به گزارش
گروه ورزشي باشگاه خبرنگاران؛ هفدهمین دوره بازیهای آسیایی اینچئون کره جنوبی در حالی امروز به اتمام رسید که ورزشکاران کشورمان در این دوره از بازیها با غیرت و تلاش مثال زدنی خود و در حالیکه کاروان کشورمان نسبت به دوره قبل بازیها حدود 100 ورزشکار کمتر اعزام کرده بود در خاتمه موفق به کسب 21 مدال طلا، 18 نقره و 18برنز شد تا رکورد کسب طلای ایران را در بازیهای آسیایی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون بشکند.
ما در بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو در حالی به بیست مدال طلا رسیدیم که کاروانمان با 362 ورزشکار در بازیها حضور یافته بود اما در این دوره با کاروان کیفی و تعداد 277 ورزشکار حضور یافت و توانست 57 مدال ارزشمند از جمله 21 طلا که اولین مدال طلای تاریخی رشته تیمی ( والیبال) را هم در خود داشت بدست آورد.
برای بررسی عملکرد کاروان ایران در بازیهای آسیایی، باید ابتدا به این نکته توجه داشته باشیم که آیا میخواهیم نتایج را با دورههای قبل مقایسه کنیم یا این نتایج را نسبت به شرایطی که در چهار سال گذشته داشتیم، بررسی و در نهایت بگوییم که موفق بوده ایم یا اینکه موفقیت لازم را نداشتهایم.
اما چند نکته مهم و مثبت در خصوص نتایج بدست آمده در کاروان ورزشی ایران:
یکی از مهمترین مواردی که باید توجه زیادی به آن شود، چگونگی حضور بانوان ایرانی در این دوره بازیهاست. ما از روز اول و در شرایطی که در بخش مردان موفق به مدال نشده بودیم، توسط بانوان به مدال رسیدیم و بعد از چند مدال بانوان بود که مردان هم در رشته ووشو موفق به کسب مدال شدند.
این نوع حضور بانوان حکایت از انگیزه بالای زنان ورزشکار ایرانی دارد که دیگر میدانهای بزرگ را برای خود دست نیافتنی نمیبینند و جالب است که وقتی مدالی را از دست میدادند، آنقدر ناراحت بودند که معلوم بود، در ذهن خود، خود را روی سکو تصور کردهاند که همین موضوع قابل توجه است. وقتی ما در رشتهای مثل دوومیدانی میبینیم که طوسی و توکلی، تمام تلاششان را میکنند تا به مدال برسند، یعنی اینکه بعضی تابوهای ذهنی در ورزشکاران ما شکسته و آنها در رشتههایی که تا به این دوره بازیها مدال نداشتهایم نیز دنبال مدال میگردند.
***
اولین مدال دوومیدانی بانوان در تاریخ بازیهای آسیایی که توسط لیلا رجبی در دوومیدانی به دست آمد، مدال بسیار با ارزشی است که با سرمایه گذاری و برنامه ریزی مطلوب و برپایی اردوهای منظم به دست آمده است.
***
تیم کبدی بانوان که در دوره گذشته به مدال برنز بازیها رسیده بود، در این دوره به فینال رسید و برای مدال طلا جنگید؛ آنهم در شرایطی که می دانیم چه لابیهای قوی در فدراسیون جهانی و آسیایی این رشته وجود دارد اما بانوان ایرانی بدون هیچ نگرانی از ابتدا با این هدف پا به رقابت گذاشتند که به فینال برسند و این اتفاق ارزشمندی است.
***
ما در دوره گذشته بازیهای آسیایی در بخش بانوان به یک طلا رسیده بودیم اما در این دوره تعداد طلای بانوان افزایش پیدا کرد که این می تواند پیغامهای زیادی را برای ما داشته باشد و کمک کند به اینکه توجه بیشتری به ورزش زنان صوررت گیرد.
