سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مبتلایان به "سکته قلبی" را اینگونه نجات دهید

افراد مبتلا به سکته قلبی را صاف بر روی زمین بخوابانید و در صورت در دسترس بودن اکسیژن از این وسیله برای خون رسانی قلب وی استفاده نمایید.

احمد حسنتاش‌ جراح قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بسته به درجه سکته قلبی زمان طلایی برای نجات فرد مبتلا به این بیماری فرق می‌کند در بعضی سکته‌های قلبی جریان خون در بدن قطع می‌شود در این صورت سکته قلبی در سطح وسیعی اتفاق افتاده است و جریان خونی در بدن فرد وجود ندارد در این مواقع ثانیه و دقیقه برای نجات فرد تاثیر گذار است. 

وی افزود: درصورتیکه در سکته‌های قلبی در سطح وسیعی خون رسانی انجام شود فرد مبتلا به سکته نجات پیدا می‌کند این نوع سکته از موارد‌ی به شمار می‌رود که بیمار به پزشک نمی‌رسد در اینگونه سکته‌ها دیده شده که فرد در هنگام خواب یا در خانه فوت می‌کند. 

 این جراح قلب و عروق ادامه داد: در مواردیکه به افراد غیر پزشک در خصوص اقدامات لازم برای سکته‌های قلبی آموزش دیده بودند افراد مبتلا به سکته‌های وسیع نجات پیدا کردند. 

حسنتاش‌ با اشاره به سکته‌های قلبی که در آن جریان خون در قلب کاهش پیدا کرده اظهار داشت: در مواردیکه با کاهش جریان خون در سکته‌های قلبی مواجهیم توان عضله قلب به مقدار زیادی کاهش پیدا نکرده است، احساس ضعف و بی‌حالی در این موارد دیده می‌شود و جریان خون در قلب وجود دارد اینگونه افراد باید سریع به فرد پزشک برده شوند زمان طلایی برای این افراد ۳ تا ۴ ساعت است. 

وی بیان کرد: در مواردیکه‌ رگ قلب هنگام سکته قلبی بسته شود و باید رگ قلب را به وسیله اعمالی چون آنژیوگرافی یا بالن زدن باز کردن ظرف ۳ تا ۴ ساعت باید رگ قلب بیمار را گشود. 

این جراح قلب و عروق با اشاره به طریقه محاسبه زمان طلایی در سکته قلبی اظهار داشت: از هنگامیکه‌ فرد مبتلا به سکته قلبی در حالیکه رگ قلبش گرفته است به اورژانس مراجعه می‌کند تا ۳ تا ۴ ساعت بعد زمان مناسب برای استفاده از بالن به منظور گشودن رگ‌های قلب وی محسوب می‌شود. 

حسنتاش‌ عنوان کرد: فرد مبتلا به سکته قلبی صاف بر روی زمین بخوابد در صورت در دسترس بودن اکسیژن از این وسیله برای خون رسانی به قلب وی استفاده شود، به دلیل آنکه جریان خون در قلب بیمار کاهش پیدا کرده است و از این طریق می‌توان جریان خون را این عضو افزایش داد. 

وی تصریح کرد: در صورتیکه فرد مبتلا به سکته قلبی درد در ناحیه قفسه سینه احساس می‌کند مرفین بهترین دارو برای تسکین‌ درد وی است. به دلیل آنکه اضطراب و ترس ناشی از سکته قلبی آدرنالین‌ را در خون بیمار افزایش می‌دهد و افزایش آدرنالین‌ کمکی به بهبود حال وی نخواهد کرد. 



انتهای پیام/
برچسب ها: سکته قلبی ، خون ، عضله ، رگ ، اکسیژن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.