سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

آذربایجان شرقی جزو پنج استان برتر کشور در تولید فرآورده‎های دامی

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت:در حال حاضر 10 میلیون واحد دامی در سطح استان موجود است که از نظر تولید فرآورده‌های دامی، جزو پنج استان برتر هستیم.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، زندیه هدف از برگزاری این نشست را اطلاع رسانی فعالیت ها و عملکرد اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی در شش ماهه نخست سالجاری عنوان نمود و گفت: امنیت و خودکفایی غذایی از مقوله های مهمی است که دولت تدبیر و امید اهتمام جدی در این خصوص دارد.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار مقوله ای است که تحت عنوان اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری تاکید شده و سیاست های دولت یازدهم دراین زمینه افزایش صادرات و کاهش واردات است ادامه داد: اداره کل دامپزشکی استان به صورت جدی و قاطع بر بهداشت فرآورده های خام دامی نظارت دارد و دراین زمینه رتبه نخست کشور را داریم.

دکتر زندیه گفت: از سال 90 تاکنون با نظارت بهداشتی که بر روی فرآورده های خام تولیدی توسط کارشناسان این اداره کل صورت گرفته تمام فرآورده های استان سالم بوده و تعداد آلودگی ها بسیار ناچیز بوده و هیچ جای نگرانی در استان وجود ندارد.

وی با اشاره به مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام افزود: برای جلوگیری از پیشگیری بیماری لمپی اسکین دراستان 210 هزار راس دام اصیل و دورگه در دامداری های صنعتی و سنتی واکسینه شدند.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: آذربایجان شرقی در مهار لمپی اسکین جزو استان هایی بود که بسیار خوب عمل کرد و کمترین تلفات را به خود دید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 میلیون واحد دامی در سطح استان موجود است که از نظر تولید فرآورده‌های دامی، جزو پنج استان برتر هستیم ادامه داد: میزان خدمت رسانی اداره کل دامپزشکی با توجه به میزان امکانات و اعتبارات این اداره کل بسیار بالاست و مردم استان با اطلاع رسانی‌های به موقع خود در خصوص جرائم صورت گرفته و همکاری با اداره کل دامپزشکی برخی کمبودهای امکاناتی و بودجه‌ای اداره کل را جبران می‌کنند.

دکتر زندیه با بیان اینکه طبق نمونه‌برداری‌های انجام شده در 3 سال اخیر توسط اداره کل دامپزشکی کشور، مسیر و سیستم تولید استان آذربایجان شرقی بهداشتی شناخته شده است ادامه داد: در بخش آبزیان بیماری به نام VHS در بین ماهی‌های پرورشی سرد آبی شیوع داشت که با اطلاع رسانی به موقع و همکاری پرورش دهندگان ماهی این بیماری بدون هیچ تلفاتی در استان مهار شد.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه رایج‌ترین بیماری‌های دامی آبله و تب برفکی هستند افزود: در میان طیور بیمارهای CRD و نیوکاسل رایج‌ است.

وی با بیان اینکه میادین دام استان به شکل سنتی شکل پیدا کرده است و تبدیل آنها به شکل استاندارد با مشکلات عدیده‌ای رو به روست ادامه داد: در طی سه سال گذشته 15 کشتارگاه غیراستاندارد و سنتی به دلیل غیربهداشتی بودن تعطیل شد.

دکتر زندیه با بیان اینکه در حال حاضر 10 کشتارگاه دام و 10 کشتارگاه طیور در سطح استان وجود دارد که به صورت کاملا استاندارد و صنعتی اداره می‌شود افزود: در سال 1388، حدود 70 درصد دام‌ها در کشتارگاه‌های سنتی ذبح می‌شدند، اما اکنون می‌توان گفت به همان میزان دام در کشتارگاه‌های صنعتی ذبح می‌شوند که در این زمینه رشد بسیار خوبی داشته‌ایم.

وی در مورد کشتارگاه‌های در حال ساخت گفت: 3 کشتارگاه صنعتی در شهرهای میانه، سراب و اهر در حال پیگیری ساخت هستند. وی با اشاره به آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی فرآورده‌های خام دامی گفت: جهت ارتقا و تکمیل این آزمایشگاه نیازمند 2 میلیارد تومان اعتبار هستیم. 
 انتهای پیام/ش
برچسب ها: تولید ، فراورده ، دامی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.