***
اخلاق و رفتار حرفه ای و مطابق با ارزشهای دینی بانوان، نکته دیگری است که در این بازیها به چشم آمد و توجه رسانههای خارجی را به حضور بانوان مسلمان ایرانی جلب کرد به شکلی که در هر میدانی که بانوان ما با پوشش اسلامی حاضر بودند، شاهد واکنش مثبت از سوی رسانهها و مدیران خارجی بودیم که این نوع توجه و انعکاس عملکرد مثبت بانوان محجبه ایرانی میتواند در فضای رسانهای بینالمللی تاثیر مثبتی را برای کشور به همراه داشته باشد.
***
علاوه بر مواردی که در مورد خانمها مطرح است، ما میبینیم که در کاروان مان نیز نتایجی به دست آمده که قابل توجه است.
وقتی ما در تیراندازی برای اولین بار به مدال طلا میرسیم آنهم در شرایطی که رقیب ورزشکار ما یک قهرمان رقابتهای جهانی و یک قهرمان المپیک است، یعنی اینکه میتوانیم در رشته پرمدالی مثل تیراندازی، سهم خود را بیشتر کنیم.
یا مثلا زمانیکه میبینیم در رشته کامپوند و در اولین دوره حضور صاحب مدال طلا میشویم یا حتی در دوچرخه سواری بعد از یک فاصله چند ساله روی سکوی اول میایستیم، یعنی اینکه اتفاقهای مثبتی در کاروان ایران افتاده است.
***
یکی دیگر از ویژگیهای این دوره کاروان، حضور تعدادی از ورزشکاران کم سن و سال در رشتههای مختلف است که نوید این را میدهد در دورههای بعد به موفقیت برسند. در رشتههای شنا، تیراندازی (بخشهای مختلف) که از رشتههای پرمدال هستند، شاهد حضور این بچهها هستیم که اینها به امید خدا برای چهار سال بعد که تازه به سن 18 سالگی یا نهایتا 20 سالگی میرسند، در شرایطی در بازیهای آسیایی شرکت میکنند که تجربه حضور در بازیژها را دارند و در صورت توجه لازم میتوانند به موفقیتهای خوبی برسند.
***
در بوکس با وجود تمام ناداوریهایی که صورت گرفت، توانستیم دو نماینده در فینال داشته باشیم که این نشان دهنده تلاش بچههای ایران است که اگر هم بدانند سدی به نام داوری در پیش دارند، اما تلاش خود را انجام میدهند.
***
با وجود تمام مشکلاتی که داشتیم و محدودیتهای مالی که برای کمیته ملی المپیک پیش آمد، سعی شد شرایطی به وجود بیاید که ورزشکاران این مشکلات را احساس نکنند و حتی تا اخرین لحظه هم تلاش شد تا از لحاظ مالی شرایطی به وجود بیاید که ورزشکار بداند، مورد توجه است. (اشاره به مبالغی که در بدو ورود به ورزشکاران هدیه شد و پادشهایی که در شب مدال آوری شان پرداخت شد)
***
وقتی با ورزشکاران صحبت میکنیم، آنها از اینکه مدام به اردوهایشان سرکشی شده، راضیاند. حتی احسان حدادی تاکید کرد که در تمام دوران ورزشی اش این برای اولین بار بود که مسوولان برای دیدن تمریناتش در فصل بدنسازی، به شهر دیگری میروند و حرفش را میشنوند که این موضوع نشان دهنده تعامل خوب بین کمیته ملی المپیک و ورزشکاران و مدال آوران است.
علاوه بر اینها کاروان ورزشی ایران در اینچئون توانست رکورد مدالهای طلای ایران در بازیهای آسیایی را بشکند. ما فقط یک بار آنهم در زمانی که خودمان میزبان بازیهای آسیایی بودیم توانستیم تعداد مدال طلای بیشتری نسبت به این دوره داشته باشیم.
انتنهاي پيام/