سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لزوم برنامه‎ریزی برای فعالیت‌های گسترده در آب‌های عمیق

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: امیدواریم با انجام برنامه‌ریزی در حوزه فعالیت در زمینه آبهای عمیق، بودجه کم کشور در این بخش را به بهترین نحو مورد استفاده قرار دهیم.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از  روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی از ابتدای سال جاری اقدام به تدوین نقشه راه فناوری های دریایی کشور کرده است. این نقشه راه شامل 6 حوزه اصلی دریایی ائم از حوزه شیلات، فراساحل،کشتی سازی، گردشگری دریایی، محیط زیست و بنادر می شود که حوزه فراساحل و مدیریت فناوری های آب های عمیق یکی از مهمترین این حوزه هاست. وزارت نفت با همکاری ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به تدوین نقشه راه فناوری های فراساحل کرد که همایش نقشه راه اکتساب فناوری های تولید تجهیزات اکتشاف، حفاری، استخراج، بهره برداری و انتقال منابع هیدروکربوری آب های عمیق در راستای تدوین نقشه راه فناوری های بخش فراساحل در حوزه دریا بود. 

این همایش با حضور دکتر علی اصولی مدیر عامل شرکت نفت خزر، دکتر محمد ابراهیم شفیعی مدیر کل معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت، دکتر محمدسعید سیف، دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از کارشناسان حوزه نفت و دریا به بررسی ابعاد فعالیت در حوزه آب های عمیق پرداخت. 

سیف در این نشست با بیان اینکه در حوزه مذکور تا کنون اطلاعات گوناگونی جمع آوری شده است و زمینه‌های فعالیت در حوزه آبهای عمیق در حال فراهم سازی است، گفت: متوسط عمق اقیانوس‌های جهان 3800 متر است و عمیق ترین اکتشافاتی که در اقیانوس ها صورت گرفته تا عمق 3000 متر بوده است. جهان هنوز به فعالیت و حفاری تا عمق متوسط اقیانوس ها نیز دست پیدا نکرده است. 
وی همچنین تصریح کرد: حفاری در آبهای عمیق از حیث مالی بسیار هزینه بر است و حفاری در این عمق هزینه تولید بشکه های نفتی را نیز افزایش می دهد. البته ناگفته نماند که فعالیت در این حوزه پیچیدگی خاص خود را دارد. 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ادامه داد: ضرورت فعالیت در حوزه آبهای عمیق ضرورتی ایجاد کرد تا کارگروهی تشکیل و برای کار در این حوزه جوانب در نظر گرفته شود. اما نتیجه اطلاعات جمع آوری شده باید توسط کارشناسان و صاحب نظران مورد بررسی قرار گیرد. 

سیف با اشاره به اهمیت توجه به حفاری در آب های عمیق بیان کرد: از صاحبنظران انتظار می رود در قالب کمیته های تخصصی، اطلاعات گردآوری شده را در ابتدا مورد نقد قرار دهند و سپس به تعیین اولویت ها برای فعالیت در حوزه آبهای عمیق بپردازند. در نهایت روش های مختلف برای دستیابی به فناوری ها در حوزه آبهای عمیق را ارائه کنند. 

وی در ادامه بیان کرد: امیدواریم با انجام برنامه ریزی در حوزه فعالیت در زمینه آبهای عمیق، بودجه کم کشور در این بخش را به بهترین نحو مورد استفاده قرار دهیم و در واقع با انجام برنامه ها و برنامه ریزی های مختلف در این زمینه می توانیم منابع را درست و به جا مورد استفاده قرار دهیم.
 
در بخش دیگری از این نشست، کارشناسان به بررسی فنی نقشه راه اکتساب فناوری های تولید تجهیزات اکتشاف، حفاری، استخراج، بهره برداری و انتقال منابع هیدروکربوری آب های عمیق پرداختند. 




پایان پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.