت بیان کرد: امیدوارم که حضرت محمد رسول‌الله شفاعت ما را در این دنیا و آخرت بفرماید و این قدمها توشه آخرت ما باشد.

وی ادامه داد: بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در این زمینه سرمایه‌گذاری و همکاری داشته است، قرار بود این پروژه در خارج از کشور انجام شود اما برای تقویت سینما، بنیاد مستضعفان سرمایه گذاری را برای ساخت شهرک سینمایی پیامبر اعظم انجام داد؛ هدف از ساخت این شهرک تنها این پروژه نبوده و قصد و هدف بنیاد مستضعفان و شهرک نور تابان قسمت‌های دوم و سوم این پروژه و پروژهای دیگر در خصوص تاریخ اسلام بوده است.

صادقیان با بیان اینکه طراحان این پروژه آقای خیرخواه و شاه‌ابراهیمی، بودند گفت: کلیسای بحیرا با سرمایه‌گذاری 69 میلیارد ریال طراحی شد و برای سایر قسمتها در شهر مدینه و مکه نیز به صورت جداگانه مبالغی صرف شده است؛ این سرمایه‌گذاری صرفا برای این فیلم نبوده و برای تولید فیلمهای دیگر نیز در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه اجاره کردن لوازم و تجهیزات هزینه زیادی را در برمی گرفته گفت: ما تجهیزاتی را استفاده کردیم که در داخل سینمای ایران وجود نداشت ولی با خرید این تجهیزات برای اهداف بلند از آنها استفاده خواهد شد.

صادقیان با بیان اینکه کلیه ساخت و سازها در این شهرک حدود یکسال به طول انجامید گفت: خوشحالیم که در سال اقتصاد و فرهنگ گام کوچکی را به عنوان یک محصول فرهنگی برداشته‌ایم. کار فیلم برداری از سال 91 شروع شده و ما برای اینکه مزاحمتی برای مناطق اطراف نداشته باشیم آنها را خریداری کرده‌ایم؛ این فیلم علاوه بر بار فرهنگی از نظر اقتصادی نیز در دراز مدت سودمند بوده است.

وی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی طی دو ماده 6 و 8 برای محصولات فرهنگی باید به دولت کمک کند گفت: این بنیاد کاری به جز وظیفه خود در این زمینه انجام نداده است.

محمدمهدی حیدریان،‌ مدیر پروژه گفت: شهرک سینمایی پیامبر محلی است که شما در ظاهر اثری از سیم کشی و تجهیزات برقی در آن نمی بینید اما تمام امکانات در آن فراهم است.

وی در ادامه گفت: ما اساسا در ابتدای کار برای جلوگیری از اعمال سلایق مختلف از سرمایه‌گذاری کشورهای اسلامی استفاده نکرده‌ایم؛ این دومین تجربه برای ساخت فیلم در مورد زندگی پیامبر(ص) در جهان اسلام و برای ایران اولین تجربه بود؛ ما دغدغه سرمایه‌گذاران مختلف را از فیلم حذف کردیم و اولین تجربه را به این شکل تولید کردیم.

وی در پایان گفت: مجیدی، کارگردانی است که وجهه‌ی جهانی دارد و مطالعه و دانش را در زمینه پیامبر داشته است؛ هیچ کس بهتر از ایشان نمی توانست برای ساخت این فیلم موثر باشد.

جلیل رسولی، خطاط نام نوشت فیلم «محمد رسول‌الله» بیان کرد: یک سال و نیم قبل برای داوری نام نوشته‌ی «محمد رسول‌الله» دعوت شدم. من به خاطر تبرّک نام پیامبر شرکت در هیئت داوری را پذیرفتم؛ پس از داوری آثار چون هیچ کدام مورد انتخاب داوران قرار نگرفت از هیئت داوران درخواست شد در این طرح شرکت کنند؛ به نظر من طراحی خطی که مناسب زمان و این فیلم باشد بسیار سخت بود.

وی با بیان اینکه سالها هنر خوشنویسی را انجام داده است گفت: من به حضرت رسول(ص) متوسل شدم و از ایشان خواستم که به من کمک کند؛ یک روز به ذهنم رسید و یک مرکب قهوه‌ای را تهیه کردم و با انگشت طرح را ایجاد کردم پس از اینکه حرکت اول را انجام دادم احساس کردم که انگشتم و سپس تمام بدنم به لرزش در آمده است؛ پس از پایان کار فهمیدم که این همان چیزی است که باید انجام می شد و پس از طراحی اسم، احساس آرامش کردم.  برای من باعث افتخار است که خط من بر پیشانی این فیلم نقش می بندد.

گفتنی است؛ در حدود 20 دقیقه تصاویری از روند ساخت شهرک پیامبر اعظم و در ادامه سکانس‌های فیلم محمد رسول‌الله به نمایش در آمد و پس از پایان نشست اصحاب رسانه به بازدید از شهر مدینه دعوت شدند.


انتهای پیام/ اس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سلیمان یوسفی نیا
۱۴:۰۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۳
باسلام :استادمجیدمجیدی کارگردان معنوی ودلسوز...

ساختن فیلم محمد رسوال الله (ص)فقط لیاقت وتوانمندی کارگردان ایرانی چون شمارامی خواهد.